علت خشک شدن نهال گردو تازه کاشته شده
از جمله مهمترین گونههای درختی پر سود، دارای بازدهی بالا و مورد اقبال و توجه باغداران برای کاشت، درخت یا نهال گردو است؛ از آنجایی که نهال گردو هم از نظر ثمره و میوه و هم چوب ارزش اقتصادی بالایی برای باغداران دارد، لذا پیشگیری از عمده دلایل موثر در خشک شدن درخت گردو میتواند سود بسیار خوبی را عاید باغدار کند.
نهال گردو علی رغم مقاومت بالا، دارای حساسیتهایی است که برای رسیدن به عملکرد مطلوب، مناسب، و بازدهی بیشتر نیازمند رسیدگیهای اصولی و مداوم است، آگاهی باغدار از عوامل تنش زا و خشکی نهال، میتواند او را در راستای کنترل این بیماری ها کمک کند
کاشت ناصحیح نهال گردو
به جرئت میتوان گفت که عمده دلیل خشک شدن نهال گردو کاشت غیر اصولی نهال گردو میباشد، مسئالهای که باید در هنگام کاشت نهال گردو باید رعایت کرد این است که هنگام انتقال نهال گردو به زمین کاشت، به هیچ عنوان ریشه نهالها نباید هوا بخورد و باعث خشک شدن ریشه گردد.
باغدار هنگام کاشت نهال از کود استفاده نکند، بخصوص کود حیوانی تازه، در صورتی که از کود تازه حیوانی استفاده شود، به دلیل دارا بودن اسیدی بالای کود تازه، نهال خشک خواهد شد.به جرئت میتوان گفت که عمده دلیل خشک شدن نهال گردو کاشت غیر اصولی نهال گردو میباشد، مسئالهای که باید در هنگام کاشت نهال گردو باید رعایت کرد این است که هنگام انتقال نهال گردو به زمین کاشت، به هیچ عنوان ریشه نهالها نباید هوا بخورد و باعث خشک شدن ریشه گردد.
باغدار هنگام کاشت نهال از کود استفاده نکند، بخصوص کود حیوانی تازه، در صورتی که از کود تازه حیوانی استفاده شود، به دلیل دارا بودن اسیدی بالای کود تازه، نهال خشک خواهد شد.
همچنین به یاد داشته باشید بعد از کاشت نهال باید آبیاری انجام شود، زمانی که زمین یخبندان باشد نباید کاشت انجام شود، چون زمان آبیاری نهال، آب یخ خواهد زد و این باعث یخزدگی ریشههای نهال گردو شده و باعث خشک شدن نهال خواهد شد.
بیماری بلایت
یکی از علل اصلی خشک شدن نهال گردو را میتوان بیماری باکتریایی بلایت گردو عنوان کرد، که از نشانههای آن بروز علائم سوختگی بر روی برگ درخت است که به مرور باعث سیاهی برگها و پوست سبز گردو میشود، این بیماری باکتریایی در اوایل به شکل لکههایی با رنگدانههای قهوهای بوده و پس از ترکیب شدن با یکدیگر به لکههای نکروتیک و بسیار پررنگ مبدل میشوند.
چنانچه این بیماری پیشگیری نشود باعث درگیر شدن میوهها و شاخهها و در ادامه با سرایت به ساقهها باعث تضعیف و نابودی آنها میشود، مهمترین پیش فاکتور که میتواند به تشدید و گسترش این بیماری کمک کند، آب و هوای بارانی، مه و شبنم در فصل بهار است، که موثرترین اقدام جهت پیشگیری از بیماری بلایت، سمپاشی اصولی و استفاده از آفتکشهای حاوی مس است.
محل کاشت و خاک نامناسب
توجه به حاصلخیزی خاک و زهکشی اصولی آن باعث میشود تا حد زیادی از خشک شدن نهال گردو جلوگیری شود، از آنجایی که ریشه نهال بعد از کاشت رشد و گسترش مییابد و جذب مواد و آب از طریق ریشهها انجام میشود، لذا باغدار باید در راستای اطلاع از میزان حاصلخیزی و مناسب بودن خاک، مقداری از آن را به عنوان نمونه به آزمایشگاه انتقال داده و پس از بررسی مشخصات خاک تعیین و جهت رفع ایرادات خاک اقدامات لازم انجام شود.خاکی که نهال گردو در آن کشت میشود نیز نباید کلوخ وار و سخت باشد، متعادل بودن بافت خاک باعث راحتی ریشه در جذب املاح معدنی و تغذیه شده و از تضعیف ریشه نهال جلوگیری میشود، عملیات خاکورزی و شخم زنی مناسب خاک با استفاده از ابزار آلات درست کشاورزی نیز باعث تبادل موثرتر هوا به درون خاک و ریشه شده و از خشک شدن آن جلوگیری میشود.

وجود علف های هرز
استنباط و باور غلطی که بین کشاورزان و باغداران وجود دارد این است که علفهای هرز در مواجهه با نهال گردو تازه کاشته شده ضعیف هستند و هیچ ضرری به آن نمیرسانند، اما وجود این علفهای هرز باعث تجمع آفتها، حشرات در اطراف نهال تازه کشت شده میشود و میتواند به آن آسیب برساند، زیرا این علفها هم به عنوان تغذیه برای آفتها گزینه خوبی محسوب میشوند و هم مواد مغذی خاک پیرامون نهال گردو را جذب میکنند.
وجود آفت ها
آفتها که مجموعهای از موجودات زنده و حشرات هستند، باعث حمله به نهال گردو میشوند و باغدار باید برای جلوگیری از خشک شدن نهال با استفاده از آفت کشها برای از بین بردن این عوامل اقدام کند. آفتها ممکن است از طریق پرواز پرندگان یا عواملی همچون: نهال آلوده، ابزارآلات کشاورزی و کارگران آلوده، باد و باران از باغات آلوده به باغ سالم منتقل شوند.
از جمله مهمترین آفتهای نهال گردو میتوان به؛ شپشک، شته گردو، کرم گردو، مگسخوار و علفهای هرز اشاره کرد که اولین اقدام از بین بردن علفهای هرز و استفاده از آفتکشها است.
توجه نکردن به آب و هوای مناسب
از جمله پارامترهای دخیل در رشد بهتر و سلامت فیزیکی درخت گردو، شرایط جوی و آب و هوای مناسب است، درخت گردو از جمله گونههایی است که به میزان دمای هوا حساس بوده و در آب و هوای بسیار سرد و گرم دچار خشکی میشود، چنانچه در مواجهه با سرمای زیاد نهال شما دچار یخ زدگی شده باشد، میتوانید از کودهای پتاس، فسفر و اسید آمینه جهت کاهش آسیبها و صدمات وارد شده به نهال خود استفاده کنید، همچنین در هنگام خرید نهال گردو باید به رقم آن و مطابقت آن با نوع آب و هوای منطقه خود نیز توجه کنید
بیماری پوسیدگی طوقه
یکی از عوامل تهدید آمیز و خشک کننده نهال گردو، قارچ فیتوفتورا است که باعث بیماری پوسیدگی طوقه گردو میشود و پیشگیری از این بیماری راحت تر از درمان آن است، این قارچ دارای ۱۱ گونه بوده و باعث بیماری ریشه، طوقه و در نهایت پوسیدگی این نواحی میشود، از علائم عمده آن میتوان به زردی و کوچکتر شدن سایز درخت اشاره داشت، همچنین طوقههای درخت درگیر لکههایی میشود که به مرور زمان با هم ادغام میشوند.