" کانکتور "
این قطعه که با نام ترمینال هم شناخته میشود، به شکل دندانههای باریک و فلزی است. این قطعه در عین ساده بودن، اهمیت بالایی در مدار دارد؛ چرا که کانکتور، رابط اتصال قطعات مختلف به مدار الکتریکی است. میتوان کانکتور را با استفاده از لحیمکاری به مدار متصل کرد. مزیت استفاده از کانکتور در ایجاد استحکام و ایمنی بالاست؛ این قطعات ظریف علاوه بر انتقال جریان، از خطراتی چون برق گرفتگی جلوگیری میکنند. کانکتورها از جنسهای مختلفی تولید میشوند و با توجه به جنس، موارد مصرف گوناگونی دارند.
" مقاومت "
مقاومت یکی دیگر از انواع قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها در کنترل کردن جریان برق است؛ این قطعه به وسیله دو کانکتور به مدار متصل میشود. مقاومتها بر اساس میزان تحمل انرژی نیز انواعی دارند.
" دیود "
دیودها همانند باتری، دارای دو جریان متفاوت مثبت و منفی هستند. دیودها انواعی دارند که برخی از آنها به این شرح هستند؛ ال ای دی، دیود سیگنال کوچک و سیگنال بزرگ، دیود کریستالی، دیود گان، دیود وکوم، دیود لیزری و… . برای خرید دیود مورد نظرتان میتوانید به وبسایت رسام مراجعه کنید.
" ترانزیستور "
این قطعه دارای سه پایه بلند است و ولتاژ برق به پایهای به نام پایه بیس متصل میگردد. پایه بیس، جریان الکتریکی را به دو پایه دیگر ترانزیستور انتقال میدهد. ترانزیستور از اصلیترین قطعات مدار الکتریکی است و به وسیله این قطعه میتوان جریان الکتریکی را متصل یا جدا نمود.
" سلف "
این قطعه از سیم پیچیده شده تشکیل شده است. مرکز و هسته بعضی از سلفها خالی است و هسته بعضی دیگر از جنس آهنربا است؛ مغناطیسی بودن هسته باعث تقویت سلف میشود. به طور کلی سلفها هم جزو قطعات پسیو هستند و جریان برق را در خود نگه میدارند.
" آداپتور یا مدار IC "
این قطعه، یک سیستم کوچک است که از تمامی اجزا و قطعات موردنیاز مدار ساخته شده است. آداپتورها موارد مصرف زیادی دارند؛ انواع ساعت و کامپیوتر نیز دارای مدار IC هستند. آداپتورها انواع مختلفی دارند؛ نمونههایی از آداپتورها پیچیدگی بیشتری در ساخت دارند و نمونههای دیگر، سادهتر هستند. به طور کلی برخی آداپتورها عبارتند از؛ آداپتور تایمر، آداپتور سوئیچینگ، آداپتور خطی، آداپتور آنالوگ و آداپتور دیجیتال.
" فیوز "
فیوز یکی از قطعاتی است که موجب میشود مدار ایمن بماند. فیوز میتواند جریان برق را کنترل کند و از وارد شدن مقدار زیادی جریان برق جلوگیری کند. این قطعه نقش محافظتی دارد و درصورت ورود جریان بالای برق، مدار را خاموش میکند. فیوز از اجزایی به نام نگهدارنده، کنتاکت و مغزی تشکیل شده است. برخی از فیوزها با نامهای فیوز کارتریج، فیوز ولتاژ بالا، فیوز گرمایی و فیوز اتوماتیک شناخته میشوند.
" میکروکنترل "
این قطعه برای کنترل دستگاهها به کار میرود. میکروکنترلها دارای دندانههای بسیار ریز و کوچک در اطراف خود هستند و در دستگاههای مختلفی اعم از گوشی موبایل، ساعتها، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، دوربین و… به کار میرود.
" ترانسفورماتور "
ترانسفورماتور نیز یکی دیگر از قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها در کنترل جریان برق در مدار است؛ تراسفورماتور از دو سیمپیچ تشکیل شده است و دارای انواع گوناگونی است. هر کدام از این ترانسفورماتورها استفاده متفاوتی دارند و از سیمپیچهای گوناگونی ساخته شدهاند.
" باطری "
باطریها حاوی انرژی شیمیایی هستند. با اتصال باطری به مدار، انرژی شیمیایی باطری به انرژی الکتریکی تبدیل میشود و در مدار جریان مییابد. باطریها دارای دو نوع هستند؛ نمونهای از باطریها امکان شارژ شدن دارند و نمونهای دیگر مصرفی هستند؛ نمونههای مصرفی بعد از تمام شدن، دور انداخته میشوند.
" موتور "
این قطعه با چرخش، جریان الکتریکی تولید میکند. موتورها ابعاد متفاوتی دارند و هم در ابعاد بسیار کوچک و هم در اندازههای عظیم تولید میشوند. موتورها در بیشتر مدارها بهکار میروند؛ نمونهی ساده آن، ساعت مچی است.
" صفحه نمایشگر "
صفحه نمایشگر حاوی یک صفحه مسطح می باشد؛ اطلاعات نمایش داده شده در این قطعه، حاصل انعکاس نور در آن است. از این قطعه برای نمایش اعداد یا اعلانهای ساده از آنها استفاده میشود. صفحه نمایشگر در انواع مختلفی تولید میشود؛ نمونههای گرانقیمت و پیشرفتهتر آن در ایستگاههای راهآهن و برای اعلام ساعت قطار و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار میگیرد.
" کلید "
یکی دیگر از قطعات مدار الکترونیکی، کلید نام دارد. این قطعه طراحی پیچیدهای ندارد و برای قطع و وصل کردن جریان الکتریکی به کار میرود. کلیدها به صورت تک پل یا دو پل ارائه میشوند.