بهزی

جست و جو در بهزی...

مراحل شستشوی فرش در قالیشویی

زمان مطالعه 1 دقیقه

مراحل شستشوی فرش در قالیشویی
در خانه های ایرانی فرش دستباف یکی از ارزشمند ترین وسایل منزل به حساب می آید و به همین دلیل نگاه داشتن فرش دستباف برای تک تک ما ایرانی ها بسیار ارزشمند است. امروزه با افزایش چشم گیر قیمت فرش دستبافت باید سعی کنید تا از هرگونه آسیب رسیدن به فرش خود جدا جلوگیری نمایید. در شرایطی که از فرش خود استفاده نکنید و به نظر شما فرشتان کثیف نشده باشد، اما گرد و خاک , دوده های موجود در هوای تهران داخل فرش شما خواهند شد و رنگ فرش شما را کدر خواهد کرد و حتما باید اقدام به شستن فرش خود نمایید.
اگر چنانچه اقدام به شستشوی فرش دستباف خود ننماید، این گرد و خاک و البته دوده ها به بافت فرش شما نفوذ خواهند کرد و باعث می شود رنگ فرش شما برای همیشه کدر شود. در شرایطی که اصلا نیاز به یکی از فرش های خود ندارید و استفاده ای از آن نمی کنید، باید آن را داخل کیسه های بزرگ یا به هر شکلی فرش را از مجاورت با هوا حفظ کنید.

. زدودن گرد و خاک از فرش:

اولین مرحله که شستشوی فرش دستباف شما آغاز می شود گرفتن گرد وخاک به وسیله دستگاه خاک گیر است. با این کار تمامی گرد و خاک هایی که وارد فرش شده اند خارج خواهند شد. ۱ ساعت برای گرد گیری کامل فرش زمان نیاز است. البته اگر فرش کوچک باشد این زمان به مراتب کمتر خواهد بود.

.. شستشوی فرش با استفاده از موارد شوینده:

بعد از آنکه فرش به صورت کامل عاری از هرگونه گرد و خاکی شد، فرش وارد مرحله دوم خواهد شد. در این مرحله ابتدا فرش را خیس کرده و سپس مواد شوینده مخصوص فرش ( با توجه به جنس و الیاف فرش ممکن است از شوینده های مختلفی استفاده شود ) به آن اضافه خواهد شد. و در نهایت دستگاه شست و شو روی فرش ها حرکت خواهند کرد و آغاز به شستن فرش میکنند با این کار قسمت های تیره و چرک گرفته فرش به صورت کامل پاک خواهد شد. این مرحله حدودا برای هر فرش بین ۱ تا ۳ ساعت به طول خواهد کشید ( سایز فرش در مدت زمان کار تاثیر گذار است ).

... آب کشی فرش:

بعد از آنکه فرش به صورت کامل با مواد شوینده شسته شد به مرحله آب کشی فرش می رسیم که با استفاده از دوش های پخش کننده آب کل فرش به صورت کامل آب کشی خواهد شد به صورتی که در داخل فرش هیچ ماده شوینده ای نماند. این عملیات ۲ بار انجام خواهد شد تا تمیزی فرش به صورت کامل تضمین شود.

.... آبگیری فرش:

آبگیری یکی از بخش های مهم کار شستشوی فرش است چون اگر آب به مدت زیادی در داخل فرش باقی بماند باعث پوسیدگی فرش می شود. دستگاه مخصوص آبگیری برای انجام عملیات سریع آبگیری استفاده میشود. روش کاربه این شکل است که فرش را باید لوله کرد و داخل دستگاه قرار داد و سپس دستگاه با چرخش و در واقع با نیروی گریز از مرکز باعث می شود تا آب های داخل فرش از آن خارج گردد. سپس فرش از داخل دستگاه خارج خواهد شد و به مرحله خشک کردن ارسال می شود.

..... خشک کردن فرش:

خشک کردن فرش به این صورت انجام که فرش ها به صورت پشت و رو به آفتاب آوزان خواهند شد تا در مقابل نور خورشید ضد عفونی شوند و بوی نای حاصل از رطوبت از آن خارج گردد.

...... آماده سازی و ارسال فرش برای مشتری :

فرش داخل یک نایلکس پیچیده خواهد شد و به ماموران حمل و نقل تحویل داده خواهد شد تا فرش را به دست مشتری برسانند. توجه داشته باشید که ممکن است مراحل شستشوی فرش در قالیشویی های هر شهر متفاوت باشد ولی به صورت کلی تمامی مراحلی که برای شما نام بردیم باید انجام گیرد. ولی ممکن است در بعضی از موارد به جای دستگاه از حالت دستی استفاده شود و یا برعکس.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.