بهزی

مقایسه سازه های ال اس اف (LSF) با سازه بتنی در رشت

زمان مطالعه 1 دقیقه

مقایسه سازه های ال اس اف (LSF) با سازه بتنی در رشت

امروزه برای ساخت ویلا از چهار روش میتوان ویلا ساخت که استاندارد های لازم از ارگان های شهرداری و نظام مهندسی و مسکن و شهر سازی را داشته باشد ما در این مقاله قصد داریم از مزایا و معایب آنها و هزینه های را مورد بررسی قرار داده تا تمام مشتری های ما از انتخاب روش خود مطمئن شده و با اطمینان کار خود را انجام دهند.


۱ – سازه پیش ساخته ال اس اف LSF ) light steel frame )

۲ – ساخت ویلا با سازه چوبی ( اسکلت تمام چوب الواری _ گرد بینه )

۳ – ساخت ویلا یا اسکلت فلزی ( قوطی – تیر آهن – تیر ورق )

۴ – ساخت ویلا با اسکلت بتونی

تعریف سازه ال اس اف Lsf

سازه فولادی سبک که به اختصار به آن سازه ال اس اف (LSF) می گویند که مخفف (Light Steel Frame ) می باشد، یکی از سیستم های نوین ساختمانی است که برای اجرای ساختمان های با طبقات محدود که معمولا تا ۵ طبقه می باشد استفاده می شود و از سیستم های مورد تایید مهندسان عمران در کشورهای توسعه یافته و مدرن می باشد.

سازه ال اس اف (LSF) سازه ای پیش ساخته و سبکی است که بر اساس طرح معماری ساختمان، در محل کارخانه تولید شده و سپس در محل ساختمان با استفاده از پیچ های سر مته ای ، بولت ها و سایر اتصالات نصب و بر پا خواهد شد

مقایسه سازه های ال اس اف (LSF) با سازه بتنی در رشت
اتصالات سازه های ال اس اف (LSF)

سازه های ال اس اف (LSF) برای ساخت دیوار های سبک وزن پیش ساخته مورد استفاده قرار می گیرند. این سازه ها که بر پایه فولاد نورد سرد یا سازه های سی اف اس (CFS) پایه گذاری می شوند، دارای وزن سبک و پهنای باریکی می باشند. ایده سازه های ال اس اف (LSF) برای مقابله با زلزله در مناطق لرزه خیز بیان شده است، که به دلیل وزن سبک آن و قابلیت انعطاف پذیری بالا به خوبی می توانند انرژی های رانشی و تنشی ناشی از زلزله را به خوبی خنثی کنند و اثرات مخرب زلزله را در صنعت ساختمان سازی تا حد چشم گیری کاهش دهند.

اتصالات سازه های ال اس اف (LSF) به طور استاندارد بهم محکم می شوند، که بیشتر جنبه جلوگیری از شکستن اتصالات در این استاندارد ها مطرح می شود. فشاری که بر اثر انرژی رانشی در زلزله به ساختمان وارد می شود می تواند بتن های قطور و فولاد های آهنین را در هم بشکند. شاید دلیل این کار عدم اتصالات مناسب سازه های بتنی و فولادی باشد. پس بهتر است که از سازه هایی استقاده شود، که در هنگام زلزله قابلیت انعطاف پذیری داشته باشد.

سازه بتنی ، مزایا و معایب

سازه بتونی بیشتر در ساختمان های بلند طبقه استفاده میشود و در ساخت ویلا به دلیل ضخامت زیاد ستون سازه و نمایان شدن در ساختمان کمتر از آن استفاده میشود اما هستن افرادی که ساخت سازه خود را فقط با سازه بتونی ساخته آن هم به دلیل استحکام بالای ستون و سقف بتون.

مشخصات فنی و کاربردها

طرح و اجرای ساختمان با روش قابهای سبک فولادی LSF بر اساس استاندارد AISI (انستیتو آهن و فولاد آمریکا) انجام می گیرد و مقاطع به صورت سرد فرم داده می شوند. سرعت ساخت این نوع سازه ها با یک برنامه ریزی حساب شده، بسیار بالا می باشد. ورقهای نورد سرد بوسیله گالوانیزه نمودن در مقابل زنگ زدگی و خوردگی محافظت می شوند.

اتصالات این سیستم بوسیله پیچ خودکار و یا جوش قابل اجرا می باشد. عملیات پی سازی بسیار ساده تر و کم حجم تر از پی سازی ساختمانهای سنتی می باشد.

در مناطق با لرزه خیزی بالا استفاده از این روش به دلیل کاهش چشمگیر بار مرده ساختمان از اهمیت بسزایی برخوردار است و تخریب ساختمان خصوصاً ریزش ناگهانی عملاً اتفاق نمی افتد.
ضخامت سازه باربر ۶/۴ – ۸۵/۰
ضخامت سازه غیر باربر ۸۵/۰ – ۴/۰
جنس ورق گالوانیزه پوشش ۱۸۰ میکرون به بالا
اتصالات پیچ خودکار – جوش
شکل مقاطع U و C و Z و مقاطع ترکیبی

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.