لیست کاربردی ترین وسایل آشپزخانه
ست کارد آشپزخانه
اولین وسیله بهدردبخور برای هر آشپزخانهای چاقو بوده که تقریباً برای هر نوع غذایی بدان احتیاج خواهید داشت. هر چاقو مخصوص کاری بوده و نمیتوان از نوعی که برای پوست کندن پیاز استفاده کردهاید برای برش نان نیز استفاده نمایید. چراکه چاقویی که با پیاز سروکار دارد در مدت کوتاهی لبههای آن کند شده و زودبهزود به تیز کردن احتیاج پیدا خواهد کرد.
بنابراین پیشنهاد میکنیم یک ست چاقو یا کاردهای مخصوص آشپزخانه را تهیه نمایید استفاده از ستهایی که کیفیت بالایی دارند و برای برش دادن و خرد کردن مورداستفاده قرار میگیرند که میتوان بسیاری از کارهای آشپزی را با آنها انجام داد، این ستها شامل کارد سرآشپز، کارد پوستکنی، کارد دندانهدار، کارد گوشت و چاقوتیزکن میباشند.
اصلیترین انواع کارد که باید در ست کارد آشپزخانه داشته باشید، شامل موارد زیر است:
کارد سرآشپز: این کارد همهکاره است و برای انواع کارهای آشپزخانه مورداستفاده قرار میگیرد. این کارد ۸ تا ۱۰ اینچ تیغه دارد و در ۹۰ درصد کارهای آشپزخانه استفاده میشود
کارد پوستکنی: این کارد با تیغه ۱۰ اینچی برای پوست کندن مواد کوچکتر استفاده میشود. بهخصوص مواد غذایی که خرد کردن آنها بهدقت زیادی نیاز دارد.
کارد گوشت بری: برای جدا کردن گوشت از استخوان استفاده میشود، بهخصوص برای گوشت چسبناک اطراف دنده و رانها. هرچه کارد منحنیتر و باریکتر باشد، کار شما آسانتر خواهد بود. برای خرد کردن استخوان استفاده نکنید، زیرا بسیار ظریف است و ممکن است کارد شما را خراب کند.
چاقو تیزکن: در نگهداری از کاردها مراقبت کنید و آنها را با دست بشویید. برای برش بهتر لازم است کاردها را هرچند وقت یکبار تیز کنید. بهخصوص برای کارد سرآشپز، باید مدام از چاقو تیزکن استفاده کنید.
قابلمه های با کیفیت
یکی دیگر از کاربردی ترین وسایل آشپزخانه قابلمه ها هستند زیرا هیچ غذایی بدون رد شدن از محور قابلمه طبخ نمیشود درنتیجه در هنگام خرید آنها نهایت دقت و وسواس را به خرج دهید. پیشنهاد میکنیم دست روی هر مدلی که میگذارید ویژگی نچسب بودن را داشته باشند و از مواد اولیه باکیفیتی ساختهشده باشند که سلامتی انسان را به خطر نیندازند.
بهگونهای که باگذشت زمان و مجاورت با حرارت نهتنها قسمت داخلی آن پوستهپوسته نشود بلکه رنگ دیوارههای بیرونی نیز مثل روز اول یکدست باقی بماند. جنس برخی قابلمه در هنگام داغ شدن از خود موادی دفع میکند که وارد غذا میشود و با آن واکنش شیمایی میدهد. عوض شدن طعم و بوی غذا و در بدترین حالت ممکن، مسمومیت عواقبی است که از آنها گزارششده است.
همزن دستی
یکی از کاربردی ترین وسایل آشپزخانه که همانند دوست آشپزها میباشد، همزنی که تیغههای باریکی دارد دارای عملکردی بهتر هستند

همزن پوره کن سیبزمینی
این نوع همزن در آشپزخانه بسیار کاربردی است و میتوان از آن برای له کردن و پوره کردن انواع خوراکیها ازجمله تخممرغ آبپز نیز استفاده کرد.
غذا ساز و خردکن
غذا ساز یکی کاربردی ترین وسایل آشپزخانه است که میتوانید همه مواد غذایی موردنیاز برای سوپ، سالاد یا هر غذای دیگری را داخل آن بریزید و خردکنید.
کفگیر و ملاقه
از ابزارهای بسیار کاربردی که معمولاً بهصورت ست تهیه و مورداستفاده قرار میگیرند و در جنسهای فلزی، پلاستیکی و چوبی موجود هستند.
بایستی دو نوع کفگیر در آشپزخانه داشته باشید:
کفگیر فلزی یا پلاستیکی: برای برگرداندن غذا و سرخکردنیها در تابه. گرچه اکثر افراد از کفگیر فلزی استفاده میکنند، اما کفگیرهای پلاستیکی ارزانتر هستند و قابلمه و تابهها را نیز خراب نمیکنند.
کفگیر کائوچویی: برای مخلوط کردن و هم زدن خمیرها. باید نوع محکم آن را برای خمیرها استفاده کنید. میتوانید از نوع سیلیکونی استفاده کنید تا مقاوم درباره گرما باشد.
بازکننده درب قوطی
باز کردن درب قوطیها کار دشواری است. اگر میخواهید درب کنسروها و قوطیهای مواد غذایی را بهراحتی بازکنید، باید همیشه یک دربازکن در خانه داشته باشید.

سیر خردکن
سیر از مواد غذایی است که در بسیاری غذاها مورداستفاده قرار میگیرد و مهم است که طعم آن حفظ شود.
ظروف نگهداری مواد غذایی
موادی مانند ادویهها، حبوبات و … هر روزه مورداستفاده قرار میگیرند به همین دلیل بهتر است در ظروفی شفاف نگهداری شوند تا دسترسی به آنها آسانتر باشد، این ظروف باید درب دار باشند و درب آنها بهخوبی بسته شود تا از فاسد و خشک شدن مواد جلوگیری کند.