پودر کاری یکی از خوشمزه ترین ادویه ها محسوب می شود. این ادویه دربسیاری از غذا ها در کشورهای آسیایی مانند هند، افغانستان،پاکستان استفاده می شود. این ادویه خوشمزه ترکیبی از دارچین، فلفل ، زردچوبه ، سیر، هل است. ادویه کاری رنگ و طعم خاصی به غذا می دهد. این چاشنی با خواص خود باعث افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش چربی می شود.
پودر کاری چیست؟
ادویه خوش طعم کاری از ترکیب چندین نوع مختلف ادویه تشکیل شده است. این پودر در غذایی که استفاده می شود طعم گرم و تند می دهد. ادویه کاری به طور گسترده ای در هند و از ادویه های مخصوص این کشوراست . اگر به رستوران های هندی بروید، بدون شک عطر و طعم منحصر به فرد کاری را تجربه کرده اید. این ادویه بی نظیر را می توان به آسانی در خانه آماده کرد. برای تهیه این پودر می بایست دانه های تخم گشنیز، فلفل قرمز، زردچوبه، زیره را آسیاب کنید.
شما می توانید از سایر ادویه های دیگر به این ترکیب اضافه کنید. خردل، سیر و زنجبیل، میخک، هل از ادویه هایی هستند که عطرو طعم پودر کاری را چند برابر می کند
کاربرد ادویه کاری
تقویت و حفاظت از کبد یکی از خواص ادویه کاری است. این ادویه سرشار از ویتامین C است و سیستم ایمنی بدن را درمقابل میکروب ها تقویت می کند. همچنین مانند یک ضددرد و ضد التهاب قوی عمل می کند و در درمان آرتریت و درد مفاصل موثر است. همچنین خواص ضد التهابی آن باعث کاهش استرس اکسیداتیو، تقویت سلامت قلب و کاهش قند خون می شود.
این ادویه از چین و چروک پوست و پیری زود رس پیشگیری می کند. از این ادویه برای از بین بردن سوختگی پوست و بریدگی پوست استفاده می کنند. هم چنین از انعقاد خون جلوگیری می کند و برای درمان بی خوابی موثر است. مصرف روزانه ادویه کاری از علایم افسردگی مانند استرس و اضطراب جلو گیری می کند.

چاشنی کاری در بارداری
استفاده از ادویه کاری در دوران بارداری بی خطر است.این ادویه می تواند زایمان زودرس، کم خونی و هرنوع عفونت را کاهش دهد. بنابرای ادویه کاری در گروه ادویه های مجاز در دوران بارداری دسته بندی می شود. با این وجود باید این نکته را در نظر داشت که رعایت تعادل درمصرف موادغذایی هر موقع و در مورد همه چیز عاقلانه ترین راه است.
خواص ادویه کاری برروی فشار خون
ادویه کاری به طور طبیعی از رسوب چربی و شکر در رگ ها جلو گیری می کند و از گرفتگی شریان ها جلوگیری می کند. این کار باعث کاهش فشار خون در قلب و کاهش خطر سکته قلبی می شود.این ادویه باعث باز شدن شریان ها می شود و نیاز به داروهای ضد فشار خون را ازبین می برد
ادویه کاری برای کودکان مفید است یا مضر ؟
ادویه را می توان از ۶ ماهگی به غذای کودک اضافه کرد. زردچوبه و دارچین از ادویه های مناسب برای کودکان به حساب می آید.
ادویه هایی مانند فلفل سیاه یا قرمز، آویشن یا کاری را باید پس از ۱۵ ماهگی به مقدار کم به غذای کودک اضافه کرد، زیرا ممکن است سبب آلرژی، تحریک پذیر شدن دستگاه تنفس و یا واکنش های شدید پوستی شود.
ادویه کاری در چه غذاهایی استفاده می شود
ادویه کاری یکی از ادویه های پر استفاده است و در صورتی که طعم و عطر آن مناسب با مذاق شما باشد، می تواند در انواع غذاها مورد استفاده قرار گیرد. این ادویه همانطور که می دانید از ادویه های غالب در خورش کاری است و نسبت به سایر غذاهای دیگر در آن از این ادویه بیشتر استفاده شده است. هم چنین از این ادویه در غذاهایی مانند پیتزا، فلافل، خورش مرغ و آلو و سبزیجات، پیلاف، برنج، کاکائوی سبزیجات می توان استفاده کرد.