انواع محیط کشت در شرکت آریا ژن
محیط کشت های مایع دسته ای از محیط های کشت هستند که به کاملا به صورت مایع هستند و هد این محیط ها عمدتا تنها فراهم کردن مواد مغذی و مورد نیاز برای رشد میکروارگانیسم ها و همچنین سلول های انسانی و حیوانی است. بدلیل ناز به مواد مختلف برای ساخت محیط کشت، شرایط استفاده و نگهداری آنها متفاوت هستند. در اثر دریافت گرما و رطوبت، محیط کشت مایع میتواند به راحتی توسط باکتری ها آلوده شده و یا تجزیه و تخریب شود. به همین دلیل نیز محیط کشت مایع باید در محیط سرد (یخچال) و همچنین به دور از رطوبت نگهداری شود.
1. محیط کشت نوترینت براث
2. محیط کشت LB
3. محیط کشت جوانه لوبیا
انواع محیط کشت جامد
محیط کشت های غیر مایع معمولا به دو شکل جامد یا نیمه جامد هستند. در محیط کشت های جامد آگار معمولا با غلظت های 1.5-2.0 % موجود است که باعث سفت شدن ساختار و در آمدن به شکل جامد می شود. محیطهای حاوی آگار، در درمای 37 درجه سانتی گراد به شکل جامد در می آیند. گاهی اوقات ممکن است از عوامل جامدکننده دیگری نیز به جای آگار استفاده شود. اما در حال حاضر تقریبا تمامی محیط کشت های موجود از آگار استفاده میکنند.محیط کشت های جامد برای کشت میکروارگانیسم ها(از قبیل باکتری ها و قارچ ها) در شکل فیزیکی کامل آنها استفاده می شوند. همچنین برای بررسی ویژگی های کلونی باکتری ها نیز از این محیط ها استفاده می شود. محیط کشت های جامد معروف عبارتند از:

1. بلاد آگار
2. نوترینت آگار
3. مک کانکی آگار
4. شکلات آگار
انواع محیط کشت پرکاربرد
در این قسمت از سایت شرکت آریا ژن انواع محیط کشت های پرکاربرد و کاربردهای هرکدامشان را معرفی خواهیم کرد. تعداد محیط کشت هایی که وجود دارند، بسیار زیاد است. به همین دلیل لیستی که در زیر مشاهده میشود، لیست کاملی نیست و تنها تلاش شده که انواع پرکاربرد محیطهای کشت خدمت شما معرفی شود.
محیط کشت نوترینت آگار(Nutrient Agar): از ترکیب 2-1.5 درصد ماده آگار با آبگوشت بدست میآید. این محیط کشت مبنای تهیه انواع و اقسام محیطهای کشت جامد مانند Chocolate agar و Blood agar است.
محیط کشت نوترینت براث(Nutrient Broth): این محیط مبنای ساخت اکثر محیطهای کشت است و از عصاره گوشت تهیه میشود. طرز تهیه آن به نوترینت آگار شبیه است. از آنجایی که آگار به صورت مایع ندارد، در لوله آزمایش تهیه میشود.
محیط کشت آگار خوندار(Blood Agar): بیشتر نمونه های میکروب شناسی در این محیط تهیه میشوند. دلیل آن هم این است که این محیط از رشد بیشتر باکتری های سخت رشد حمایت میکند. پایداری محیط بلاد آگار در یخچال در حدود یک هفته است؛ البته در صورتی که از تبخیر آب آن جلوگیری شود، این پایداری افزایش مییابد.
محیط کشت شکلات آگار(Chocolate agar): محیط کشت پایه این محیط کشت حرارت میبیند و پس از استریل شدن به آن خون اضافه میشود. دمای بالای محیط کشت باعث تخریب گلبول های قرمز میشود که باعث تیره شدن محیط کشت میشود. در این محیط مواد غذایی و هموگلوبین زیادی(ناشی از تخریب گلبول های قرمز) موجود است که زمینه را برای کشت باکتری ها و سلولها فراهم میکند.