موزاییک دسته ای از کف پوش های ساختمانی با تراکم بالا است. این محصول بتنی این تراکم را از روش فشار پرسی و یا سیستم لرزشی (ویبره ای) به دست می آورد. موزاییک ها انواع و طرح های گوناگون دارند و در ابعاد متفاوتی ساخته می شوند. مصالح تشکیل دهنده موزاییک سیمان، ماسه، سنگدانه های ریز و درشت، پودر سنگ، آب و رنگ های افزودنی می باشد.

ساییدن سطح موزاییک بخشی از مراحل تولید است که پس از قالب گیری و پرس آن انجام می شود و مهمترین مرحله در پیدایش زیبایی و فرم ظاهری موزاییک می باشد؛ زیرا موزاییک تولید شده تا این مرحله دارای سطحی سخت و ناصاف است و جزئیات طرح و سنگ های درون آن قابل مشاهده نیست. در نتیجه جهت حصول به نتیجه مطلوب از روش های مختلف ساب موزاییک استفاده می شود که به اختصار ذکر می شوند:
ساب سنتی:روش متداول در گذشته که در آن از چرخش یک صفحه سنگ سمباده روی سطح موازییک استفاده می کردند.
ساب اتوماتیک:روش مکانیزه شده سبک سنتی می باشد که در آن سطح موزاییک ها را پس از قرار دادن روی پایه های دستگاه، توسط یک سنگ سمباده بزرگ، ساب زده می شوند. ساب های اتوماتیک قدیم از دو فک و یک صفحه سنگ ساب متحرک تشکیل شده و نیروی محرکه آن از دینام برقی می باشد.
ساب نواری:مورد استفاده در کارخانجات بزرگ می باشد. ساب نواری سنگ را ساب می دهد، صیقلی داده و پرداخت می کند. در این دستگاه موزاییک ها به کمک نوار نقاله اتوماتیک حرکت کرده و توسط سنگ های مختلف ساب میخورد. میزان ساب خوردن و صیقل دیدن سطوح موزاییک، ابعاد محصول و درجه زبری و نرمی آن قابل تنظیم و نظارت می باشد.