بهزی

قطعات نازل پمپ بنزین

زمان مطالعه 1 دقیقه

قطعات نازل پمپ بنزین

در واقعیت، عملیات سوخت­گیری در نهایت توسط مشتری انجام می­‌شود و این مشتری است که تعیین می­‌کند چه مقدار سوخت توسط دیسپنسر از مخزن به باک خودرو تحویل داده شود. این فرآیند کنترلی توسط نازل پمپ بنزین (Nozzle) انجام می‌­شود.
مشتری با استفاده از نازل پمپ بنزین می ­تواند به راحتی و دقیق مقدار سوخت تحویلی به باک خودروی خود را تعیین کند. در واقع می‌­توان گفت نازل پمپ بنزین یک کنترلر برای سیستم توزیع سوخت است که توسط مشتری عمل می­‌کند. در این مقاله ساختار نازل سوخت و انواع آن بررسی خواهد شد.

همانطور که بالا گفته شد مشتری مقدار سوخت مورد نظر خود را دقیقا از دیسپنسر سوخت دریافت می­‌کند. اما به نظر می­‌رسد مشتری تمام سوختی را که از پیمانه­‌ گر در زمان روشن بودن دیسپنسر عبور می‌­کند دریافت نمی­‌کند. این قضیه با دقیق بودن سوخت تحویلی به مشتری در تناقض است.

در ادامه به این تناقض را توجیه خواهیم کرد اما ابتدا نازل را به عنوان یک کنترلر اولیه سیستم توزیع سوخت مطرح می کنیم. به صورت خلاصه نازل پمپ بنزین با سه تابع کنترلی ابتدایی کار می‌­کند:

1. کنترل سوخت تحویلی

2. جلوگیری از بیش از حد پر شدن مخزن

3. از تخلیه مایع درون شلنگ پس از پایان عملیات سوخت­گیری جلوگیری می­‌کند.

نازل سوخت (Nozzle) پمپ بنزین می­‌تواند با استفاده از تجهیزاتی که روی آن نصب می­‌شود عملکرد ­های کنترلی دیگری نیز داشته باشد. برای مثال نازل پمپ بنزین می­‌تواند مجهز به مکانیزمی باشد که تا وقتی نازل درون لوله پرکننده باک قرار نگرفته است اجازه عبور سوخت داده نشود. یا بعضی از نازل ­‌ها به سنسور فشار مجهز می­‌شوند که تا زمانی که سیستم سوخت رسان به فشار مناسب نرسیده اجازه عبور سوخت از نازل داده نمی­‌شود.

دو مورد آخر تابع‌­ های کنترلی که در بالا ارائه شده ­‌اند کاملا اتوماتیک انجام می­‌شوند و نیازی به دخالت اپراتور ندارند. زمانی که نازل بسته است سوخت فقط در قسمت­ هایی از پمپ مکش جریان دارد و شیر خروجی نازل است که جریان سوخت را در کل سیستم انتقال سوخت بر قرار می‌کند. این شیر مقدار دبی سوخت خارج شده از نازل را نیز باید تنظیم کند. بنابراین باید بازه‌­ی باز شدن آن پیوسته باشد.

همچنین دیسپنسر ­های مورد استفاده در جایگاه‌­ های سوخت باید به دستگاه قطع کن خودکار که از پر شدن بیش از اندازه باک جلوگیری می­‌کند، مجهز شوند. استفاده از این شیر ­ها احتمال سر ریز شدن باک و ریختن سوخت بر بروی زمین که بسیار خطرناک بوده را کاهش می‌­دهند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.