ایجاد انرژی
کربوهیدراتها یکی از مهمترین منابع انرژی در بسیاری از غذاها هستند. از طرفی کیکها با ترکیب آرد و شکر ساخته میشوند که سرشار از کربوهیدرات هستند. کربوهیدراتها انرژی لازم برای کل بدن شامل عضلات، مغز و سیستم عصبی را فراهم میکنند. به علاوه چربی موجود در کیکها یکی دیگر از منابع انرژی است. بنابراین با مصرف کیک میتوانید انرژی زیادی دریافت کنید.
نیرو دادن
علاوه بر انرژی، کیکهای شیرین میتوانند به عنوان تامین کننده پروتئین ایفای نقش کنند. کیکها شامل شیر و تخممرغ هستند که منبع عمده پروتئین میباشند. علاوه بر این، شیر حاوی کلسیم است که عملکرد استخوانها و دندانها را بهبود میبخشد. همچنین کیکهایی که با استفاده از میوههای خشک مانند بادام و آجیل پخته میشوند، میتوانند ویتامین بدن را تامین کرده و از این طریق سیستم ایمنی بدن را تقویت نمایند.
بهبود دستگاه گوارش
کیکهای شامل میوه مانند انواع توتها، آناناس و سیب، منبع خوبی برای فیبر هستند. غذاهای حاوی فیبر به بدن ما کمک میکنند که سیستم گوارش بهتری داشته باشیم. برخی از کیکها نیز با استفاده از هویج (کیک هویج) درست میشوند که این ماده مغذی نیز، حاوی مقدار زیادی فیبر است. در نتیجه مصرف کیکهایی که حاوی میوههای فوق هستند، سطح فیبر در بدن را افزایش داده، سیستم گوارش بدن را بهبود بخشیده و از بیماریهای قلبی جلوگیری میکند.
مشاهده کردید که علیرغم ذهنیت منفی در رابطه با مضرات کیکها، مصرف آن مزایای فراوانی نیز دارد که میتواند برای بدن مفید باشد. با این حال در نظر داشته باشید که همیشه یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ سلامتی و زندگی سالم داشته باشید. چرا که مصرف بیش از حد هر چیزی مضر است حتی اگر دارای مزایای زیادی برای سلامتی باشد. بنابراین باید کیک را نیز مانند سایر مواد غذایی به اندازه و درست مصرف کرد تا از مضرات آن جلوگیری کرده و مزایای آن را کسب کنیم.
1) مواد اولیه تازه
مواد اولیه استفاده شده در کیکهای خانگی بسیار تازهتر از مواد اولیه به کار رفته در کیکهای بیرونپز قنادیهاست. برای طبخ هر کیک خانگی مواد اولیه آن به طور جداگانه و تازه خریداری میشود. در صورتی که قنادیها هر چند وقت یکبار اقدام به تهیه مواد اولیه خود به صورت عمدهای کرده که ممکن است تازگی لازم را نداشته باشند. به علاوه کیکپزهای خانگی مواد اولیه (از خامه گرفته تا میوهجات و …) با کیفیتتری را تهیه میکنند.
2) تازگی و اختصاصی بودن اسفنج کیک
شاید برای شما پیش آمده باشد که یک کیک تولد از یک قنادی معروف خریداری کنید و هنگام میل کردن متوجه مانده بودن و یا حتی طعم نه چندان مطلوب اسفنج آن شده باشید. در کیکهای لایهای و مناسبتی، گاهی اهمیت اسفنج کیک نادیده گرفته میشود. چرا که با توجه به خامه پوش شدن کیک و مواد مختلف بین کیک، شاید طعم نامطلوب اسفنج کیک، تاثیر چندانی بر تجربه شما هنگام میل کیک نداشته باشد.
این موضوع باعث میشود بسیاری از قنادیها و شیرینیسراها، تمرکز چندانی بر کیک اسفنجی مورد نیاز خود نگذارند. در نتیجه یا کیک اسفنجی مورد نیاز خود را به صورت عمده (و با هدف صرف حداقل وقت) در مقاطع زمانی خاص تولید کرده و در طول زمان استفاده میکنند، و یا به صورت عمدهای (و با هدف حداقل شدن هزینه) از کارگاههای مختص کیکهای خشک تهیه میکنند.
