بهزی
لوازم آشپزخانه وینا هوم در لاهیجان
لوازم آشپزخانه وینا هوم در لاهیجان

انواع لوازم آشپزخانه،دکوری،اکسسوری و .... لوکس ترین لوازم منزل و آشپزخانه و جهیزیه عروس

نکته ای که هنگام خرید چاقوی آشپزخانه باید در نظر بگیرید

زمان مطالعه 1 دقیقه

نکته ای که هنگام خرید چاقوی آشپزخانه باید در نظر بگیرید

وجود یک چاقوی تیز در آشپزخانه یکی از مهم‌ترین وسایلی است که هر فردی در خانه‌ی خود به آن نیاز دارد، چراکه با آن می‌توانید هر کاری انجام دهید از بریدن و قطعه قطعه کردن یک مرغ کامل گرفته تا ریز و خرد کردن سیر یا سبزی! اما اگر اطلاعات درستی در مورد مدل‌های باکیفیت آن نداشته باشید، خرید یک چاقوی عالی یا سرویس چاقو می‌تواند سخت باشد و ممکن است مجبور به صرف هزینه‌ی مجدد برای رفع نیاز خود شوید. به یاد داشته باشید که تقریباً هر چاقویی وقتی نو است تیز هم است، بنابراین عملکرد این محصول وقتی روشن می‌شود که چند ماهی از آن استفاده کنید و همچنان از آن راضی باشید.

۱. بخش‌های مختلف چاقوی آشپزخانه

نکته ای که هنگام خرید چاقوی آشپزخانه باید در نظر بگیرید

اگر تابه‌حال تجربه‌ی کار با چاقوهای مرغوب را نداشته‌اید، کافی است تنها یک بار آن را امتحان کنید تا حسی متفاوت را تجربه کنید، چراکه چاقوهای باکیفیت قطعا آشپزی را دلپذیرتر می‌کنند. پس تردید نداشته باشید که هزینه‌کردن برای خرید کالایی باکیفیت ارزشش را دارد. در همین راستا هدف از این بخش آشنایی شما با بخش‌های مختلف چاقوی آشپزخانه به منظور انتخابی بهتر است. درواقع با شناخت این قسمت‌ها می‌توانید نسبت به نکاتی که برای انتخاب این وسیله ارائه می‌شود، درک بهتری داشته باشد.


تکیه‌گاه (Bolster): این قسمت معمولا از جنس استیل است و به تعادل چاقو در زمان کار با آن کمک می‌کند، همچنین با وجود تکیه‌گاهی محکم لغزش‌های تصادفی دست در زمان کار کاهش پیدا می‌کند.
لبه‌ی چاقو (Edge): به طور کلی لبه‌ی چاقو همان جایی است که به عنوان تیغه هم شناخته می‌شود. توصیه می‌شود که قبل از هر بار استفاده، لبه را با چاقو تیزکن، تیز کنید تا کار با آن راحت‌تر پیش رود.
دسته (Handle): به منظور استفاده‌ی راحت‌تر از چاقو توصیه می‌شود که کالایی با دسته‌ی بیضی شکل انتخاب کنید و از خرید مدل‌های دارای شیار، شکاف برای انگشتان یا کانتور اجتناب کنید؛ چراکه این نوع از محصولات به ندرت برای اغلب کاربران راحت و ارگونومیک هستند. به‌طور کلی دسته‌های چوبی یا فلزی چسبندگی خوبی دارند، در حالی که گزینه‌های پلاستیکی یا مصنوعی ممکن است در زمان کار لیز بخورند.

در حالت کلی لازم است بدانید که یک چهارم جلوی تیغه‌ی چاقو برای بریدن گوشت‌های کوچک یا لطیف بهترین گزینه است. لازم به ذکر است که هرگز نباید از نوک یا هر قسمت دیگر چاقو به عنوان درب بازکن یا موارد مشابه استفاده کنید.

۲. چاقوی سرآشپز بهتر است یا چاقوی سانتوکو (Forged vs. Stamped Blades)

تیغه‌های چاقوهای آشپزخانه به دو روش ساخته می‌شوند که به طور معمول با نام‌های چاقوی سرآشپز و چاقوی سانتوکو شناخته می‌شوند. درواقع هنگامی که اصطلاح سرآشپز برای چاقو استفاده می‌شود به این معنی است که تیغه از فولاد یکپارچه ساخته شده است که طی فرآیند ساخت گرم شده و سپس کوبیده شده است. پس از آن، تیغه‌ی این نوع محصولات یک بار دیگر گرم می‌شود و سریعا خنک می‌شود. سپس تیغه‌ی صیقلی شده و به شکل محصول نهایی و به صورت تیز به بازار عرضه می‌شود.

