بهزی

نحوه شست و شوی ترمو وود

زمان مطالعه 1 دقیقه

نحوه شست و شوی ترمو وود

نحوه شستشوی چوب همواره از دغدغه خانم های خانه دار می‌باشد. همان گونه که میدانید چوب ترموود در مقابل حرارت و دمای بالا بسیار مقاوم و با دوام است. البته با این حال بهتر است تا با نحوه مراقبت و نگهداری از چوب ترمو ، آگاهی های لازم را به دست آورید.

در صورتی ‌که نیاز باشد میتوانید با شوینده های خیلی ملایم و یا مایع دستشویی به آرامی چوب ترموود را تمیز نمایید و شستشو دهید.
اگر چوب ترمو خیلی کثیف بود و گرد و غبار زیادی روی آن نشسته بود ایرادی ندارد با فشار آب این کثیفی ها را پاک نمایید.

ولی به خاطر داشته باشید که هنگام تمیز کردن چوب ترمو باید خیلی توجه داشته باشید و با احتیاط این کار را انجام دهید. تقریبا کم پیش می‌آید که چوب ترمو لک شود. اما اگر این اتفاق افتاد باید بلافاصله و در اولین فرصت چوب ترمو را تمیز کنید تا لکه ها و کثیفی های روی آن خشک نشود و نیازی به استفاده از شوینده های قوی نداشته باشد.

اقدامات قبل شستشو

درباره نحوه شستشوی چوب باید بدانید قبل از شستن ترمووود ، بایستی به سرعت آلودگی ها را با کمک جارو یا جاروبرقی و اگر که مایع باشد با کمک تی شوی پاک کنید تا بعد از گذشت مدتی از آن مجبور به خراشیدن و کارهای دیگر نباشید.

زمین های به صورت پارکت و موزاییک و … قبل از شست و شو با مایع و شست و شوی مربوط بایستی با جارو کاملا پاک شوند. زمین و کف را توسط جاروبرقی و یا جاروی دستی تمیز کرده و جارو بکشید. مطمئن باشید که هیچ آلودگی و جسمی مانند خرده های غذا یا مو روی زمین نمانده باشد. حالا نوبت نحوه شستشوی چوب بصورت مرطوب میباشد. برای این کار به آسانی می توانید با آب گرم این کار را با استفاده از تی انجام دهید.

شوینده مناسب چوب

در صورت امکان، از محصولات تمیز کننده پیشنهاد شده در شستن لوازم چوبی خود استفاده فرمائید. در بعضی موارد، عدم پیروی از توصیه ها می تواند منجر به قطع ضمانت شما شود.
اگر مشخص نشده است که چوب از چه نوعی است و یا نوع محصول مناسب را نمی دانید، از یک پاک کننده چوب عمومی در نحوه شستشوی چوب خود استفاده فرمایید. همیشه پاک کننده را ابتدا در یک گوشه تاریک، مانند کمد یا آبدارخانه، امتحان فرمایید تا مطمئن شوید که برای شما محصول مناسبی میباشد.

هرگز از چیزی با محصولاتی که دارای مواد مومی و یا محصولات نفتی میباشد، استفاده نکنید، مگر اینکه مطمئن شوید که چوب شما یک روکش از جنس مومی دارد (این دیگر رایج نیست). واکس و روغن در واقع خاک را نگه می‌دارد و آنگاه وقتی روی آن گام برمی دارید، سطح آن را خراش خواهد داد.

لوازم مورد نیاز شستشو

گرد و غبار و کثیفی بر سر تی ها مثل کاغذ سنباده کار میکند و می بایست برای استفاده از آنها در نحوه شستشوی چوب اجتناب کرد.
مطمئن شوید که از یک جاروی تمیز با سر خشک و یا تی میکروفایبر برای تمیز کردن استفاده می‌کنید. هر گونه لکه را با استفاده از یک پارچه نرم، خشک و یا کمی مرطوب پاک فرمایید. از لبه های لکه شروع نمایید و به سمت مرکز حرکت کنید.

دقت کنید که کف اتاق پس از تمیز کردن خشک شود. هنگام شستشوی چوب مراقب تمیزکاری عمقی کف پارکت های چوبی باشید. وقتی که کف پارکت های چوبی به یک تمیز کاری کامل نیاز دارند، یک سطل آب و تی مرطوب بردارید. از حوله مرطوب روی زمین استفاده نمائید و مطمئن شوید که از یک تی کاملاًبدون آب استفاده می‌کنید.

نحوه شستشو با تی و ابر

با استفاده از یک تی خشک میتوانید در صورتی که آب یا این که مایعات بر روی سطح آن ریخته شده باشد، سطح آنرا به خوبی کم آب نمائید. به خاطر داشته باشید که باقی ماندن رطوبت بر روی سطح و یا درزهای کناره های پارکت (چه پارکت از نوع قدیمی Solid wood باشد و چه نوع تازه یعنی engineer wood یا مهندسی) به مرور زمان به آن آسیب میزند. به این ترتیب با توجه به حساسیت کفپوش های چوبی به رطوبت و یا مایعات، بهتر میباشد مدام آنها را تا جای ممکن خشک نگه دارید.

با این کار تا حد زیادی به افزایش ماندگاری و دوام پارکت یاری خواهید کرد. علاوه بر تی کشیدن، در صورت نیاز برای نحوه شستشوی چوب خود با استفاده از یک دستمال پارچه ای نرم می توان کف سطح کفپوش را پاک کرد. لطفا دقت فرمایید که خود این دستمال هم کاملا نرم بوده و با کشیدن آن بر روی کفپوش پارکت، هیچ گونه خراشی ایجاد نشود. میتوانید دستمال را پیش از این کار کمی با آب مرطوب کرده و به آرامی بر روی کفپوش بمالید و بهتر است هنگام تمیز کردن، در جهت شیارهای روی سطح بیرونی پارکت آنرا بکشید.

نکات مهم پس از شستشو

از حلال های خشک کننده و یا از یک دستمال پارچه ای تمیز در نحوه شستشوی چوب استفاده نمایید و یا از جریان هوا استفاده کنید. باید این را بدانید که در صورت ورود هرگونه آسیب به چوب، قبل از اینکه با آب تماس پیدا کند بایستی دست به کار گردید.

این یعنی به محض اینکه خراش و یا آسیبی را بر روی چوب مشاهده کردید باید دست به کار شده و به تعمیر آن بپردازید. این کار می تواند به مراتب هزینه کمتری نسبت به تعمیر اساسی آن داشته باشد. اگر می خواهید که همیشه چوبی را سالم و تازه نگه دارید توصیه می کنیم که هر سه تا پنج سال حتما به نوسازی آن بپردازید.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.