در میان عموم مردم بعضاً کلمه نایلکس را به جای نایلون و یا برعکس می شنویم. این موضوع ناشی از آن است که برخی این دو پلاستیک را یکی می دانند و تفاوتی میان آن ها قائل نمی شوند. این در حالی است که نایلون و نایلکس دو نوع پلاستیک مختلف با خصوصیاتی متفاوت از هم هستند. اما در اصل نایلون و نایلکس و تفاوت آن ها چیست؟
فرق نایلون و نایلکس
نایلون با نایلکس از جهت های مختلفی با یکدیگر متفاوت هستند. در این بخش با مهم ترین مواردی که باعث تفاوت نایلون با نایلکس می شود آشنا خواهیم شد.
مواد سازنده: مهم ترین تفاوت نایلون با نایلکس در نوع مواد تشکیل دهنده آن ها است. نایلون از مواد پلی اتیلن سبک ساخته شده است، در حالی که مواد اولیه نایلکس بر پایه پلی اتیلن سنگین می باشد. البته تمام مواد تشکیل دهنده نایلکس از جنس پلی اتیلن سنگین نیست و تقریبا ۸۰ درصد آن سنگین و بقیه از پلی اتیلن سبک می باشد. افزودن پلی اتیلن سبک به ترکیبات مواد اولیه نایلکس به آن شفافیت، نرمی و امکان دوخت بهتر را می دهد.ظاهر: مشهودترین تفاوت نایلون و نایلکس که برای عموم مردم قابل درک است مربوط به ظاهر آن ها می باشد. نایلون ها محصولاتی به مراتب نرم تر، شفاف تر و براق تر از نایلکس هستند و نور از آن ها تا حدودی می تواند عبور کند. نایلکس ها اما خشک، زبر و مات هستند.
ضخامت: نایلکس را می توان در ضخامت های بسیار نازک تولید کرد در حالی که نایلون این قابلیت را ندارد. این به آن معنی است که اغلب تعداد در یک کیلوگرم نایلکس نسبت به نایلون بیشتر است. این مسئله به ویژه برای فروشندگانی که به دنبال پلاستیک های تبلیغاتی هستند حائز اهمیت است، چرا که نایلکس معمولا به صرفه تر است.
چاپ: برای محصولات نایلونی از چاپ روغنی و براق استفاده می شود، زیرا نتیجه زیباتر به نظر می رسد. ولی در چاپ بر روی محصولات نایلکسی به دلیل کدر بودن آن ها، تفاوت زیادی بین نتیجه چاپ روغنی و چاپ پی وی سی وجود ندارد. با این حال چون چاپ پی وی سی مقرون به صرفه تر است، در چاپ نایلکس از این نوع رنگ استفاده می شود.
کاربرد: نایلکس به دلیل سختی و تحمل وزن بالاتر، جهت استفاده در اصنافی که با محصولات نسبتا سنگین وزن سر و کار دارند (مانند تره بار و میوه فروشی) مناسب است. اما نایلون بیشتر جهت حمل کالاهای سبک در فروشگاه ها (مانند بوتیک و داروخانه) استفاده می شود.