بهزی

بررسی انواع مختلف ظروف یکبار مصرف

زمان مطالعه 1 دقیقه

بررسی انواع مختلف ظروف یکبار مصرف

💠 ظروف یكبار مصرف شیمیایی 💠

عمده ظروف یکبار مصرف تولیدی از دو نوع پلی‌استایرن و pvc هستند. این ظروف شفاف و بسیار شکننده بوده و در ساخت لیوان‌های آب، كارد، چنگال، قاشق و ظروف غذایی مورداستفاده قرار می‌گیرند. در تهیه این ظروف، مواد شیمیایی زیادی مانند: پایداركننده‌ها، روان‌کننده‌ها، نرم‌كننده‌ها، رنگ‌دانه‌ها، مواد مات‌کننده استفاده می‌شود كه تمامی آنها برای سلامتی انسان مضر است؛ لذا در استفاده از این ظروف باید به موارد زیر توجه کرد:

▪️ استفاده از ظروف پلی‌استایرن برای موادی با دمای ۶۵ درجه سانتیگراد و بیشتر (مانند چای و غذای داغ)، مواد اسیدی و چرب (مانند نوشابه و كاكائو) باعث انتقال مونومر استایرن به بدن انسان و ایجاد سرطان می‌شود.

▪️ از گرم‌کردن مواد غذایی در ظروف پلی‌استایرن در مایكروفر خودداری شود.

▪️ اصولاً ظروف یكبار مصرف برای یک‌بار استفاده ساخته شده‌اند. در صـورت استفاده مجدد، شیارهای بسیار کوچک، غیرقابل‌رویت در آنها به وجود می‌آید كه علاوه بر مستعدكردن شخص به عفونت‌های دستگاه گوارش می‌تواند انسان را در معرض انواع سرطان قرار دهد.

▪️ استفاده مكرر از بطری‌های یكبار مصرف پلاستیكی از جنس PVC برای تهیه آب‌خنک از طریق یخ‌بستن آب در یخچال باعث انتقال مواد شیمیایی جداره بطری به آب می‌شود.

▪️ این ظروف در حدود ۳۰۰ سال زمان نیاز دارند تا در طبیعت تجزیه شوند؛ لذا توصیه می‌شود تا در مکان‌هایی كه امکان استفاده از ظروف شیشه‌ای یا چینی تمیز وجود دارد، تاحدامکان ظروف یکبار مصرف حذف شود.

بررسی انواع مختلف ظروف یکبار مصرف

💠 ظروف یكبار مصرف گیاهی 💠

این ظروف پلیمرهای گیاهی بوده كه از تركیباتی چون سیب‌زمینی، ذرت و گندم تهیه می‌شوند. هرچند كه قیمت این ظروف نسبت به موارد مشابه شیمیایی اندكی بالاتر است؛ اما مهم‌ترین مزایای استفاده از این ظروف عبارت‌اند از:

▪️ عدم ایجاد عوارض جانبی و انتقال مواد شیمیایی خطرناک به انسان

▪️ تجزیه سریع در خاك (بین ۳ تا ۶ ماه) و افزایش باروری خاک به دلیل دارابودن مواد گیاهی

▪️ امکان تحمل دمای ۹۰ تا ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد و مناسب برای غذا و نوشیدنی‌های داغ

▪️ مصرف کم‌انرژی در فرایند ساخت و امكان استفاده به‌عنوان خوراک دام

از عیوب ظروف یکبار مصرف گیاهی می‌توان به این نکته اشاره کرد که ممکن است در صورت ریختن مایعات در این ظروف کمی بوی نشاسته حس شود. البته این بو اندک است و ممکن است تنها برخی از افراد متوجه آن شوند. اما در برخی از افراد احساس ناخوشایند تغییر مزه نیز ممکن است احساس شود.

بررسی انواع مختلف ظروف یکبار مصرف

💠 ظروف یکبار مصرف آلومینیومی 💠

ظروف آلومینیومی در برابر گرما و سرما مقاوم بوده و غذا را مدت بیشتری گرم نگه می‌دارند. همچنین این ظروف قابلیت استفاده در ماکروویو را دارند. نکته دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد قیمت این ظروف است که در مقایسه انواع ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، گران‌تر است. بااین‌وجود به دلیل کاربردی‌بودن آن، بسیار محبوب واقع شده‌اند و در هتل‌ها، رستوران‌ها و مصارف خانگی به چشم می‌خورند.

بررسی انواع مختلف ظروف یکبار مصرف

💠 ظروف یکبار مصرف کاغذی 💠

ظروف یکبار مصرف کاغذی نه‌تنها از نظر بصری بسیار شیک و زیبا هستند، بلکه در نگهداری دما نیز توانایی بالایی دارند و درعین‌حال تجزیه‌پذیر نیز هستند. در تولید ظروف یکبار مصرف کاغذی تقریباً ۸۰ درصد انرژی کمتری نسبت به تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده می‌شود. این ظروف با حدود قیمت ۲ تا ۳ برابر ظروف پلاستیکی می‌توانند جایگزین مناسبی برای آن‌ها باشد.

بررسی انواع مختلف ظروف یکبار مصرف

💠 ظروف یکبار مصرف فومی 💠

برای تولید ظروف پلی‌استایرنی فوم دار از گاز هگزان استفاده می‌شود. این گاز در دمای حدودی ۱۶۰ درجه آزاد می‌شود، پس امکان ترکیب‌شدن با ماده غذایی در دماهای بسیار بالا وجود دارد. این گاز در بدن انسان موجب عوارضی مانند سردرد خواهد شد. اما به‌طورکلی ظروف یکبار مصرف فومی بسیار محبوب در نگهداری و پخش مواد غذایی سرد، گرم و حتی مرطوب هستند. این ظروف ظاهری شکیل و سفیدرنگ دارند و معمولاً نسبت به ظروف یکبار مصرف کاغذی ارجح شناخته می‌شوند.

بررسی انواع مختلف ظروف یکبار مصرف
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.