انواع پیچ ها
پیچ ماشین:برای تولید پیچ ماشین از پروسس زرد و نقره ای مایل به آبی استفاده می شود. علاوه بر این روکشی که برای این پیچ ها مورد استفاده قرار میگیرد از جنس زینک می باشد. پیچ ماشین جزو پیچ های رزوه کامل به شمار می رود و به دلیل استفاده از روکش زینک برای تولید این پیج ها، معمولاً در صنایع الکترونیک از آنها استفاده بیشتری می شود.
پیچ فلز:از این نوع پیچ ها معمولاً برای اتصال ورق های فلزی و فلزات مختلف به یکدیگر استفاده می شود. البته گاها مشاهده شده که از پیچ فلز برای اتصال فایبرگلاس و پلاستیک نیز استفاده شده است. افرادی که قصد اتصال فلز به چوب را دارند بهترین پیچی که برای این کار میتواند مورد استفاده قرار دهند پیچ فلز می باشند. دلیل این امر هم وجود رزوه های ریز با فاصله کوتاه بر روی این نوع پیچ می باشد. انواع مختلفی از پیچ فلز در بازار وجود دارد که از آن جمله میتوان به پیچ واشر دار و چهارسو اشاره نمود.
پیچ شش گوش:پیچ شش گوش را می توان پرکاربردترین نوع پیچ موجود موجود در بازار معرفی نمود که از فروش بسیار بالایی نیز برخوردار می باشد. برای اینکه بتوانید اقدام به باز و بسته کردن پیچ های شش گوش نمایید میبایست از آچار فرانسه استفاده کنید. پیچ شش گوش نیز در دو مدل نیمه رزوه و تمام رزوه به بازار عرضه شده است و هر کاربر به تناسب نوع کاربرد خود می تواند نوع مناسب را انتخاب و خریداری نماید. معمولاً برای تولید این پیچ ها از پوشش استیل و گالوانیزه استفاده می شود. اما در برخی از مدل ها شاهد عدم استفاده از این پوشش ها برای تولید پیچ های فوق هستیم.

پیچ چوب:پیچ چوب جزو پیچ های نیمه رزوه به موجود در بازار به شمار می رود و از آن برای اتصال وسایل چوبی استفاده می شود. این پیچ در دو رنگ نقره ای و زرد به بازار عرضه شده است. پوششی که برای پیچ چوب مورد استفاده قرار می گیرد از جنس استیل استنلس یا زینک می باشد.
پیچ نوک بر:پیچ نوک بر در واقع به پیچی گفته می شود که شباهت بسیاری به پیچ ماشین دارد و تنها تفاوت آن با پیچ ماشین این است که در قسمت سر این پیچ ها شاهد وجود یک بریدگی هستیم. معمولاً از پیچ های نوک بر در مکان هایی که جهت بستن پیچ به گشتاور بالایی می باشد استفاده می شود.
پیچ نوک مته ای:پیچ نوک مته ای جزو آن دسته از پیچ ها است که برای استفاده نیاز به سوراخ اولیه ندارد و خودش می تواند راه خود را باز کند. برای تولید پیچ نوک مته ای است معمولا از فلز استیل با پوشش زینک استفاده می شود. قسمت سری پیچ نوک مته ای دارای دو حالت شش گوش یا واشردار می باشد.
پیچ آسانسوری:پیچ های آسانسوری جهت اتصال سطوحی که دارای جنس پلاستیکی بوده و نرم هستند مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله موارد کاربرد این پیچ ها می توان به استفاده از آنها در تسمه نقاله اشاره نمود. پیچ های آسانسوری از یک سری با قطر بزرگ و تخت و گردنی که دارای حالت چهارگوش بوده و باریک می باشد تشکیل شده اند. البته برخی از مدل های پیچ آسانسوری در قسمت سری دارای شکل مثلثی می باشند. این پیچ ها معمولاً منجر به کاهش میزان ارتعاش می شوند.
پیچ مغزی:از پیچ مغزی جهت محکم کردن سطوح مختلف استفاده می شود. پیچ های مغزی دارای مدل های متنوع و گوناگونی می باشند که از آن جمله میتوان به مدل نوک تیز، پیچ گوشتی خور و آلنی اشاره نمود. این پیج ها در قسمت سری خود دارای یک فرورفتگی هستند و برای آنکه بتوانید این پیچ ها را باز و بسته کنید می بایست حتما از آچار مخصوص استفاده نمایید.
پیچ لگ:این پیچ ها از نظر ظاهری شبیه چوب هستند. ولی قسمت سری آنها دارای حالت شش یا چهار گوش می باشد و انتهای آنها به صورت مخروطی رزوه شده است. پیچ های فوق معمولاً در مواقعی مورد استفاده قرار میگیرند که جهت بستن پیچ نیاز به گشتاور بالایی می باشد.
