بهزی

هلدینگ ساختمانی بختیار در انزلی، انواع وال پست

زمان مطالعه 1 دقیقه

هلدینگ ساختمانی بختیار در انزلی، انواع وال پست
هلدینگ ساختمانی بختیار در انزلی، انواع وال پست

وال پست پروفیل‌هایی با نمره پایین و به شکل کلاف می باشد که در طول ‌های مشخص برای یکپارچه عمل کردن دیوار در بین قاب‌ها و در دل دیوار جای می ‌گیرد. درواقع وال پست‌ها هنگام زلزله و باد، نیروهای وارده را از دیوار به فریم منتقل نموده و درنتیجه سبب استحکام بیشتر دیوار می گردند.وال پست از جمله تجهیزات ساختمانی به شمار می رود که به کمک پروفیل فولادی ایجاد می گردد. این تجهیز سبب درگیری دیوار و اسکلت می گردد و در نهایت موجب افزایش مقاومت و استحکام سازه می گردد . به طور کلی دیوار و تیغه ها به کمک انواع وال پست بهتر و محکمتر به اسکلت اصلی ساختمان متصل می شوند.

معنی این عبارت نوعی نگه دارنده دیوار می باشد. این قطعه را معمولا به صورت یک تیر ستون طراحی نموده و آن ‌را در انتهای سالن‌های صنعتی و یا فریم‌ هایی که با دهانه زیاد می باشند و در انتهای آن ها دیوار قرار می‌ گیرد، نصب می نمایند.

انواع وال پست و مهار دیوار از نظر اجرایی

1. اتصال دیوار به ستون با میلگرد

2. اجرای وال پست با انکر بولت و نبشی کشی

3. اجرای تسمه دور ستون

4. مهار دیوار به وسیله تعبیه میلگرد در داخل ستونهای مجاور

5. مهار دیوار از طریق تعبیه میلگرد در داخل کف

6. مهار دیوار به دیوارهای برشی از طریق عبور میلگرد در سوراخ قالب ها

7. همانطور که میدانید وال پست یک المان غیر سازه ایست که بسته به نظر مهندس طراح ممکن است در ساختمان اجرا شود که با توجه به اجرا شدن یا نشدن آن، سختی میان قاب ها در طراحی سازه تغییر پیدا خواهد کرد.

هلدینگ ساختمانی بختیار در انزلی، انواع وال پست
وال پست چگونه از تخریب دیوار در هنگام زلزله جلوگیری می‌کند؟

اصلی ترین هدف ضوابط اجرای وال پست دیوار، پیشگیری از تخریب دیوار در هنگام زلزله می باشد. ضمن اینکه این به معنای ترک نخوردن دیوار در صورت اعمال بارهای لرزه‌ای نمی باشد. وال پست با کاهش طول آزاد دیوار و فراهم کردن امکان جابجایی جانبی، صلبیت سازه را می کاهد. به این صورت، عملکرد دیوار در برابر بارهای لرزه‌ای دینامیک سازه تقویت می گردد.

هدف اصلی در اجرای دیواربند پیشگیری بر تغییر شکل خارج از صفحه ‌ی دیوارهای غیر سازه‌ای می باشد و وال پست گالوانیزه هیچگونه نقشی در تحمل بارهای جانبی ناشی از زلزله نخواهد داشت.همانطور که گفته شد وال ‌پست ها به ‌طورکلی به دو دسته وال‌پست عمودی و وال‌پست افقی دسته بندی می گردند. در واقع وال‌ پست یکی از المان‌ های غیر سازه‌ ای محسوب می شود که اجرای درست آن تأثیر فراوانی در کنترل خرابی دیوارها به دنبال خواهد داشت . علی رغم اهمیت اجرای این المان در سازه‌ ها، اجرای وال‌ پست در سازه‌ های شهری در ایران پیشینه چندانی نداشته و تقریباً محدود به یک دهه‌ ی اخیر می شود ولی با این اوصاف همچنان در بسیاری از سازه‌ هایی که در کشورمان ساخته می ‌شوند اجرای وال‌ پست یا صورت نمی گیرد و یا محاسبه و اجرای آن همراه با نقاط ضعف اساسی انجام می گیرد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.