آتلیه عکاسی نامی هست که احتمالا بارها به گوشمان خورده اما کمتر کسی تعریف و از تاریخچه آن اطلاع دارد. همانطور که میدانید این حرفه و شغل یک کار هنری است و به این میپردازد که چه عواملی بر روی کیفیت عکس تاثیر میگذارد. این افراد عوامل لازم برای گرفتن یک عکس با بالاترین کیفیت را جمع میکنند و با کمک آنها یک عکس با کیفیت میگیرند.
کسانی که مشغول به این شغل هستند از درآمد نسبتا بالایی برخوردارند. در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با آتلیه عکاسی و نحوه راهاندازی آن آشنا کنیم.
تاریخچه آتلیه عکاسی
تاریخچه استودیو عکاسی یا آتلیه عکاسی به قرن نوزدهم باز میگردد. تکنولوژی عکاسی از سالهای آغازین که عکسها تماما از مواد طبیعی گرفته میشد تا امروزه دائما در حال تغییر و تحول بوده است. به طوری که امروزه میتوان به راحتی عکس های باکیفیتی گرفت. اولین عکاسان استودیویی تنها قادر به گرفتن عکس سیاه و سفید بودند. شاید در آن زمان کسی تصور هم نمیکرد که در آینده بتوان عکس هایی رنگی و با این کیفیت گرفت.
اولین آتلیه عکاسی یا همان استودیو عکاسی در دهه ۱۸۴۰ بود. با پیشرفت تکنولوژی و فنآوری، ابزارهای عکاسی نیز پیشرفت کرد و روز به روز بر کیفیت عکاسی افزوده شد.
تعریف آتلیه عکاسی
آتلیه عکاسی مکانی است که برای گرفتن عکس، چاپ و تکثیر آن مجهز میشود. تفاوت عکاسی در استودیو عکاسی و غیر استودیو عکاسی در این است که عکاس در استودیو میتواند تمام عوامل موثر در کیفیت عکس را کنترل کند و مطابق میل خود آنها را تغییر دهد. عکاسی در غیر استودیو عکاسی این قابلیت را ندارد و عکاس باید خود را با شرایط وفق دهد. به عنوان مثال عکس هایی که در خانه یا بیرون گرفته میشود تحت تاثیر میزان نور و عوامل دیگر ثابتی است که قابل تغییر نیست.
در این شرایط عکاس مجبور به سازش با این شرایط میباشد و قطعا کیفیت عکس موردنظر دلخواه نخواهد بود. آتلیه دار میتواند ابزار و تجهیزات داخل استودیو را به بیرون منتقل کند و تا حدودی بر کیفیت عکس و عوامل تاثیرگذار بر آن تسلط داشته باشد اما مانند داخل استودیو نخواهد شد. از قابلیتهای دیگر عکاسی استودیویی میتوان به ایجاد پسزمینه در ژانرهای مختلف اشاره کرد.
این پس زمینهها میتوانند تک رنگ و یا یک فضای طبیعی مانند ساحل باشد. به گونهای که دیگران فکر کنند این عکس واقعا در آن مکان گرفته شده است و نه در استودیو عکاسی.

نورپردازی
یکی از مهمترین ارکان عکاسی نور است. در آتلیه عکاسی نورپردازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اگر نورپردازی نباشد، بقیه امکانات و تجهیزات موجود در استودیو ارزش خاصی نخواهند داشت. میزان نور لازم برای عکاسی در آتلیه عکاسی وابسته به عوامل مختلف متغییر است. عواملی مانند نوع دوربین، رنگ لباس، اندازه و نوع سوژه، رنگ پوست و … تعیین میکنند که میزان نور و زاویه چگونه باشد.
هنر خود عکاس بسیار در این موارد موثر است. نوع زاویه ها، کادر بندی و نور پردازی بوسیله هنری که عکاس دارد تعیین میشود.
انواع آتلیه عکاسی
آتلیه عکاسی مدلینگ
آتلیه عکاسی مدلینگ از انواع آتلیه محسوب میشود و افراد برای گرفتن عکس های منحصر به فرد به آن مراجعه میکنند. در این نوع آتلیهها همانطور که از نامش پیداست، عکس از افرادی گرفته میشود که به اصطلاح مدل هستند و معمولا برای کارهای تبلیغاتی انجام میشود. در این نوع عکاسی بیشتر توجه بر روی استایل و لباس است و به همین دلیل نوع ژست، پس زمینه عکس و نحوه نورپردازی اهمیت بالایی دارد.
آتلیه عکاسی اسپرت
این نوع آتلیه عکاسی از محبوبترین انواع آتلیه است و افراد زیادی علاقمند به گرفتن عکس در این آتلیه ها هستند. این نوع عکاسی بر پایه نوعی خاص از نور پردازی و ژست بنا شده است. عکاس به صورت خلاقانه با استفاده از نور و رنگ های موجود در صحنه یک عکس با انرژی میگیرد.
آتلیه عکاسی تولد و خانوادگی
خانواده از گرانبهاترین چیزهای زندگی انسان است. در آتلیههای عکاسی خانوادگی صمیمیت بین خانواده باید به نمایش گذاشته شود. در آتلیه های تولد نیز استودیو فضای جشن تولد را بازسازی کرده است تا عکس طبیعی باشد و یک ثبت خاطره برای فرزندان باشد.