انواع مهره
مهره چهارگوش:به دلیل آنکه مهره های چهارگوش از سطح نشیمنگاه بزرگی برخوردار می باشند، چنانچه از آچار برای اتصال آنها استفاده کنید بدون لرزش می توانید این مهره ها را به سطح مورد نظرتان متصل کنید و وجود سطح نشیمنگاه بزرگ سبب بالا رفتن اصطکاک این پیچ ها شده است. در نتیجه چنانچه از این محصول برای انجام اتصالات خود استفاده کنید، اتصالات شما از مقاومت بالاتری برخوردار خواهند بود.
مهره شش گوش:مهره های شش گوش نسبت به مهره های چهارگوش از درصد لق شوندگی بیشتری برخوردار می باشند. ولی به دلیل دارا بودن دو گوشه بیشتر درصد سایش سطح آنها نسبت به مهره های چهارگوش کمتر است که جزو مزایای این مهره ها به شمار می رود. از دیگر مزایای مهره های شش گوش می توان به این موضوع اشاره نمود که برای چرخاندن مهره های چهارگوش می بایست شخص یک زاویه ۹۰ درجه مهره را بچرخاند. اما برای چرخش مهره های شش گوش چرخش با زاویه ۶۰ درجه کافی خواهد بود.
مهره شش گوش باریک:از مهره های فوق در جاهایی که طول رزوه کم می باشد استفاده می شود. علاوه بر این هنگامی که جهت اتصال به سطح مورد نظر به تعداد بیش از یک مهره نیاز داشته باشیم از مهره های شش گوش باریک استفاده می نماییم.

مهره شش گوش سنگین:مهره شش گوش سنگین معمولاً برای پیچ هایی که قطر آنها بیشتر از ۴۰ میلی متر می باشد استفاده می گردد. علاوه بر این پیچ هایی که تحت تاثیر نیروی بالایی قرار دارند معمولاً از مهره های شش گوش سنگین استفاده می کنند.
مهره ماشین:مهره ماشین در دو نوع شش گوش و چهارگوش تولید و به بازار عرضه شده است. مهره های فوق دارای ابعاد بسیار کوچکی هستند و به جرات می توان این مهره ها را جزو کوچکترین مهره های چهارگوش و شش گوش موجود در بازار به شمار آورد.
مهره قفل شونده با حلقه نایلونی:در این نوع مهره ها از یک حلقه که دارای جنس نایلونی می باشد برای تولید یک طرف از رزوه های مهره استفاده شده که این حلقه از اندازه پیچ کوچکتر می باشد. در واقع وجود این حلقه منجر به دشوار شدن حرکت پیچ می شود و عملکرد آن را میتوان به چسب شباهت داد. اتصالاتی که با استفاده از این مهره ها انجام می شوند بسیار مقاوم می باشند. از آنجایی که برای تولید این مهره ها از پلیمرهای نایلونی استفاده شده، نمیتوان آنها را در جاهایی که دمای بالایی دارند مورد استفاده قرار داد.
مهره چشمی:مهره های چشمی در واقع به یکسری حلقه های رزوه دار گفته میشود که معمولاً از آنها در اجسام سنگین استفاده می شود تا هنگامی که نیاز به جابجایی این اجسام به وسیله جرثقیل و سایر ماشین آلات وجود دارد، کار جابجایی آسان تر انجام شود.
مهره سر بسته:مهره های سربسته در بخش انتهایی خود دارای سطح گنبدی مانند می باشند. این مهره ها با تناسب خوبی به بخش انتهایی پیچ های رزوه دار و میله ها متصل می گردند و منجر به جلوگیری از برخورد آنها با اعضای بدن یا دیگر اشیا می شوند. البته مهره های سربسته با سری بلند نیز به بازار عرضه شده که میزان سطح رزوه ای که پوشش میدهد بیشتر می باشد.
مهره واشر دار:واشر در اصل به عنوان واسطه بدنه و مهره عمل کرده و برای تولید آن از پلاستیک یا فلز استفاده می شود. کار اصلی واشر توزیع بار پیچ و مهره می باشد و این کار منجر به پیشگیری از تغییر شکل قطعه کار می گردد. مهره های واشردار به مهره هایی می گویند که یک طرفشان دارای صفحه پهن بوده و در مواقعی که تعداد اتصالات بالا می باشد استفاده از آنها منجر به افزایش سرعت مونتاژ می گردد. در اصل مهره های واشردار منجر به پیشگیری از جا ماندن واشر در جاهای حساس و مخصوصاً در جاهای تاریک قطعه می شود.
مهره شیاردار:مهره های شیاردار به مهره هایی می گویند که در یک طرف آنها تعدادی شیار جهت عبور پین تعبیه شده است. در اصل پین های فوق منجر به بالا بردن مقاومت اتصال در برابر ضربه و ارتعاش می گردد. کار نصب یا جداسازی مهره های شیاردار نسبت به دیگر مهره های قفل شونده راحت تر می باشد.
برای خرید انواع پیچ و مهره میتوانید به وبسایت شرکت صنعت سازان آروند پارس به نشانی زیر مراجعه کنید: