بهزی

جست و جو در بهزی...

کاربرد فیبر نوری چیست و در چه صنایعی از آن استفاده می‌شود؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

کاربرد فیبر نوری چیست و در چه صنایعی از آن استفاده می‌شود؟

کاربرد فیبر نوری چیست و در چه صنایعی از آن استفاده می‌شود؟

فیبر نوری توسط شرکت های مخابراتی برای انتقال سیگنال های تلفن، ارتباطات اینترنتی و سیگنال های تلویزیون کابلی استفاده می شود. همچنین در صنایع دیگر از جمله پزشکی، دفاعی، دولتی، صنعتی و تجاری نیز کاربرد دارد. علاوه بر اهداف مخابراتی کاربرد فیبر نوری در صنایع دیگر نیز غیرقابل انکار است. برای مثال از آن به عنوان راهنمای نور، ابزارهای تصویربرداری، لیزر، هیدروفون برای امواج لرزه ای، SONAR و به عنوان سنسور برای اندازه گیری فشار و دما استفاده می شود.
به دلیل تضعیف و تداخل کمتر، فیبر نوری نسبت به سیم مسی در کاربردهای طولانی و پهنای باند بالا مزایایی دارد. با این حال، توسعه زیرساخت ها در داخل شهرها نسبتاً دشوار و زمان بر است و نصب و راه اندازی سیستم های فیبر نوری می تواند پیچیده و پرهزینه باشد.
با توجه به این مشکلات، سیستم‌های ارتباطی فیبر نوری اولیه عمدتاً در برنامه‌های کاربردی راه دور نصب شدند، جایی که می‌توان از آن‌ها تا ظرفیت انتقال کامل خود استفاده کرد و هزینه‌های افزایش‌یافته را جبران کرد. قیمت ارتباطات فیبر نوری از سال 2000 به طور قابل توجهی کاهش یافته است. قیمت پخش فیبر در خانه ها در حال حاضر مقرون به صرفه تر از راه اندازی یک شبکه مبتنی بر مس شده است. قیمت ها به 850 دلار برای هر مشترک در ایالات متحده کاهش یافته است و در کشورهایی مانند هلند که هزینه های حفاری پایین و تراکم مسکن بالا است، کاهش یافته است.
از سال 1990، زمانی که سیستم های تقویت نوری به صورت تجاری در دسترس قرار گرفتند، صنعت ارتباطات راه دور شبکه وسیعی از خطوط ارتباطی فیبر بین شهری و بین اقیانوسی را ایجاد کرده است. تا سال 2002، یک شبکه بین قاره ای 250000 کیلومتری کابل ارتباطی زیردریایی با ظرفیت 2.56 ترابایت بر ثانیه تکمیل شد و اگرچه ظرفیت های شبکه خاص اطلاعات ممتازی هستند، گزارش های سرمایه گذاری مخابرات نشان می دهد که ظرفیت شبکه از سال 2004 به طور چشمگیری افزایش یافته است. از سال 2020، بیش از 5 میلیارد کیلومتر کابل فیبر نوری در سراسر جهان مستقر شده است.

کاربرد فیبر نوری در ساختمان

یکی از کاربردهای مهم فیبر نوری، استفاده از آن در ساختمان است که فناوری فیبر نوری به خوبی از عهده آن برآمده است. فیبر نوری امروزه به دلیل مزایای زیاد آن، به درون ساختمان ها نیز راه یافته و کابل کشی آن در ساختمان با کاربردهای گوناگونی از جمله، استفاده به عنوان Backbone شبکه در یک ساختمان اداری و یا برای استفاده هر یک از واحد ها و اتصال آنها به اینترنت FTTH صورت می گیرد.

کاربرد فیبر نوری در صنعت پزشکی

به دلیل ماهیت بسیار نازک و انعطاف پذیر آن، در ابزارهای مختلف برای مشاهده قسمت های داخلی بدن با قرار دادن در فضاهای توخالی بدن استفاده می شود. به عنوان لیزر در طول جراحی، آندوسکوپی، میکروسکوپ و تحقیقات زیست پزشکی استفاده می شود.

کاربرد فیبر نوری در ارتباطات

در سیستم ارتباطی، مخابرات از کابل های فیبر نوری برای مقاصد انتقال و دریافت استفاده عمده ای دارد. در زمینه های مختلف شبکه استفاده می شود و حتی سرعت و دقت انتقال داده ها را افزایش می دهد. در مقایسه با سیم‌های مسی، کابل‌های فیبر نوری سبک‌تر، انعطاف‌پذیرتر هستند و داده‌های بیشتری را حمل می‌کنند.

کاربرد فیبر نوری در اهداف دفاعی

فیبر نوری برای انتقال داده ها در زمینه های امنیت داده های سطح بالا در برنامه های کاربردی نظامی و هوافضا استفاده می شود. اینها در سیم کشی در هواپیما، هیدروفون برای سونارها و کاربردهای لرزه نگاری استفاده می شوند.

کاربرد فیبر نوری برای پخش

از این کابل ها برای انتقال سیگنال های تلویزیونی با کیفیت بالا که پهنای باند و سرعت بیشتری دارند استفاده می شود. فیبر نوری در مقایسه با همان مقدار سیم مسی ارزان تر است. شرکت های پخش از فیبرهای نوری برای سیم کشی HDTV، CATV، ویدیوی درخواستی و بسیاری از برنامه ها استفاده می کنند.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.