
آنچه که مسلم است حجم کارهای خانگی و دست ساز همیشه از کارهای صنعتی بسیار کمتر است و به همین دلیل حتی اگر وسواسهای تهیه کنندگان کارهای خانگی و دست ساز را هم در نظر نگیریم، به ناچار مواد اولیه خیلی تازه تر و به روز تهیه میشوند که این در مورد مواد اولیه که تاریخ مصرف کوتاه دارند اهمیت بیشتری پیدا میکند و مواد خشک هم از آلودگیهای همیشگی انبارهای صنعتی به دور میمانند. هرچقدر این کارهای دست ساز تزیین بیشتری داشته باشند و کار زیادتری نیاز داشته باشند این مسئله پررنگ تر میشود چون برای هر تزیین، ماده خاصی مورد نیاز هست که خرید عمده آن نه تنها سودی ندارد بلکه ممکن است تا مدتها مصرف نشود و ضرر مالی هم داشته باشد به خصوص که بسیاری از مواد خوراکی تزیینی بسیار گران هستند پس لازم است که مواد بنا به سفارش مشتری تهیه و استفاده شوند.
مورد دیگری که در سلامت شیرینیهای خانگی حائز اهمیت می باشد عدم استفاده از مواد نگهدارنده است که در تمام محصولات صنعتی مصرف دارند. در محصولات صنعتی به دلیل زمانی که صرف تولید، بسته بندی و عرضه محصولات به بازار مصرف میشود، تولید کنندگان ناچار به استفاده از مواد نگهدارنده هستند اما این مورد کاملا در شیرینیهای خانگی منتفی است چون مصرف کننده بلافاصله پس از تولید، سفارش خود را دریافت و در زمان نه چندان طولانی مصرف میکند.
یکی از مواردی که در جهت سلامت بیشتر شیرینیهای خانگی رو به رشد است، امکان عدم استفاده از اسانسها و جایگزین کردن آنها با میوههای تازه یا آبمیوه تازه است که طعم فوقالعاده دلپذیری به شیرینی و کیک میدهد اما هنوز نیازمند تبلیغ و آشنا کردن مردم با این طعمها است. متاسفانه به دلیل استفاده بیش از اندازه از اسانسها و شیرین کننده های مصنوعی، ذائقه مردم با این طعمها بسیار خو گرفته و تغییر دادن این مسیر به سمت طعم میوههای طبیعی و شیرین کننده های سالم مانند عسل، شیره انگور، شیره خرما و روغن های بی ضررتر مانند روغن زیتون نیازمند زمان بیشتری است.
در کنار موارد بالا لازم به ذکر است با وجود برداشت عمومی در مورد بهداشت بیشتر کارهای صنعتی و ماشینی، وقتی کار به صورت خانگی یا به طور کل به صورت دست ساز تهیه میشود، به دلیل کم بودن تعداد نفراتی که دست اندرکار هستند، با کمی کنترل، به جرات میتوان اصول بهداشتی بیشتری را رعایت کرد که البته مستلزم دقت و حوصله است.
تفاوت اصلی شیرینیهای خانگی در پخت و تزیین با شيرينيهاي قناديها در چيست؟

ه غیر از موارد ذکر شده در بالا درباره سلامت غذایی شیرینیهای خانگی که خود تفاوت بسیار مهمی است، یکی از اصلیترین تفاوتهای پخت این شیرینیها با مشابههای صنعتی، تنوع در طعم بنا به دلخواه و سفارش مشتری است. بسیار پیش آمده که مشتری دوست دارد که کیک کم شیرینی یا شیرینتر از حالت معمول و استاندارد باشد یا مثلا نوع شکلات یا تنقلات خاصی در شیرینی استفاده شود و این کم و زیاد کردن مواد اولیه یا خشک تر و خیس تر بودن کیک، میزان استفاده از مواد رنگی خوراکی، قرار دادن هدیه سورپرایز درون شیرینی و از این قبیل فقط در پختهای دستی امکان پذیر است.
در شیرینیها و کیکهای خانگی تقریبا میتوان همه چیز را کاملا مطابق میل مشتری تهیه کرد مگر در مواردی خاص که بافت کیک تحت تأثیر قرار میگیرد یا کیک قرار است در شرایط خاص مثلا خارج از یخچال نگهداری شود.
در مورد تفاوت در تزیین هم که حرف بسیار است. کیک های صنعتی معمولا مطابق یک سری سلیقه های عمومی و همگانی تزیین میشوند و یا نوشتههای عمومی و خاصی دارند اما در تزیینات خاصی که کیکهای دست ساز دارند هر نوع سلیقه ای را میتوان پوشش داد. اگر فردی که کیک برای او تهیه میشود مثلا به شیئ یا ورزش یا رنگ خاصی علاقه دارد می توان المانهای خاصی را مطابق با سلیقههای خاص آن فرد در کیک یا بیسکویت یا هر نوع شیرینی دیگر گنجاند و یک شیرینی کاملا خاص آن فرد درست کرد در صورتیکه در تزیینات عمومی چنین چیزی یافت نمیشود.