به تمامی دستگاههایی که در کشاورزی مکانیزه یا پیشرفته برای برخورداری از مزایایی مانند کاهش زمان و هزینه استفاده میشود، تجهیزات یا همان ادوات کشاورزی میگویند. استفاده از این نوع تجهیزات برای هر کشاورزی ضروری است چرا که مزایای بسیار زیادی را به همراه دارد.

ادوات کشاورزی چیست؟
محققان و متخصصان برای مکانیزه کردن مراحل مختلف کشاورزی انواع مختلفی از تجهیزات و ادوات کشاورزی را طراحی و تولید کردهاند تا کشاورزان بتوانند با استفاده از آنها، فرایندهای مختلف کسب و کار خودشان را به صورت اتوماتیک یا مکانیزه انجام دهند.
توجه داشته باشید که ماشین آلات کشاورزی با ابزار کشاورزی و ادوات آن تفاوت دارد. تجهیزات و ادوات کشاورزی دستگاههایی هستند که به ماشین آلات مختلف کشاورزی برای کاربردهای مختلف متصل میشوند.
انواع ادوات کشاورزی برادران عرشیان
ماشین آلات کشاورزی به یک سری تجهیزات پیشرفته مجهز میشوند تا بتوان از آنها در کارهای مختلف به منظور کاربردهای متنوع استفاده کرد.تانکرهایی طراحی شدهاند که به ماشینهای مختلف مانند تراکتور و یا تریلرها متصل میشوند تا بتوان از آنها برای حمل و نقل انواع مختلف محصولات و کالاها استفاده کرد.
برخی اوقات نیز برای سمپاشی و یا آبیاری کردن محصول نیاز است که تانکر مخصوص این نوع کار به تراکتور و تریلر متصل شود که این تانکرها جزو ادوات کشاورزی محسوب میشوند.

ادوات کشاورزی به صورتی ساخته میشوند که کشاورز بتواند در انواع مختلف زمینها مانند سطوح شیب دار و غیر صاف از آنها استفاده کند. همچنین در ساخت این نوع تجهیزات شرایط مختلف جوی نیز لحاظ میشود.
از دیگر ابزار و وسایل کشاورزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
✔️گاوآهن: گاوآهن جهت شخم زدن زمین استفاده میشود.
✔️نشاکار: نشاکار برای انتقال گیاه و نهال به عمق زمین استفاده میشود.
✔️مرزکش: مرزکش برای جداسازی زمینهای کشتی مانند شالیزارها استفاده میشود.
ادوات کشاورزی متصل شونده به تراکتور
مته: مته برای ایجاد سوراخ به منظور نصب حفاظ دیوار و همچنین استفادههای دیگر می باشد.
دمنده: دمنده یک سیستم فشار هوا برای از بین بردن و یا جمع آوری علفهای هرز و یا چمن است.
واگن: واگن برای حمله حیوانات و یا محصولات مختلف است.
هاروستر: برای قیچی کردن و برداشت محصول می باشد.
کلوخ شکن: برای خرد کردن بذر و گرفتن رطوبت خاک استفاده میشود.
کولتیواتور: کولتیواتور جهت خرد کردن خاک و جمع آوری علفهای هرز است.
سمپاش: جهت سمپاشی زمینهای کشاورزی کاربرد دارد.
بذرپاش: برای پاشیدن بذرهای مختلف در زمین