معرفی خوشمزه ترین شیرینی های سنتی ایرانی!
شیرینی های سنتی ایران بسیار لذیذ هستند. شیرینی جز جدایی ناپذیر عید، مهمانی و دورهمی های ما ایرانی هاست. این علاقه و میل به شیرینی دوستی سبب شده در هر شهر و دیار ایران شیرینی های محلی خوشمزه ای وجود داشته باشد. شیرینی های سنتی ایران با طعم فوق العادشون هوش را از سر آدم می برد.
این شیرینیها انقدر خوشمزه و خوش خوراکند که به عنوان سوغات آن شهر به شهرهای دیگه برده می شوند. در ایران علاوه بر اینکه هر شهر یک یا چند مدل شیرینی سوغاتی دارد. یک سری از شیرینی ها در تمام ایران یافت می شود و این نشان از این دارد این هنر طرفدارانی بسیار پر و پا قرص دارد.
کماج همدان
نان کماج همدان یکی از نان های خوشمزه و محلی همدان است که با دستان هنرمند بانوان این سرزمین پخته می شود. نان کماج همدان، یکی از معروفترین و در عین حال محبوبترین شیرینی های مصرفی این استان به شمار می آید که طبق گفته ی متخصصان تغذیه و مسئولان این خطه از کشور، همراه برخی دیگر از شیرینی های بومی و سنتی، به ثبت ملی رسیده است.
علاوه بر غذاهای متنوع همدان، شیرینی های این استان هم خوشمزه و پرطرفدار است که می توان انگشت پیچ، حلوا زرده، نان نارگیلی و باسلوق را به عنوان ره آورد و سوغات از این شهر زیبا تهیه کرد و لذت برد.
پادرازی قزوین
قزوین مهد شیرینی های سنتی ایران است. شیرینی پادرازی هم مانند اکثر شیرینی های استان قزوین از شیرینی های پرطرفدار است و بیشتر در کنار چای سرو میشود. این شیرینی معمولا در سه رنگ و طعم مختلف و برای پذیرایی نوروز تهیه می شود. برای تهیه ی این شیرینی از پودر قند، روغن صاف قنادی، تخممرغ، آرد گندم، آرد برنج، آرد نخودچی، شیر، پودر زنجبیل، وانیل، زعفران و کنجد استفاده می شود.شیرینی پادرازی در مشهد و مخصوصا در عید نوروز نیز پخته می شود. شیرینی اتابکی، نان نازک، باقلوا سه رنگ، نان چرخی و غیره از شیرینی های متنوع قزوین هستند.
بادام سوخته شیراز
بادام سوخته یکی از شیرینی های استان فارس و شهر شیراز است که بسیار مقوی است. این خوراکی خوشمزه معمولاً به صورت میان وعده سرو میشود و طرفداران بسیاری دارد. شیرینی های شیرازی یکی از محبوب ترین شیرنی های ایرانی هستند که به عنوان سوغات شیراز هم مورد استفاده قرار می گیرند. شیرینی شیراز به اصالت و خوش عطر بودن بسیار معروف است. کلوچه و مسقطی، رنگینک، حلوا خارک، یوخه و فالوده شیرازی از جمله ی آنهاست.
بژی برساق ایلام
بژی برساق نام یکی از شیرینی های سنتی و خوش آب و رنگ ایلام است که در قدیم به مناسبت های گوناگون از جمله جشن عروسی و نوروز تهیه می کردند. این شیرینی بسیار مقوی و لذیذ ، یک خوراکی بی ضرر برای فرزاندان شماست. البته این شیرینی در تمام مناطق کورد نشین تهیه می شود و تفاوت زیادی با هم ندارد ، طعم همه ی آن ها بسیار عالی است. حلوای بگل، نان ساجی، نان پپگ،
شله کینه و کله کنجی از دیگر شیرینی های محلی ایلام است.
کلمپه کرمان
یکی از شیرینی های سنتی کرمان که ظاهرش شبیه کلوچه است، کلمپه نام دارد. محتوای داخل این شیرینی خوشمزه مخلوطی از خرما به همراه پودر هل و یک سری مواد دیگر است. در گذشته مردم کرمان با دستان خود این شیرینی خوشمزه را به روش سنتی با روغن محلی و خرمای نخلستان های کرمان و آتش هیزم درست می کردند. امروزه هم این شیرینی کوکی مانند را برای پذیرایی در ایام و مراسم خاص مثل عید نوروز درست می کنند. شیرینی های دیگر کرمان عبارتند از کماچ سهن، قاووت، سوهان زرند، حلوای پسته، فالوده کرمانی، نان پر و برشتو.
کاک کرمانشاه
در زمان سفر به کرمانشاه اگر می خواهید سوغاتی را برای عزیزانتان تهیه کنید توصیه ما به شما خرید انواع شیرینی های سنتی این استان از جمله شیرینی کاک می باشد. شیرینی کاک از محبوب ترین شیرینی های کرمانشاهی است. ترکیب پودر هل و روغن محلی، طعمی فراموش نشدنی را خلق می کند. این شیرینی ترد و لذیذ در اندازههای کوچک تهیه شده و در کنار یک فنجان چای بسیار دلچسب و دلنشین خواهد بود. شیرینی کاک در عین حال که سبک و بسیار خوش مزه می باشد پر انرژی بوده و می توان به عنوان میان وعدهای کامل و بسیار مقوی از آن استفاده کرد. از دیگر شیرینی های محبوب کرمانشاه نان برنجی، نان خرمایی، شیرینی بژی و شیرینی شکری است.
رشته خشکار گیلان
رشته خشکار یکی از شیرینی های سنتی خوشمزه و لذیذ استان گیلان است که با مهارت خاصی تهیه می شود. این شیرینی محلی مثل زولبیا و بامیه زینت بخش سفره افطار گیلانی ها است و آن را در کنار چای میل می کنند.
گیلان زیبا علاوه بر غذاهای رنگارنگ و بی نظیر شیرینی های خوشمزه ای هم دارد از جمله کاکاکدو، کوکی، کلوچه، گل پالوده، دوشاب بج، باقلوای یاس و شیرینی آگرده.