بهزی

مراحل نقاشی خودرو چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

مراحل نقاشی خودرو چیست؟

مراحل نقاشی خودرو عبارتند از:

1. آماده‌سازی: در این مرحله، باید بدنه خودرو را برای نقاشی آماده کرد. این شامل شستشوی بدنه، حذف خطوط و خش‌های سطحی با سمباده زدن، پر کردن خطوط و خش‌های عمیق‌تر با مواد پرکننده و صاف کننده، و ساب‌زدن بدنه با مواد ساب‌زنی است.

2. پرایمر: پرایمر یا رنگ پایه برای زمینه‌سازی بدنه خودرو استفاده می‌شود. این رنگ به رنگ اصلی کمک می‌کند تا بهتر بهطح بچسبد و طول عمر نقاشی را افزایش دهد.

3. رنگ اصلی: پس از پرایمر، رنگ اصلی برای رنگ آمیزی بدنه خودرو استفاده می‌شود. باید با رنگ پایه هماهنگ باشد.

4. لایه محافظ (Clearcoat): لایه محافظ یا کلیرکوت بر روی رنگ اصلی اعمال می‌شود و به حفاظت از رنگ در برابر خط و خش، اشعه ماوراء بنفش و سایر عوامل محیطی کمک می‌کند.

5. براق‌کننده: برای براق کردن لایه کلیرکوت از مواد براق‌کننده استفاده می‌شود.

6. تمیز کردن: پس از اتمام نقاشی، باید بدنه خودرو را دوباره با مواد شوینده شستشو داده و خشک کرد.

توصیه می‌شود که برای نقاشی خودرو از مواد با کیفیت و مطابق با استانداردهای صنعتی استفاده شود. همچنین، برای انجام نقاشی، بهتر است به یککارگاه نقاشی خودرو مراجعه کنید تا کار با دقت و حرفه‌ای انجام شود.

رنگ‌آمیزی روی ماشین به‌آسانی استفاده از قلم مو روی بوم نیست. عوامل زیادی برای تسهیل رنگ خودرو موردنیاز است. این شامل:مکانی بسته که گردوغبار نباشد و اطراف آن رطوبت بیش‌ازحد نداشته باشد

به ابزار مناسب برای سنباده زدن، رنگ‌آمیزی و محافظت از مناطق ناخواسته از رنگ‌آمیزی نیاز داردزنگ‌های ایجادشده بر روی بدنه خودرو باید پیش از نقاشی خودروترمیم شوند، هر نوع گردوغبار نیز باید از روی سطح خودرو پاک شود.نقاشی خودرو فرآیندی ماهرانه است که در آن چارچوب/بدنه خودرو فرآیندی را برای حذف ناخالصی‌های روی سطح انجام می‌دهد تا سطح صافی به دست آید، این کار از طریق سندبلاست که عیوب، رنگ، زنگ‌زدگی و سایر آلاینده‌ها را از سطح پاک می‌کند، به دست می‌آید. این‌یک مرحله مهم است زیرا سطحی را که یک پوشش محافظ نگه می‌دارد تمیز می‌کند. برای محافظت از رنگ اتومبیل خود می‌توانید پوشش سرامیکی یا فیلم محافظ رنگ را انتخاب کنید، اما بهتر است این موارد در زمان خرید خودرو انجام شود.

مرحله 1: پرایمر

پس از سندبلاست، استفاده از پرایمر، پرایمر نوعی رنگ است که از رزین، حلال‌ها و مواد افزودنی تشکیل‌شده است که سطح خودرو را برای رنگ‌آمیزی آماده می‌کند. استفاده از آستر اولین قدم در رنگ‌آمیزی خودرو است. این مرحله اولیه استفاده از پرایمر بسیار مهم است و به هیچ قیمتی نمی‌توان آن را نادیده گرفت، زیرا پرایمر به تراز کردن سطح بدنه فلزی خودرو کمک می‌کند. در این مرحله برای رفع عیوب ناشی از ساخت، پوشش پرایمر ضروری است. پوشش اولیه پرایمر به محافظت از بدنه فلزی خودرو در برابر زنگ‌زدگی، دمای بالا، خرده‌سنگ و اشعه UV خورشید کمک می‌کند.

مرحله 2: پوشش پایه

دومین مرحله مهم استفاده از بیس کت یا کت رنگ است. در این مرحله رنگ خودرو و جذابیت بصری آن به وجود می‌آید. چهار نوع مختلف پوشش پایه وجود دارد – جامد، فلزی، مرواریدی و مات. هر یک از چهار گونه دارای خواص متمایزی هستند و ظاهر متفاوتی دارند.

مرحله 3: پوشش شفاف

آخرین مرحله در نقاشی خودرو، استفاده از کت شفاف است. کت شفاف یک کت شفاف است که روی پوشش پایه اعمال می‌شود. ازآنجایی‌که این مرحله نهایی رنگ خودرو است و بلافاصله با محیط اطراف در تماس است، روکش شفاف باید ماندگاری بالایی داشته باشد. این باید توانایی محافظت از پوشش سطح را در برابر سایش خارجی داشته باشد و خواص شیمیایی آن باید در برابر اشعه‌های مضر UV مقاومت ایجاد کند.

هنگام نقاشی اتومبیل خود باید چندین مرحله در نظر گرفته شوند:

رو به پایین کار شود با رنگ نقاط مرتفع مانند سقف، بالای کاپوت و بالای درها قبل از حرکت به سمت پایین خودرو شروع کنید.از فشارثابت استفاده شود. هنگام اعمال رنگ با برس فوم خود باید از فشارثابتی استفاده کنید.از رنگ زیاد استفاده نکنید. افزودن رنگ بیش‌ازحد به یک‌باره می‌تواند باعث ایجاد چکه و دود در پایان شود. روکش‌های یکدست را هدف بگیرید، به خاطر داشته باشید که باید چندین پاس بزنید.

احتمالاً می‌خواهید چندین لایه رنگ اضافه کنید تا به یک روکش تمیز برسید، اما باید حداقل شش ساعت بین هر لایه فاصله بگذارید. به همین دلیل است که تنها افراد متخصص توانایی انجام نقاشی خودرو به‌صورت صحیح و بدون نقص را دارند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.