بهزی

همه چیز درباره آلات موسیقی

زمان مطالعه 1 دقیقه

همه چیز درباره آلات موسیقی

آلات موسیقی ایرانی

آلات موسیقی برای نواختن نواهای متفاوت بکار می روند. انواع سازهای موسیقایی با توجه به نیاز صداهای محتلف ساخته شده است.بسیاری از هنرمندان آلات موسیقی جدیدی را به عرصه سازهای موجود افزوده اند. از جمله محبوب ترین آنها استاد محمد رضا شجریان می باشند.آلات موسیقایی جزء صنایع دستی بوده که با توجه به نوع آنها در کشورهای مختلف محبوبیت دارند. تاریخچه آلات موسیقی ایرانی به هزاران سال قبل بر می گردد و در گذر زمان هنرمندان فراوانی ساخت آنها را توسعه داده اند.قیمت آلات موسیقی نسبت به کیفیت آنها متفاوت بوده و عموم علاقه مندان می توانند از آنها بهره ببرند.
آلات موسیقی

تنوع آلات موسیقیایی در ایران

موسیقی، مجموعه سازهایی هستند که در تمام جهان برای نواختن موسیقی با ملودی های مختلف استفاده می شوند. موسیقی، یکی از ابزارهایی است که برای تجلی و جلا دادن روح بسیار توصیه شده است. موسیقی ایرانی، قدمتی دیرینه و ارزشمند دارد. همه کشورهای جهان، بنا بر تاریخ و تمدن غنی و قدیمی خود از یک سبک موسیقی تبعیت می کنند. به طور نمونه، همه ما با موسیقی چین و ژاپن آشنایی داریم. همچنین موسیقی های غربی یا موسیقی بومی که در جشن ها و فستیوال های کشورهایی نظیر آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین نواخته می شوند، همه و همه نمونه هایی از تغییرات موسیقی در طول تاریخ هستند. در تمام نمونه های فوق، به کار بردن آلات موسیقی ضرورت دارد. در حقیقت، بدون لوازم موسیقی، هیچ صدایی نواخته نمی شود. تاریخچه ای که درباره وسایل و ابزار های نواختن موسیقی در طول تاریخ عنوان شده است نشان می دهد که اولین سازها با استفاده از استخوان حیوانات یا چوب درختان یا حتی نی ساخته می‌شده است. آنچه امروزه با نام سازهای گیتار، پیانو و فلوت، ساکسیفون یا ویولن و غیره می شناسیم، همگی در طول تاریخ از نظر ساختاری، تغییرات زیادی داشته اند. آلات موسیقی از نظر شکل ظاهری و نحوه استفاده یا نوع صدایی که تولید می کنند به دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی می شوند. در دنیای موسیقی با واژه‌هایی نظیر “ساز” یا “ابزار موسیقی” بسیار برخورد می کنیم. هرکدام از نظر نحوه استفاده، منحصر به فرد هستند.
موسیقی

تاریخچه آلات موسیقی

اگر شخصی در نواختن گیتار به مهارت برسد به منزله این نیست که می تواند ساز پیانو را به صورت حرفه ای بنوازد! نواختن پیانو، فوت و فن های خاص خود را دارد. برای سایر آلات موسیقی هم همین مسئله وجود دارد. با توجه به اهمیت موسیقی در دنیای امروزی، تصمیم داریم این مطلب را درباره معرفی و دسته بندی آلات موسیقی صحبت کنیم و نیز درباره تاریخچه ابزارهای موسیقی در کشورهای مختلف مطالبی را ارائه دهیم. تاریخچه پیدایش آلات موسیقی را می توان به زمانی نسبت داد که بشر اولیه در صدها هزار سال قبل به دنبال تولید صدا با وسایل مختلف بود. طبق مطالعات و تحقیقاتی که مورخان درباره پیدایش موسیقی انجام داده‌اند، نتایج نشان می‌دهد اولین استفاده از ابزارهای موسیقی، استفاده از طبل و نی برای تولید صدا بوده است. مردمان آن زمان با استفاده از درختان تو خالی و نی، صدا تولید می کردند. به تدریج بشر یاد گرفت با استفاده از این آلات موسیقی، صداهای گوش نواز تولید کند. به تدریج با استفاده از نی های باریک و ضخیم، صداهای تولید شده تغییر پیدا می کردند.
طراحی و ساخت آلات موسیقی در طول زمان به تدریج تغییر پیدا کرد. یونانیان باستان اقوام دیگری بودند که در سرزمین های اروپایی در منطقه مدیترانه با استفاده از لوازم مختلف، ساز موسیقی ساختند. از دیدگاه دیگر، در سرزمین های شرق آسیا، جایی در کشورهای چین و ژاپن باز هم آلات و ابزارهای موسیقی جدیدی ساخته شدند و موسیقی به دستور پادشاهان در سرزمین های مختلف جزو هنرهای اصیل معرفی شد. پیدایش آلات موسیقی در سرزمین‌ های چین و ژاپن به حدود ۴۵۰۰ سال پیش باز می گردد. آلات موسیقی در سرزمین آمریکای شمالی و آمریکای مرکزی بسیار متنوع تر از ابزارهای نواختن موسیقی در سرزمین های شرقی بود. مردمان و ملت های قاره آمریکا با استفاده از قسمت‌ های سخت بدن جانداران، آلات و ابزارهای موسیقی می ساختند. آنها با استفاده از شاخ گوزن یا عاج فیل، ابزارهایی تهیه می کردند که برای نواختن موسیقی به کار می رفت. موسیقی در ملت های بومی و اقوام مختلف، معنای متفاوتی دارد. برخی از قبایل بومی آمریکا عقیده دارند که با موسیقی می توان ارواح خبیثه را دور کرد و رضایت خدایان را جلب نمود!مطالعات و اکتشافات باستان شناسی در کنار مطالعات تاریخی نشان می‌دهند که آلات موسیقی، هزاران سال قبل از میلاد ساخته شده اند. اولین ابزارها همان نی و چنگ بوده‌اند که بشر آن زمان توانسته آنها را بسازد. اولین ساز موسیقی که با استخوان و عاج فیل ساخته شده است به شکل فلوت بوده که چیزی بیشتر از 43000 سال قدمت دارد.


شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.