آشنایی با کود اوره
کود اوره (Urea fertilizer)یک کود شیمیایی است که در کشاورزی به عنوان منبع نیتروژن بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. کود اوره بطور تجاری با واکنش آمونیاک با دی اکسید کربن و به صورت جامد گرانولی یا قرص های استوانه ای شکل تولید می شود.هر دو شکل کود اوره حاوی ۴۶% نیتروژن هستند ولی میزان تبخیر و درصد شسته شدن اوره در کودهای قرصی شکل بیشتر است. بنابراین گرانول های اوره ۱۵-۲۰٪ کارآمدتر از نوع دیگر است. فرمول شیمیایی اوره CO (NH2) 2 است و بطور طبیعی در ادرار پستانداران دفع می شود.
ویژگی های کود اوره
کودهای اوره بسیار محلول هستند (حلالیت ۱۰۷۹ گرم در لیتر در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد). بنابراین علاوه بر کوددهی از طریق خاک می توانند از طریق اسپری توسط شاخ و برگ گیاهان نیز جذب شوند. با این حال ، کودهای اوره نباید در کشت های بدون خاک استفاده شوند زیرا بلافاصله از ظرف خارج می شود.کود اوره یک منبع ارزان قیمت نیتروژن است که نسبت NPKدر نوع جامد ۰-۰-۴۶ است. کود دیگری که حاوی غلظت بالای اوره است ، اوره آمونیوم نیترات (UAN) است. UAN کود مایعی است که بین ۲۸ تا ۳۲ درصد ازت دارد.
اوره در خاک هیدرولیز می شود و به آمونیاک و دی اکسید تبدیل می شود و به صورت انبوه برای تغذیه محصولات زراعی استفاده می شود. اگرچه اوره به طور طبیعی در انسان و حیوانات تولید می شود ، اما اوره مصنوعی با توسط آمونیاک بی آب تولید می شود.نامهای دیگر کود اوره عبارتند از آمید اسید کربنیک ، کاربامید ، اسید کاربامید ، کربونیل دی آمید ، کربونیل دی آمید ، کربونیل دی آمین ، ایزورا.
واکنش های کود اوره در خاک

بیش از ۹۰٪ از تولید صنعتی اوره در دنیا برای استفاده به عنوان کود ازته است. اوره بالاترین میزان نیتروژن را در کلیه کودهای ازت جامد با مصارف مشترک دارد. بنابراین کمترین هزینه حمل و نقل را برای هر واحد ماده مغذی ازت دارد.
گیاهان قادر به جذب نیتروژن اوره نیستند و برای اینکه گیاه نیتروژن بکار رفته را به عنوان اوره جذب کنند ، نیتروژن باید به آمونیوم (NH4 +) و نیترات (NO3‑) تبدیل شود که اشکال نیتروژنی هستند که گیاهان می توانند از آنها استفاده کنند.
بسیاری از باکتری های خاک دارای آنزیم اوره آز هستند که کاتالیزور تبدیل اوره به آمونیاک (NH3) یا یون آمونیوم (NH4 +) و یون بی کربنات (HCO3−) می باشد. بنابراین کودهای اوره به سرعت در خاک به فرم آمونیوم تبدیل می شوند.
گاز آمونیاک به آسانی از خاک فرار می کند در نتیجه ، اگر شرایط به نفع تشکیل آمونیاک باشد نه آمونیم ، ممکن است میزان زیادی ازت از دست برود. pH و درجه حرارت بالای خاک نیز بر از بین رفتن نیتروژن تاثیر دارد.
pH بالای خاک باعث افزایش میزان تبخیر می شود درنتیجه آمونیوم بیشتری به گاز آمونیاک تبدیل می شود. درجه حرارت بالای خاک نیز باعث افزایش میزان هیدرولیز از طریق افزایش فعالیت اوره آز می شود.
دستورالعمل های مربوط به استفاده از کود اوره
کودهای اوره باید با دقت استفاده شود زیرا در صورت عدم استفاده صحیح باعث از بین رفتن نیتروژن به دلیل فراریت آمونیاک شده و در بعضی موارد اوره ممکن است به دانه های جوانه زده آسیب برساند.کود اوره باید به سرعت پس از کاربرد ، توسط آبیاری یا بارندگی وارد خاک شود. استفاده از کودهای اوره در سطح خاک بدون آبیاری باعث اتلاف بیشتر ازت می شود. اتلاف در خاک های با pH بالا بیشتر است.کودهای اوره باید هنگامی استفاده شود که درجه حرارت خیلی کم یا زیاد نباشد. دمای خاک ۱۵ تا ۲۰ درجه سانتی گراد (۷۰ درجه فارنهایت) کافی در نظر گرفته می شود.
استفاده از کودهای اوره حاوی مهار کننده های اوره آز باعث کاهش میزان هیدرولیز و در نتیجه تولید و فرار کمتر آمونیاک می شوند و تا یک یا دو هفته به شما زمان می دهند که زمین را آبیاری کنید.