در حالت کلی چاقوهای سرآشپز تیغه‌ای ضخیم‌تر دارند و طبیعتا سنگین‌تر هستند. این مدل‌ها دارای تکیه‌گاه‌اند و در مقایسه با سایر چاقوهای آشپزخانه از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. لازم به ذکر است که این مدل‌ها معمولا گران‌تر از گزینه‌های دیگر هستند.

در عین حال مدل‌های سانتوکو از یک تیغه فولادی و یک‌پارچه که از طریق پرس هیدرولیک شکل داده شده است تحت عملیات حرارتی قرار می‌گیرد. این نوع از چاقوها در اغلب موارد تیغه‌ای نازک‌تر دارند و سبک‌تراند. به طور معمول بدون تکیه‌گاه ساخته می‌شوند و ارزان‌تر هستند.

اما کدام مدل می‌تواند برای شما مناسب‌تر باشد؟ در حالت کلی باید بدانید که پیشرفت تکنولوژی باعث شده است که چاقوهای سانتوکو به اندازه‌ی به اندازه‌ی چاقوهای سرآشپز بادوام و خوش ساخت باشد. در عین حال همانطور که از نام این چاقوها مشخص است بسیاری از سرآشپزهای حرفه‌ای عمدتاً به دلیل شهرت این مدل‌ها این نوع از چاقوها را انتخاب می‌کنند.

از طرفی هنگامی که بحث مدل‌های سرآشپز می‌شود، شانس بیشتری برای خرید محصول با کیفیت دارید، اما این مساله که چاقوهای سانتوکو کیفیت پایین‌تری دارند مسلما یک نتیجه‌ی قطعی نیست.

۳. انتخاب بین چاقوی دندانه‌دار و بدون دندانه (Serrated vs. Straight Edge)

یکی از بزرگترین بحث‌ها در بین آماتورها چالش انتخاب بین مدل‌هایی با تیغه‌ی دندانه‌دار یا صاف است. در همین راستا واقعیت این است که این موضوع یک چالش در انتخاب نیست، بلکه هر کدام در زمان و مکان خاصی به کار می‌روند.

کاربرد چاقوهای بدون دندانه

چاقوهای بدون دندانه یا صاف از جمله گزینه‌های مفید و همه‌کاره هستند که وجود آن در خانه کاملا ضروری است. اصولا تیغه‌هایی با لبه‌های ساده زمانی کاربردی‌اند که مجبور به ایجاد برش‌های فشاری بر روی مواد غذایی هستید. به این معنی که به جای استفاده از حرکت اره‌طور برای برش مواد، از نیرو برای ایجاد برش استفاده می‌کنید. به عنوان مثال برش پنیر یا جدا کردن پوست سیب جزو مواردی است که با استفاده از چاقوهای بدون‌دندانه و با فشار قابل انجام است.

نکته ای که هنگام خرید چاقوی آشپزخانه باید در نظر بگیرید
کاربرد چاقوهای دندانه‌دار

به طور کلی باید بدانید که چاقوهایی با تیغه‌های دندانه‌دار به اندازه‌ی تیغه‌های لبه مستقیم در آشپزخانه کارایی و استفاده ندارند به این دلیل که اغلب مواد غذایی به برش اره‌ای (به جز مواردی مانند نان و گوجه‌فرنگی) و لبه‌های دندانه‌دار، نیاز ندارند!
در این میان ممکن است نام چاقو با تیغه‌ی گرنتون «Granton» را شنیده باشید که به شکل محصولی با شیارهایی در لبه‌ی چاقو است. هدف از ساخت این نوع کالای آشپزخانه کاهش اصطکاک و افزایش توانایی در برش مواد غذایی است و می‌تواند گزینه‌ای کاربردی‌تر نسبت به مدل‌های دندانه‌دار باشد.

۴. توصیه‌هایی برای انتخاب دسته‌ی چاقو

در بین گزینه‌های متنوع برای دسته‌ی چاقو، موادی همچون پلاستیک و چوب رایج‌ترین محصولات بازار هستند. دسته‌های پلاستیکی معمولاً صاف و بدون شیار هستند و همین مساله هم باعث می‌شود که آلودگی‌ها بر روی منافذ آن جمع نشود. در مورادی برخی از چاقوهای دسته پلاستیکی ساختاری بافت‌طور دارند که کمک می‌کند در زمان استفاده لیز نخورد.