دمنوش زنجبیل
هزاران سال است که مردم از زنجبیل برای درمان بیماریها استفاده میکنند. زنجبیل یک گیاه بومی از قاره آسیا است و از خانواده گیاهانی است که معمولا از ریشه و ساقهی آنها استفاده میکنند. زنجبیل طعم نسبتا تند و عطر مطلوبی دارد. این گیاه در سراسر دنیا یکی از رایجترین موادی است که به عنوان ادویه و گیاه دارویی استفاده میشود. دمنوش زنجبیل معمولا به دو صورت تهیه میشود. روش اول دم کردن برشهای زنجبیل تازه است و روش دوم استفاده از پودر زنجبیل خشک است. در روش دوم بجای زنجبیل تازه پودر آن را دم میکنند. خواص بینظیر دمنوش زنجبیل: ضد تهوع، تسکین دهنده سرگیجه و حالت تهوع ناشی از سرگیجه، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، تقویت قلب، جلوگیری از ذخیره چربی و... است. دمنوش زنجبیل طبع گرمی دارد و دارای ویتامینهای A، K، B3، B4، C و مواد معدنی مانند کربوهیدارت، پروتئین و فیبر است.

دمنوش دارچین
دارچین یک ادویه بسیار خوشبو و خوش طعم است که از پوست داخلی درخت دارچین تهیه میشود. پوست درخت دارچین حین خشک شدن به شکل رول شده و لولهای در میآید. برای تهیه دمنوش دارچین یا این چوبها را در آب جوش دم میکنند یا از پودر دارچین برای تهیه دمنوش استفاده میکنند. دمنوش دارچین سرشار از آنتیاکسیدان است. آنتیاکسیدانها باعث جلوگیری از بیماریهایی مانند دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی میشوند. این دمنوش خاصیت ضد التهابی هم دارد. با توجه به اینکه التهاب ریشه بسیاری از بیماریهای مزمن از جمله بیماری قلبی است، این دمنوش برای جلوگیری از این بیماریها بسیار مفید است.
دمنوش گل گاوزبان
دمنوش گل گاو زبان از سالها پیش در اروپا رایج بوده. این دمنوش از برگ و ساقه گیاه گل گاوزبان تهیه میشود. گیاهی یک ساله که نام علمی آن Borage است. این گیاه معمولاً به گل ستاره نیز شناخته میشود و عصاره و دانه روغنی آن دلیل اصلی کشت آن در دهههای اخیر است. دمنوش گل گاوزبان از گذشته تا امروز برای اهداف دارویی استفاده میشده زیرا دارای طیف گستردهای از آنتی اکسیدانها و مواد فعال است. همچنین دارای بتاکاروتن و گامالینولئیک اسید و ویتامینهایی مانند ویتامین C ، پتاسیم، آهن و... است.
دمنوش بادرنجبویه
گیاه بادرنجبویه از دسته خانواده نعناعها است که در مناطق جنوب اروپا و نواحی مختلف خاورمیانه رشد میکند. این گیاه عطر لیمویی دارد و جزو بهترین داروهای گیاهی اعصاب است. دمنوش بادرنجبویه یک دمنوش بسیار آرام بخش است که تاثیر بسیاری در سیستم عصبی بدن دارد.

دمنوش بهار نارنج
گیاه بهار نارنج همان شکوفههای درخت نارنج است که از آن در چایی یا دمنوش استفاده میکنند. دمنوش بهارنارنج عطر زیادی دارد. برخی خواص آن عبارتاند از: آرامش بخش اعصاب، کاهش استرس، تقویت سیستم عصبی، درمان اختلالات دستگاه گوارشی، رفع سنگ کلیه، تقویت سیستم ایمنی، کنترل تشنج و کنترل حمله قلبی، رفع یبوست، افزایش گردش خون. این دمنوش آنتیاکسیدان بالایی دارد و از سرطان جلوگیری میکند. دمنوش بهار نارنج سبب تسکین سردرد و میگرن هم میشود. همچنین باعث افزایش متابولیسم بدن میشود و اشتها را کاهش میدهد، به همین علت یک گزینه مناسب برای رژیم لاغری است.
دمنوش رزماری
گیاه رزماری یک گیاه خوش عطر و طعم است که کاربرد فراوانی در صنعت آشپزی، بهداشتی و طب سنتی دارد. دمنوش رزماری خاصیت آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتری دارد. دو ترکیبی که بیشتر در رزماری مورد مطالعه اند رزمارینیک اسید و کارنوزیک اسید هستند. این مواد خاصیت ضد سرطانی دارد. دمنوش رزماری باعث تقویت حافظه میشود و از سکتهی مغزی جلوگیری میکند. تحقیقات روی کارکنان یک کارخانه نشان داد، کسانی که روزانه یک استکان دمنوش رزماری مینوشند، در مقایسه با افراد دیگر، به میزان قابل توجهی کمتر احساس خستگی میکنند.

