کناف یکی از پرطرفدارترین مصالح ساختمانی به خصوص در تاسیسات ساختمانی است. چون سقف تاثیر زیادی در زیبایی دکوراسیون داخلی دارد استفاده از سقف میتواند به شما در دستیابی به دکوراسیونی منحصربهفرد کمک کند. امروزه این نوع مصالح در بخشهای مختلف کاربرد فراوانی دارند. کناف سقف بیشتر در ساخت سقف خانه استفاده میشود و به نام آن نیز نامگذاری شده است و در واقع یک سازه فلزی است که با گچ یا سیمان پوشانده میشود. امروزه برای افزایش زیبایی سقف اقدام به رنگ آمیزی کناف میکنند.
روش های رنگ آمیزی کناف
در مقایسه با رنگآمیزی دیوار، نقاشی و رنگآمیزی سقف، کاری به مراتب سخت تر و طاقت فرساتر است. اما امروزه به جهت زیبایی شناختی رنگ کردن سقف کناف به امری رایج تبدیل شده است. معمولا رنگآمیزی کناف به دو صورت انجام میشود. اما روش اصولی رنگآمیزی سقف کناف به این شکل است که پس از دو مرتبه بتونهکاری و درزگیری کناف، کل سطح سقف ماستیک شود. ماستیک به لایه ای نازک از بتونه گفته میشود که بر روی سقف کشیده میشود. سپس کار آستر و لکهگیری شده و در نهایت رنگآمیزی میشود. رنگ کردن کناف در آخرین مرحله و هنگام نصب کناف انجام میشود و نباید پس از نصب هیچ تغییری در کنافها و رنگ آنها ایجاد شود.
چرا که هرگونه تغییری پس از آن ممکن است منجر به آسیبهایی مانند: ترک خوردن رنگ کناف و خود کناف بشود و تمام زحمات و هزینههای صرف شده از بین برود. پس باید پیش از انجام رنگکاری و نقاشی سقف، تمامی کارهای فنی مانند برق کشی و اجرای نورپردازی سقف کناف، انجام شود تا پس از آن مشکلی برای سقف ایجاد نشود.
امروزه از رنگهای زیادی و مختلفی برای رنگ کردن سقف کناف برای قسمتهای مختلف خانه مانند سقف کاذب حمام و سقف کاذب سرویس و غیره استفاده میشود. اما ذکر این نکته لازم است که رنگ کردن کناف خصوصا کناف سقف باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد، تا به مرور زمان دچار آسیبهای جدی مانند خوردگی، ریخته شدن و تیره شدن، نشود. به همین جهت، بعد از انتخاب طرح و رنگ مورد سلیقه خود، حتما به دنبال یک فرد حرفهای و با مهارت جهت انجام این کار، باشید تا بتواند با صبر و حوصله رنگی مناسب و با کیفیت همراه با دوام و زیبایی برای شما به ارمغان آورد.
بهترین رنگ کناف سقف
پس از تصمیم به رنگآمیزی سقف کناف، قدم مهم دوم انتخاب مناسبترین رنگ است. به همین دلیل میبایست دقت زیادی را برای انتخاب رنگ کناف و رنگآمیزی آن صرف کرد. بهترین انتخاب برای فردی که نظافت و تمیز کردن سقف را در اولویت خود قرار ندارد، رنگ اکریلیک است. این رنگ جلوهی زیبایی به سقف میبخشد اما چالشهای زیادی برای تمیز کردن آن وجود دارد.
مورد بعدی استفاده از رنگ روغنی برای رنگ کاری کناف است که برخلاف رنگ آکلریلیک، قابل تمیز کردن است. کزینهی بعدی که از آن میتوان برای رنگ کردن کناف استفاده کرد، رنگ پلاستیک است. استفاده از رنگ پلاستیک برای افرادی کع بودجه کنی برای نوسازی و بازسازی خانه قدیمی خود دارند، مناسب است. همچنین در مکانهای با وسعت بالا که مساحت زیادی نیاز به رنگآمیزی دارد، استفاده از رنگ پلاستیک، به دلیل مقرون به صرفه بودن آن، رایج است.
روش نقاشی کناف چیست؟
برخی از نقاشان برای نقاشی کناف پس از انجام دو مرتبه بتونهکاری، درزگیری کار را از جنس بتونه روغنی انجام میدهند که این روش با سقف کناف سازگاری ندارد و روش مناسبی برای نقاشی نمیباشد. در روش دوم اما، لکهگیری از طریق بتونه نقاشی کناف که از جنس خود کناف است، انجام میشود. این روش سازگاری مناسبی با سطح کناف را دارا است. اما برخی از نقاشان به علت هزینهی بالایی که این روش دارد، از انجام آن ممانعت میکنند.
چگونه کناف را بتونه کنیم؟
به ترکیب آب و پودر کناف، بتونه گفته میشود. کارکرد اصلی بتونه، زیر سازی سقف جهت انجام رنگ کناف میباشد که انجام آن حوصله و صبر زیادی را میطلبد. به کمک بتونه میتوان همهی فرورفتگیها و ناصافیهای موجود بر روی کناف را یکدست و صاف کرد. تمیزی کار در بتونهکاری بسیار مهم است و بابد سعی کرد کاملا یکدست انجام شود.
روش رنگ آمیزی کناف پذیرایی
همه ما میدانیم که قسمت پذیرایی هر خانهای به دلیل رفت و آمد زیاد در آن، قطب اصلی خانه به حساب میآید و به همین جهت دکوراسیون داخلی و متریال به کار رفته در آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اکثر افراد برای پذیرایی از سقف کاذب و کناف استفاده میکنند که امروزه با رنگآمیزی این سقفها زیبایی دوچندانی به آن میبخشند. به این منظور، انتخاب نوع و جنس رنگ باید هماهنگ و متناسب با محیط پذیرایی انجام شود. با توجه به دکوراسیون خانه و همچنین سلیقه خود، میتوانید از رنگهای متنوع تیره، روشن و همچنین رنگهای ترکیبی، برای رنگآمیزی سقف استفاده کنید.