بهزی

گرانول چیست ؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

گرانول چیست ؟
گرانول شکلی از پلیمر است که از حالت پودری به صورت دانه دانه تغییر کرده است. گرانول‌ها به صورت دانه‌های رنگارنگ و هم اندازه و کوچک هستند که ازآن‌ها درصنعت پلیمرسازی استفاده می‌شود. دلیل استفاده از گرانول، سهولت استفاده در تولید است ؛ در واقع استفاده از پلیمر در حالت پودری دردسرساز است زیرا که این پودرها در فضا پراکنده می‌شوند و علاوه بر ایجاد آلودگی محیط کارگاه و مشکلات تنفسی، میزان زیادی از ماده نیز هدر می‌رود. لازم به ذکر است که سیستم دستگاه‌های شکل‌دهی پلیمر نیز به گونه‌ای طراحی شده اند که بهتر است مواد اولیه آن به شکل گرانول باشد. به همین دلیل ترجیح تولیدکننده‌ها استفاده از گرانول بجای استفاده از حالت پودری، است. برای تولید محصولات پلیمری از گرانول، ابتدا باید آن را ذوب و سپس شکل‌دهی کرد.

انواع گرانول

بر اساس ساختار کریستالی ماده اولیه و روش‌های تولید، تقسیم‌بندی‌های متفاوتی از گرانول‌ها بوجود می‌آید.
استایرن‌ها گرانول استایرن، جزو مدل های گرانول حساس و ظریفی است که در صنایع کاربرد بسیار گسترده ای دارد و ارزش آن بالاست. ABC پلیمر گرانول ABCگرانولی با دوام و مستحکم می‌باشد که در صنایع کاربردهای بسیار دارد و مورد توجه مهندسین و متخصصین قرار دارد. پلی کربنات گرانول پلی کربنات،یکی از پرکاربردترین مدل های گرانول می‌باشد و به دلیل داشتن ظاهر شفاف و قابلیت انتقال نور، امروزه کاربرد بسیار گسترده ای پیدا کرده‌است. این گرانول در مقایسه با سایر گرانول ها به دلیل حساسیت بیشتر احتمال آسیب‌دیدگی زیادی دارد. پلی پروپیلن پروپیلن یکی از محبوب ترین مدل های مورد استفاده گرانول می‌باشد که به آن پلی‌پروپیلن نساجی نیز می‌گویند و به دودسته کوپلیمر وهموپلیمر تقسیم می‌شود. پلی اتیلن پلی اتیلن یکی دیگر از مدل های پرکاربرد گرانول است که امروزه در صنایع مختلف کاربردهای بسیار گسترده ای دارد، 4 مدل مختلف این پلی اتیلن ها به شرح زیر است. سنگین تزریقی سبک تزریقی سنگین بادی سبک خطی و فیلم

دستگاه گرانول ساز – اکسترودر

فرایند تولید گرانول بدین صورت است که مواد اولیه و کامپاند پلیمری وارد دستگاه اکسترودر شده و به واسطه حرارت دیدن ذوب می‌شوند و از میان سرپیچ شکل داده شده و عبور داده‌می‌شوند. این فشار در نتیجه چرخش پیچ روی بدنه سیلندر ایجاد می­شود. پس از انجام پخت کامل به وسیله‌ی یک کاتر یا چیزی شبیه آن که در سر اکسترودر تعبیه شده است، پلیمر خروجی را مرتبا قطع می‌کند و دانه‌های گرانول تولید می‌شود. هنگام کار با دستگاه اکسترودر، از طریق کنترل دما و فشار می‌توان نمونه دلخواه و مطلوب خود را تولید نمود.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.