ویژگی های زیادی به عنوان ویژگی های برنج ایرانی وجود دارد اما، ما در ادامه به اصلی ترین ویژگی برنج ایرانی اشاره می کنیم:
۱.پخت و طعم برنج ایرانی:
برنج ایرانی حین پخت به ندرت دچار چسبندگی شده، بدین ترتیب بعد از پخت بافتی سبک دارد. هضم آن آسان بوده و از نفخ معده جلوگیری می کند.
۲. عطر برنج ایرانی :
از ویژگی بارز برنج ایرانی این است که حتی به صورت خشک هم دارای عطر است و اگر آن را در دست بگیرید و ها کنید، بوی خوب آن به مشام به شما میرسد.
۳. رنگ و اندازه برنج ایرانی:
رنگ دانه های برنج ایرانی نیمه شفاف، سفیدِ مایل به کدر است یا به اصطلاح ساختار بلوری دارند. همچنین طول دانه ی برنج بهصورت خام نیز بین 7 تا 8 میلیمتر می باشد.
۴. قد کشیدن برنج ایرانی:
برنج ایرانی بعد از پخته شدن و دم کشیدن، به دلیل جذب بیشتر آب خیلی خوب قد میکشند. این ویژگی از دیگر ویژگی برنج ایرانی می باشد.
۵. ماندگاری برنج ایرانی:
برنج ایرانی هم بعد از پخت ظاهر مجلسی و خوبی دارد، هم در صورت لزوم برای وعده های بعد هم نرم و قابل استفاده است. یعنی کافیست هنگام گرمکردن و مصرف مجدد ِبرنجِ وعده ی قبل کمی آب اضافه کنید؛ آن قدر طعم خوب و تازگی دارد که مشخص نمیکند در وعده ی قبل پخته شده است.
۶. چرب بودن دانه ی برنج ایرانی:
یکی دیگر از ویژگی های برنج ایرانی، چرب بودن دانه های برنج است. یعنی اگر دانههای برنج را در دست گرفتید و احساس کردید دانه کمی چرب است بدانید که برنج ایرانی، می باشد.