مهم ترین خصیصه قابل بررسی در خصوص ابزار و تجهیزات صنعتی، استانداردهایی است که در ساخت این ابزار استفاده شده است. استانداردهای جهانی ISO، ISIRI، DIN ASTM، EN ، همه در پروسه ساخت و تولید لوله پلیمری به کار گرفته شده اند. این استاندارد ها هر کدام بخشی از روند تولید و کیفیت مجصول را پوشش می دهند و در خصوص پمپ پلیمری موارد خاصی را در بر می گیرند.
چطور یک لوله پلیمری نصب شود، از چه نوع اتصالی در آن استفاده گردد، ابعاد و قطر لوله چقدر باشد، فشاری کاری چه میزان است، روش به کار رفته در جوشکاری کدام خواهد بود، چه تست هایی باید روی محصول تولید شده انجام شود، حداکثر مقاومت حرارتی آن چقدر است، تعمیرات لوله در صورت خرابی به چه ترتیب است و نکات هم در رابطه با چسب کاری، تنها مثال های کوچکی از مواردی است که طبق استاندارد ها باید پیروی و عملی شود.
برای مثال سه استاندارد زیر برای تحمل فشار لوله های پلیمری قوانین خاصی دارند و لوله های استاندارد باید آن ها را داشته باشند:
استاندارد رده بندی ابعاد: وقتی قطر خارجی لوله را بر ضخامت آن تقسیم می کنیم، نسبت ابعادی استاندارد به دست می آید که نباید از میزان خاصی کم تر یا بیشتر باشد.
استاندارد رده بندی عددی: رده بندی عددی برای تحمل فشار لوله پلیمری معمول ترین فشار را برای لوله های پلیمری معرفی کرده است. این اعداد 50، 100، 125، 160، 200 و 315 پوند بر اینچ مربع است.
مزایای لوله پلیمری
همانطور ک پیش تر گفته شد، لوله پلیمری به عنوان جایگزین لوله های فلزی مورد استفاده قرار گرفته است. در این قسمت قصد داریم تا برخی از مهم ترین مزیت های آن را بیان کنیم:
لوله پلیمری رسوب پذیری کمی دارد. حتی برخی مدل های آن رسوب ناپذیر هستند.
این لوله ها مقاومت و استفامت خوبی در برابر ضربه دارند.
لوله های پلیمری دارای وزن کم و قیمت ارزان هستند.
به راحتی نصب و در زمانی کوتاه نصب می شوند.
این لوله ها نارسانای برق هستند.
دارای مقاومت کششی قابل قبولی هستند.
در برخورد با اسیدها، بازها و نمک ها، خورده و فرسوده نمی شوند.
خاصیت ارتجاعی دارند.
این مدل لوله ها، افت فشار کمتری دارند.
در مقابل میکروب ها مقاومت بیشتری دارند.
بر اساس گفته کارشناسان، لوله پلیمری دارای ماندگاری بالایی ، حداقل 50 سال، می باشد.
مقاومت خوبی که لوله های پلیمری در برابر شکستن، خوردگی و زنگ زدگی دارند، هزینه های تعمیر و نگهداری را به طرز قابل توجهی کاهش می دهند.
نفوذ پذیری اکسیژن بالا و ضریب انبساط طولی زیاد نیز از جمله مزیت های مهم این مدل لوله های پرکاربرد می باشد.
علاوه بر موارد بالا، کاربردهای مهم و گسترده این لوله، باعث شده است بسیار محبوب شده و در مقایسه ها، رتبه بهتری به رقبای خود داشته باشند. از لوله پلیمری در سیستم های تخلیه و فاضلاب، سیستم های آبیاری و آبرسانی، فرآوری مواد غذایی و پساب های صنعتی کرات استفاده و شیمیایی، به شده و مزایای آن باعث بهبود انجام پروژه ها می گردد.