اما داستان در مورد کیکهای خانگی متفاوت است. افرادی که در منزل به تهیه و تولید کیک میپردازند، برای هر سفارش، و بر اساس میزان مورد نیاز همان سفارش، یک کیک اسفنجی میپزند. این موضوع موجب تازگی و خوشمزگی اسفنج کیکهای خانگی میشود. یکی از آن تفاوتهایی که پس از میل اولین کیک خانگی متوجه آن خواهید شد همین موضوع است.
علاوه بر آن، برای کیکپزهای خانگی مقدور است که به جای چند طعم ثابت اسفنج مثل وانیلی، کاکائویی و میکس (معمولا کیک اسفنجی کارگاهها، صرفا با این طعمها تولید میشود) کیکهای متنوعتری نیز تهیه کنند. احتمالا امتحان کردن یک کیک تولد با طعم شکلاتی، همراه با فیلنگ کارامل شکلاتی و کیک شکلاتی خیس، به شما کمک کند که بیشتر متوجه فوقالعاده بودن طعم، تازگی و تنوع کیکهای خانگی شوید.
3) عدم رعایت محدودیتهای خاص در مصرف مواد اولیه
مواد اولیه در کیک خانگی به میزان بیشتری استفاده میشود. قنادیها به دلیل نفع اقتصادی معمولا اقدام به صرفهجویی میکنند. چرا که برای حفظ حاشیه سود خود باید مواد اولیه و هزینه مشخصی صرف هر مقدار مشخصی از کیک بکنند (یکی از محسوسترین این صرفهجوییها در هنگام استفاده از فیلینگ بین کیک مثل موز و گردو اتفاق میافتد). اما کیکپزهای خانگی به دلیل وابستگی بیشتر به کیفیت و رضایت مشتری، سعی در ارائه کیک خود به بهترین وجه میکنند. به عنوان مثال اگر شما در حال میل کردن یک کیک خانگی باشید که بین لایههای آن با موز و گردو پر شده است، حتما در هر تکه از کیک مقدار قابل توجهی موز و گردو زیر دندان خود حس خواهید کرد.
4) اختصاص وقت و حوصله و تمرکز بیشتر برای هر کیک
ظرافت کیک خانگی بیشتر از کیکهای بیرونپز است. هر مدل کیک و به هر میزان توسط کیکپزهای خانگی با ظرافت و هنر بالایی طبخ و تزیین میشوند. به عبارت دیگر یک کیکپز خانگی، تمام وقت، انرژی، علاقه و سلیقهی خود را به کار میگیرد تا بهترین خروجی را به مشتری تحویل دهد.
5) خوش سلیقگی و مهارت بالا در تزیین با توجه به حجم کم سفارشات
سفارشات کیکپزهای خانگی به اندازهی قنادیها زیاد نیست. بنابراین تمام مهارت و زمان خود را به کار میگیرند تا کیکی زیبا و چشمنواز تحویل مشتری دهند. به عبارت دیگر یک کیکپز خانگی هنگام پخت و تزیین کیک در حال خلق یک اثر هنری است نه صرفا تولید یک محصول برای کسب درآمد.
6) قبول مدلهای خاص و زحمت بر و هنری
کیکهای سفارشی و ویژه که ممکن است برخی از قنادیها به دلیل وقتگیر بودن پیادهسازی، از پذیرش سفارش آن سر باز زنند، توسط کیکپزهای خانگی به زیباترین شکل ممکن پیادهسازی میشود. به کیک زیر دقت کنید. عروسکهای فوندانتی آن با دقت فراوان ساخته شده و با دقت و مهارت بالایی تزیین شده است.
یک کیکپز خانگی هنرمند، برای خلق این کیک زیبا، بیشتر از 10 ساعت زمان صرف میکند. در حالی که صرف این زمان برای برخی قنادیها به صرفه نخواهد بود و یا در صورت پذیرش چنین کیکی، قیمت بالایی برای آن در نظر خواهند گرفت.
این در حالیست که برخی تصور میکنند کیکهای خانگی بیش از حد گران است. در حالی که اجرای برخی مدلهای خاص توسط کیکپزهای خانگی، با قیمتی به مراتب پایینتر از قنادیها و کارگاههای بزرگ انجام میشود.
به خصوص در مورد کیکهای عقد و عروسی که اجرای هنرمندانه مدل کیک اهمیت بیشتری پیدا میکند، سپردن سفارش به یک کیکپز خانگی زبده و با تجربه، یک انتخاب هوشمندانه است.