لوله ها و اتصالات پی وی سی جزو لوله ها و اتصالات پرکاربرد در بازار هستند که از آنها در بخش های مختلف صنعتی، ساختمانی و کشاورزی بهره گرفته می شود. این لوله ها و اتصالات پلاستیکی از ماده ای به نام پلی وینیل کلراید تولید می شوند و با تنوع بالا و در ضخامت ها و قطرهای متفاوت عرضه می گردند. بر خلاف لوله پی وی سی سخت، در تولید این نوع لوله PVC که با نام لوله پی وی سی نرم نیز شناخته می شود علاوه بر ترکیباتی همچون هیدروژن، کلر و کربن، ماده ای نرم کننده بکار می رود که موجب می شود تا لوله هایی که از طریق فرآیند پلیمریزاسیون تولید می شوند، از قابلیت انعطاف پذیری مناسبی برخوردار باشند. این لوله ها و اتصالات به دلیل داشتن مزایای فراوان، کاربردهای گوناگونی دارند و در صنایع مختلف به وفور مورد استفاده قرار می گیرند.
🔶 انواع لوله PVC
" لوله پی وی سی معمولی "
این نوع لوله PVC نسبت به سایر انواع لوله های پی وی سی، از ضخامت کمتر و در نتیجه قابلیت تحمل فشار کمتری برخوردار است. بنابراین از این لوله ها و اتصالات پلاستیکی برای مواردی نظیر لوله کشی سیستم های تهویه، لوله کشی های ناودان های تخلیه کننده آب باران در مجتمع های مسکونی و همچنین لوله های محافظت کننده از سیم ها و کابل های برق استفاده می شود.
" لوله پی وی سی نیمه قوی "
این لوله ها و اتصالات در بخش های مختلف ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند که از جمله آنها می توان به کاربرد آنها در لوله کشی سیستم های فاضلاب خانگی و تهویه های داخلی ساختمان ها اشاره نمود.
" لوله پی وی سی قوی "
این لوله PVC از نوع لوله های پی وی سی فشار قوی است که به لطف بهره مندی از میزان استحکام قابل قبول، عمدتا در بخش های صنعتی، سیستم های لوله کشی فاضلاب های شهری و همچنین در بخش های مختلف جهت محافظت از کابل های برق استفاده می شود. از دیگر کاربردهای این لوله ها و اتصالات PVC می توان به بهره گیری از آنها در کارخانجات صنعتی به منظور انتقال فاضلاب های صنعتی حاوی ترکیبات شیمیایی و اسیدی اشاره نمود.