سیستم هوشمندسازی آپارتمان را علاوه بر ساختمانهای در حال ساخت میتوان در سازهای که از قبل ساخته شده یا قدیمی نیز پیاده سازی و اجرا کرد. این مجموعه از از چندین مولفه اصلی مانند حسگرها، سنسورها، عملگرها و… تشکیل میشود. در ادامه به بررسی دقیقتری از آنها خواهیم پرداخت.
حسگرها و سنسورهای هوشمند سازی ساختمان
در پروژهای هوشمندسازی از سنسورها و حسگرهای مختلفی میتوان استفاده کرد. از جمله این تجهیزات میتوان به سنسورهای حضور و حرکتی، ترموستات، دمایی، رطوبت، سنسور لومس سنجش نور خورشید، سنسور نشست گاز و… اشاره کرد.
عملگرها و کنترلرها در سیستم هوشمند سازی خانه
عملگرها و کنترلرها به عنوان مغز در سیستم هوشمند سازی ساختمان عمل میکنند. کنترلرها دادهها را از سنسورها دریافت کرده و با استفاده از رلههای برقی عملیات قطع و وصل کردن تجهیزات برقی را انجام میدهد. عملگرها که با نام فعالساز نیز شناخته میشوند؛ به طور معمول در داخل تابلوها یا کلیدهای برقی نصب میشوند. این تجهیزات انواع مختلفی دارند و پرکاربردترین آنها سویچرها، فنکوئلهای سه دور، دیمرها Dimmer هستند.
سرور و رابط گرافیکی در سیستم هوشمند سازی ساختمان
سرورهای هوشمند و رابطهای گرافیکی موجب شدهاند تا کاربران بتوانند با نصب نرمافزارهای مخصوص بر روی تلفنهای همراه خود، سیستم هوشمند را از داخل یا خارج ساختمان کنترل و نظارت کنند. تمامی دستگاهها قابلیت اتصال به اینترنت را دارند. در پروژههای متوسط از رابطهای گرافیکی و از سرور در پروژههای بزرگ استفاده میکنند. در صورت بروز مشکل پیغامی بر روی گوشی ساکنین ارسال شده و میتوانند به آن رسیدگی کنند.