یدک کش خودرو عموما برای انتقال و کمک به ماشینهایی استفاده میشود که به هر دلیلی امکان ادامه حرکت در جاده را ندارند. بخش جلوی یدک کش به کابین راننده و موتور اختصاص داده شده و بخش عقب آن دارای تجهیزاتی برای بلند کردن و جابجایی وسایل نقلیه است. تمام اجزای یدک کش ماشین، اعم از موتور، شاسی و بدنه، باید به قدری قوی و محکم طراحی شوند تا مشکلی حین حمل خودروها به وجود نیاید.
در خیابانهای کشور معمولا شاهد کاربرد خودروهایی همچون وانت و نیسان بهعنوان خودروبر و یدک کش هستیم. افراد اعزامشده به محل حادثه با تمام تکنیکها و مهارتهای جابهجایی آشنا هستند و ماشینها را بدون ورود آسیب بیشتر، تا تعمیرگاه یا مکانهای دیگر یدک میکنند.
کاربرد یدک کش خودرو
مهمترین کاربرد یدک کش خودرو، جابهجایی ماشینهایی است که به هر دلیلی نمیتوان آنها را روشن کرد. این کاربرد، شامل موارد متعددی میشود.
جا به جایی خودرو تصادفی
انتقال ماشین تصادفی به تعمیرگاه یا پارکینگ یکی از اصلیترین وظایف خودروهای یدک کش به حساب میآید. در هنگام بروز تصادف رانندگی پس از تهیه کروکی توسط افسر پلیس، ترجیح بر این است که ماشین با استفاده از یدک کش به مکان مناسب انتقال یابد. در برخی حوادث راننده یا ماشین به نحوی آسیب میبیند که تماس با یدک کش تنها راهحل ممکن برای جابهجایی خودرو است.

حمل خودرو خراب
خواه در پارکینگ منزل باشد، خواه در کنار جاده؛ ماشینی که خراب شده و به دلیل نقص فنی روشن نمیشود و قدرت حرکت ندارد، نیازمند حمل با یدک کش خودرو به نزدیکترین تعمیرگاه محل است.
حمل خودرو به مراکز بیمه و تعویض پلاک
از دیگر کاربردهای یدک کش میتوان به حمل خودرو به مراکز بیمه و تعویض پلاک اشاره کرد. خودرویی که بیمه شخص ثالث یا پلاک ندارد، مجاز به تردد در شهر نیست. از این رو باید از یک وسیله نقلیه کمکی برای جابهجایی و انتقال آنها به مراکز مختلف استفاده کرد تا زمانی که جواز تردد در سطح شهر برای آنها صادر شود.

انتقال خودرو مسابقه به پیست
ماشین های مسابقه جواز تردد در سطح شهر را ندارند. به همین خاطر از یدک کش خودرو برای انتقال آنها به پیستها و پارکینگها استفاده میشود.