بهزی

مرغ سوخاری

زمان مطالعه 1 دقیقه

مرغ سوخاری

سوخاری واژه‌ای روسی و به معنای برشته شده است. آرد یا نان سوخاری هم به دلیل حرارت دیدن، خشک و برشته شدن این نام را گرفته‌اند.

مرغ سوخاری به نوعی ترجمه Fried chicken و به معنای مرغ سرخ شده در روغن است که با نوع مرغ کبابی تفاوت دارد؛ اما منظور از مرغ سوخاری چیزی بیشتر از یک مرغ سرخ شده است که به روش پخت و تاریخ آن برمی‌گردد. به دلیل تاریخچه مرغ سوخاری، نام دیگر این غذا در ایران، مرغ کنتاکی یا مرغ کی‌اف‌سی است که توضیح آن در قسمت بعدی می‌آید.

تاریخچه مرغ سوخاری

خلاصه تاریخچه مرغ سوخاری یا مرغ کنتاکی این است که اولین دستور پخت مرغ سوخاری در سال ۱۹۴۰ توسط کلنل هارلند ساندرز اختراع شد. وی آن زمان صاحب یک مجموعه رستوران و یک هتل در ایالت کنتاکی آمریکا بود و این غذا را در آنجا عرضه کرد. کلنل ساندرز در سال ۱۹۵۲میلادی (۱۳۳۰–۱۳۳۱ شمسی) رستوران زنجیره‌ای مرغ سوخاری کنتاکی ( Kentucky Fried Chicken) را راه‌اندازی کرد که مخفف آن KFC است و به همین دلیل مرغ سوخاری آقای ساندرز به مرغ کنتاکی یا مرغ کی‌اف‌سی هم معروف است.

مرغ سوخاری
تفاوت مرغ سوخاری با ناگت مرغ

ناگت مرغ اختراع یک دانشمند و استاد دانشگاه آمریکایی در حوزه غذا به نام رابرت سی. بیکر است که روش آن را در سال ۱۹۵۰ در اختیار عموم مردم قرار داد. مرغ سوخاری و ناگت مرغ هر دو به آرد سوخاری آغشته می‌شوند و با سرخ شدن نیز آماده مصرف می‌گردند اما در ناگت مرغ از گوشت چرخ کرده مرغ (اکثراً سینه مرغ) استفاده می‌شود ولی در مرغ سوخاری، تکه‌های گوشت مرغ و به اصطلاح فیله مرغ را به کار می‌برند. به همین دلیل (مرغ چرخ‌شده)، ناگت مرغ را می‌توان به اشکال مختلف درآورد. ناگت مرغ اکنون یک محصول فرآوری شده پروتئینی و فست فود شناخته می‌شود و البته این دو غذا به روش خانگی، رستورانی و صنعتی تولید می‌گردند.

مزایای سوخاری کردن مرغ

طعم و عطر: سوخاری به غذا طعم و عطر بی نظیری می‌دهد. روش سوخاری باعث تشکیل لایه‌ای طلایی و خوشمزه روی مواد غذایی می‌شود که طعم جذاب و تازه ای به غذا می دهد.

انتقال حرارت: در سوخاری، حرارت به طور یکنواخت به سطح غذا منتقل می‌شود و باعث می‌شود که غذا بصورت کامل و یکنواخت پخته شود. این روش باعث می شود که داخل غذا نرم و آبدار شود، در حالی که بیرون آن یک لایه ترد تشکیل میشود.

پخت سریع: سوخاری یکی از روش‌های سریع پخت غذا است. حرارت بالا و مستقیم روی غذا باعث می‌شود که غذا با سرعت بالا پخته شود. این روش برای پختن غذا در مدت زمان کم مفید است.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.