مراحل ساخت سایت فروشگاهی رایگان
در واقع برای راه اندازی فروشگاه آنلاین رایگان باید به نکاتی مهم توجه داشته باشید:
انتخاب دامنه مناسب
انتخاب هاست خوب
انتخاب بهترین فروشگاه ساز رایگان متناسب با کسب و کار شما
یادگیری کار با فروشگاه سازهای رایگان
دریافت مجوزهای قانونی
تجزیه و تحلیل کار و سایت خود به صورت مداوم
بهبود دادن سایت از نظر تجربه کاربری(ux) و رابط کاربری (ui)
استفاده از بازاریابی صحیح آنلاین
نظر سنجی
توجه به همه این نکات می تواند شما را زودتر و بهتر در معرض موفقیت قرار دهد و برندتان را شناخته تر کند زیرا بسیاری از افراد در راه اندازی فروشگاه اینترنتی خوب عمل می کنند اما در نگهداری و حفظ فروشگاه اقدامی انجام نمی دهند حتی نمی دانند چکاری باید انجام دهند.
از این رو برای موفقیت در بازار آنلاین توجه به این مسائل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
1- انتخاب دامنه مناسب
مهم ترین چیزی که برای برند خود در کسب و کارهای سنتی باید انتخاب کنید نام است همین موضوع در ساخت وب سایت نیز صادق است که در اصل نام دامنه می باشد.
2- انتخاب هاست خوب
هاست مهم ترین مساله بعد از دامنه است به بیان ساده تر نشان دهنده مکان فیزیکی شما در اینترنت است. از مهم ترین ویژگی های یک هاست خوب سرعت و پشتیبانی آن می باشد. اگر این دو گزینه نباشند بقیه روند کار شما به سختی پیش خواهند رفت.
3- انتخاب بهترین فروشگاه ساز رایگان متناسب با کسب و کار شما
در فروشگاه سازهای رایگان که عملاً یک سیستم مدیریت محتوا (cms) محسوب می شوند شما می توانید بدون برنامه نویسی یک سایت را بسازید. برخی از این فروشگاه سازهای رایگان عبارتند از: «ووکامرس، جوملا، وردپرس، اپن کارت» .
یکی از نقاط ضعف این فروشگاه سازها اینکه شما نیاز به آموزش دارید و باید از اول تا آخر کارها را خودتان مدیریت کنید از گرفتن نام دانه و هاست گرفته تا یادگیری افزونه ها و کار کردن با قالب ها و …
از این رو شاید به زمان بیشتری نیاز داشته باشید و البته در آینده رایگان و رایگان هم نخواهد بود زیرا شما نیاز دارید سایت خود را بهبهود ببخشید و باید علاوه بر یادگیری برای نصب افزونه ها ی مختلف هزینه پرداخت کنید.
زیاد نگران نشوید آموزش های رایگان در اینترنت می توانند شما را تا حد زیادی راهنمایی کنند اما باید خودتان به صورت خودآموز این اقدام را انجام بدید و آزمون و خطا داشته باشید تا تجربه کسب کنید.
مزایا سیستم های مدیریت محتوا
مهم ترین مزیت آنها رایگان بودن و (open source) بودن آنهاست.
در بهینه سازی و سئو خوب عمل می کنند
امکان توسعه و اضافه کردن امکانات وجود دارد
امکان اضافه کردن افزونه های کاربردی بدون نیاز به برنامه نویسی
امکان تغییر قالب های جدید و متفاوت برای زیباتر کردن سایت
امکان داشتن زبان فارسی برای کار کردن راحت تر
4- یادگیری کار با فروشگاه سازهای رایگان
بعد از انتخاب یکی از سایت های فروشگاهی رایگان نوبت به این میرسه که برای یادگیری خودتان را آماده کنید. همچنین آموزش در این زمینه اولین گام برای اقدامات بعدی است.اینکه شما چگونه قالب خوب نصب کنید و با چه افزونه هایی و چگونه کار کنید نیاز به تمرین و همت خودتان دارد.
5- دریافت مجوزهای قانونی
در حوزه کسب و کارها اینترنتی به دو دسته مجوز نیاز دارید:
1.مجوزهای عمومی
2.مجوزهای اختصاصی برای هر کسب و کار
در مجوزهای عمومی فارغ از تخصص و مهارت افراد برای سایت هایی که فعالیت تجاری دارند به عبارت ساده تر در آنها فرآیند فروش و یا خرید کالا اتفاق می افتد لازم است. اما سایت هایی که فقط برای معرفی شرکت هستند نیازی به این نماد ندارند.
6- تجزیه و تحلیل سایت
بررسی امکانات و اضافه کردن قابلیت های مفید برای سایت به عنوان مثال مقایسه محصولات با یکدیگر، ایجاد سیستم نظر سنجی، توسعه دادن کالاها، امکان درج محتوا و مقاله، تحلیل رفتار کاربران و چگونگی خریدهای آنان، پیگیری مشکلات پیش آمده در پرداخت و رفع آنها، پشتیبانی قوی از مشتریان و مشکلات آنها و … همگی باید به صورت مداوم انجام شوند تا بتوانید در کسب و کار آنلاین خود موفق شوید.
7- بهبود دادن سایت از نظر تجربه کاربری(ux) و رابط کاربری (ui)
علاوه بر مشکلات پیش آمده در حین کار شما باید ایرادات سایت را از نظر تجربه کاربری و رابط کاربری برطرف کنید. منظور از رابط کاربری ظاهر سایت از نظر گرافیکی، رنگ، روانشناسی و … است و تجربه کاربری یعنی اینکه کاربر به راحتی بتواند با سایت ارتباط برقرار کند به عنوان مثال برای خرید سردرگم نباشد، برای مقایسه محصولات به راحتی تصمیم بگیرد و … که این مساله هم باید به صورت مداوم چک شود و بهبود داده شود.
8- استفاده از بازاریابی صحیح آنلاین
برای درک بهتر این موضوع سایت معروف دیجی کالا را در نظر بگیرید فکر می کنید علت فروش موفق این سایت چه چیزهایی بوده! بله درست حدس زدید ظاهر زیبای سایت، نظرسنجی از خریداران و امکان مقایسه محصولات به همراه نظرات استفاده کنندگان در پایین هر محصول، قیمت مناسب محصولات، دسته بندی مناسب کالاها، دسترسی آسان برای پرداخت و هزارن نکته نهفته دیگر که بر اساس تجربه بدست می آید.
اگر شما قصد راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی دارید بهتر است در همین ابتدای کار با قدرت و اطلاعات خوب همه موراد را بررسی کنید و استراتژی های بازاریابی اینترنتی خود را مشخص کنید.
9- نظر سنجی
شاید گفت بهترین روش برای درک بهتر و بهبود دادن سایت همین نظر سنجی است. شما با نظر سنجی دائم از کاربران خود از هر طریق می توانید اشکالات و موانع موجود را کشف کنید و در فروش خود بهتر از قبل وارد عمل شوید.از این رو این موضوع را همیشه در ساخت سایت فروشگاهی خود در نظر بگیرید.