بهزی

فرق مایکروفر و توستر چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

فرق مایکروفر و توستر چیست؟

فر توستر

توستر یا فر برقی که ظاهری شبیه به مایکروفر دارد با کارکردی تقریباً شبیه به مایکروفر برای پخت غذا مورد استفاده قرار می گیرد. اغلب این دستگاه ها با داشتن جوجه گردان و در اختیار داشتن المنت های حرارتی به پخت غذاهایی مانند پیتزا، کیک و مرغ کمک می کنند. توستر در زمان مورد نظر سطح داخلی ماده غذایی را کاملاً پخته و بیرون آن را به حالت برشته در می آورد.

مایکروفر

مایکروفرها دستگاه هایی هستند که از طریق امواج مایکرو به گرم کردن و طبخ غذا می پردازند. امواج مایکرو امواجی هستند که بین امواج رادیویی و مادون قرمز قرار می گیرند. امواج مایکرو از طریق ایجاد ارتعاش در مولکول مایعات سبب گرما و طبخ مواد غذایی می شوند. در مایکروفر امواج رادیویی به مواد غذایی نفوذ کرده و سبب ارتعاش مولکول های آب و چربی در سرتاسر ماده غذایی به نسبت های مساوی می شود. مواد غذایی مفیدی که در اجاق گاز می تواند بر اثر حرارت دیدن های طولانی مدت از بین برود در مایکروفر تز بین نمی روند. اما امواج رادیویی برای افرادی که در نزدیکی دستگاه در زمان طبخ قرار دارند مناسب نبوده و حتی الامکان در زمان استفاده از مایکروفر می بایست از آن فاصله گرفت.

تفاوت میان مایکروفر و توستر

با نصب فر توکار در جزیره موجود در آشپزخانه می توان سطح دید دیگران نسبت به فر را محدود کرد. با قرار دادن فرتوکار درون جزیره از سایر کابینت های آشپزخانه می توان برای قرار دادن دیگر لوازم و ظروف استفاده کرد. از مزایا و معایب قرار دادن فرتوکار در جزیره می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

* توستر نظیر فر اغلب به منظور گریل کردن غذا استفاده می شود در حالیکه مایکروفر با تابش اشعه به ماده غذایی و فعال کردن مولکول های آب موجود در آن سبب طبخ ماده غذایی می شود.
* توستر در جاییکه اجاق گاز دارای فر نیست و لوله کشی گاز به گونه ای است که نمی توان از گاز فردار استفاده کرد، استفاده می شود. البته توستر نسبت به فر فضای کمتری اشغال می کند و همچنین کارایی بالاتری دارد و در طبخ غذاهایی نظیر پیتزا، مرغ، کیک و ... مورد استفاده قرار می گیرد.
* توسترها که اغلب دارای جوجه گردان هم هستند با در اختیار داشتن المنت های حرارتی و تنظیم درجه حرارت و زمان پخت، حرارت لازم برای طبخ انواع غذا را فراهم می آورد. توستر با استفاده از اشعه مادون قرمز در المنت های خود به پخت غذا پرداخته و اغلب غذا از درون کاملاً پخته و از بیرون برشته می شود. اما مایکروفر با تابش امواج بر ماده غذایی سبب فعال کردن مولکول های آب ماده غذایی شده و از این طریق سبب پخت غذا می شود. اغلب زمانی که غذاهای آبدار و با درصد چربی بالاتر مد نظر است از مایکروفر استفاده می شود.
علاوه بر نوع پخت هرکدام از دستگاه ها قیمت هرکدام با دیگری متفاوت است. اغلب مایکروفر نسبت به نوستر قیمت بالاتری دارد.
* زمان پخت در توستر و مایکروفر متفاوت است. اغلب زمان پخت در توستر طولانی تر است. زمان استفاده از توستر در صورتیکه درجه حرارت را بیش از اندازه بالا ببریم، ماده غذایی از داخل خام و از بیرون به حالت سوخته در می آید.
* از تفاوت های دیگر میان توستر و مایکروفر در میزان مصرف انرژی است که در توستر بالاتر است. از آنجا که توستر زمان بالاتری برای طبخ غذا نیاز دارد، مصرف انرژی در این دستگاه در مقایسه با مایکروفر بالاتر است.
* اغلب حجم مایکروفر نسبت به توستر بالاتر بوده و حجم غذای بالاتری را می توان در آن طبخ نمود.
* تنوع انواع مایکروفر در مقایسه با توستر بیشتر است.
* توستر تجهیز ساده تری در مقایسه با مایکروفر دارد و به همین منظور تعمیر و نگهداری آن آسان تر است.
* یکی از تفاوت های میان مایکروفر و توستر در یخ زدایی مواد غذایی است. اغلب مایکروفرها دارای قابلیت یخ زدایی بوده و می توانند در مدت زمان کوتاهی بدون از بین بردن بافت و مواد مغذی ماده غذایی یخ مواد غذایی را از بین برده و ماده غذایی را آماده طبخ کنند. در حالیکه توستر قابلیت یخ زدایی را دارا نمی باشد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.