سقف متحرک چیست و در چه مواردی به کار می رود؟
سیستم های سقف متحرک یا سقف های تاشو، به نوعی از سقف ها گفته می شود که با استفاده از نیروی یک موتور الکتریکی، باز و بسته می شوند. فناوری های نوین در طراحی و تولید انواع سقف های متحرک منجر به ارائه محصولات بسیار کاربردی و زیبا شده است به گونه ای که قابل نصب در تمام شرایط آب و هوایی و موقعیت های داخل و بیرون از ساختمان می باشند. سقف های متحرک برای ایجاد سایه و در امان بودن از نور خورشید در ساختمان ها نصب می شوند. از انواع سقف متحرک برای تراس مجتمع های مسکونی، هتل ها، استخرهای روباز، ویلاها، رستوران ها و کافه ها، اقامتگاه های تفریحی و سیاحتی، محوطه باغ و ….، استفاده می شود. این سقف ها در ابعاد و اندازه های مختلف وجود دارند و با فشار یک دکمه و از طریق ریموت کنترل، باز و بسته می شوند.
سقف متحرک، یک انتخاب ایده آل برای فصل تابستان
سیستم های سقف جمع شونده، سیستم های ثابت و دائمی نیستند اما می توانند یک مکان موقتی را برای استراحت روزانه به ویژه در فصل تابستان ایجاد کنند. محوطه ویلاها، باغ یا تراس در ساختمان های مسکونی در فصل تابستان در معرض تابش نور خورشید قرار دارند؛ ساکنین ساختمان که تمایل دارند یک صبحانه لذت بخش را در تراس یا باغ میل کنند، می توانند با نصب سقف های متحرک، سایه مناسبی را برای خود ایجاد کنند. باز و بسته شدن سقف های متحرک با توجه به نیاز یا تمایل افراد، انجام می گیرد. انتخاب نوع این سقف ها و جنس مواد سازنده آنها نیز مسأله مهمی است که در این مورد باید به آن دقت نمود.
خرید و نصب سقف متحرک، یک سرمایه گذاری بلند مدت
طراحان و مهندسان حوزه تجهیزات و مصالح ساختمانی عقیده دارند نصب سقف متحرک برای موقعیت های مختلف در ساختمان، یک نوع سرمایه گذاری بلند مدت است. با این سقف ها تا حدود 5 تا 15 درصد در هزینه های ساختمانی صرفه جویی می شود. برترین سقف های متحرک از سازه های آلومینیومی سبک ساخته می شوند که در برابر شرایط محیطی، بسیار مقاوم می باشند. این در حالی است که پوشش های مقاوم PVC برای این تجهیزات موجب می شوند مقاومت سقف ها در برابر وزش بادهای شدید، افزایش پیدا کند.
مزایای سقف متحرک چیست؟
اولین و مهم ترین مزیت سقف های متحرک، قابلیت باز و بسته شدن آن ها مطابق با نیاز افراد است. باز کردن سقف هنگام تابش نور خورشید در فصل تابستان یا در هنگام بارش باران در فصل پاییز و زمستان، از طریق ریموت کنترل سقف ها امکان پذیر است. این سقف ها معمولاً برای دورهمی های دوستانه و خانوادگی در بالکن یا تراس، بسیار مناسب هستند. مواد اولیه که برای ساخت انواع سقف متحرک به کار می روند از جنس شیشه، کامپوزیت، فلز، پلی کربنات و … هستند که این مواد موجب استحکام و دوام سازه در برابر نور خورشید، خوردگی و سایر عوامل محیطی می باشند.
نکات مهم در خرید و نصب سقف متحرک
انواع مدل های سقف متحرک را به نوعی می توان جزو سایبان های برقی بزرگ نیز به شمار آورد. سقف هایی که از جنس فلز ساخته شده اند، در حقیقت از ورق های فولادی گالوانیزه بسیار مقاوم در رنگ های متنوع می باشند. این ویژگی، سقف ها را از آسیب های خوردگی و زنگ زدگی در امان می دارد. رنگ های الکترواستاتیک برای رنگ آمیزی این سازه ها استفاده می شود که این عامل نیز در پایداری و دوام سقف ها تأثیرگذار است. در انتخاب و خرید مدل های مختلف سقف های متحرک باید دقت داشت که فضای مورد نظر برای ایجاد یک پوشش و سایه در ساختمان چقدر است. در مرحله بعدی، لازم است کارشناسان نصب سقف ها از محل بازدید کنند تا موقعیت دقیق مکان نصب از نظر تعداد پایه های نگهدارنده و محل قرار گرفتن موتور الکتریکی به دقت مشخص گردد.