تابلو برقها را بهطور کلی میتوان به دو دسته فلزی و غیرفلزی تقسیم کرد. کاربرد اصلی آن هم مراقبت از تجهیزات برقی است. با توجه به کاربرد گفته شده از تابلو برق، لازم است تا افرادی که با تجهیزات برقی ارتباط مستقیم دارند در مورد این وسیله آگاهی لازم را کسب کنند.
تابلو برق فشار ضعیف چیست؟
در نگاه کلی میتوان گفت تابلو برق فشار ضعیف در مقایسه با تابلو برق خانگی ابعاد بزرگتری دارد. علاوه بر این برای ساخت تابلو برق فشار ضعیف از تجهیزات متنوع و زیادی استفاده میشود که در ادامه به توضیح در مورد هر یک از آنها میپردازیم. تفاوت در ولتاژ انواع تابلو برق سبب تقسیم بندی آنها به سه دسته متفاوت شده است. با توجه به تفاوت در ولتاژ انواع تابلو برق میتوان حدس زد که تجهیزات سازنده آنها نیز با هم متفاوت هستند. ولتاژ مورد نیاز برای تابلو برق فشار ضعیف در حدود ۱۰۰۰ ولت است. اکثر مکانهایی که در آن از تابلو برق فشار ضعیف استفاده میشود عبارتاند از: ایستگاههای مبدل، ایستگاههای برق، ساختمانهای تجاری، پالایشگاهها، کارخانهها و... نکته قابل توجه در مورد تابلو برق فشار ضعیف اتصال تجهیزات سازنده آن به یکدیگراست. این ارتباط به حدی است که اگر یکی از قطعات سازنده تابلو برق دچار مشکل شود، سایر قطعات با مشکل مواجه میشوند.

انواع تابلو برق فشار ضعیف:
تابلو برق فشار ضعیف هم انواع مختلفی دارد. در این قسمت میخواهیم به توضیح در مورد تقسیم بندی تابلو برق فشار ضعیف بر اساس نوع استفاده بپردازیم که در زیر آمدهاند. ۱. تابلو برق اصلی ۲. تابلو برق زیر دستی ۳. تابلو برق DB برای روشنایی و دفاتر( دیواری) ۴. تابلوهای واسطهای یا کنترلی ۵. تابلوهای خازنی ۶. تابلوهای MCC. ۷. تابلوهای کشویی
انواع فیوز برق ساختمان:
فیوز برق ساختمان انواع مختلفی دارد، از جمله انواع فیوز برق ساختمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد. 1.فیوز برق فشنگی 2.فیوز برق مینیاتوری 3.فیوز برق کمپکت
نکات ایمنی کار روی تابلو برق فشار ضعیف:
برای کار کردن بر روی انواع تابلو برق فشار ضعیف باید از وسایل و تجهیزاتی استفاده کنید که در مقابل جریان برق عایق هستند. به عنوان مثال اگر برای دسترسی به اجزای تابلو برق فشار ضعیف نیاز دارید تا بر روی چهار پایه بایستید، باید از چهارپایه چوبی استفاده کنید که در مقابل جریان برق عایق هست.
علاوه بر چهار پایه باید سایر وسایل و تجهیزات مورد استفاده نیز عایق باشند، از جمله این وسایل میتوان به انبردست، دستکش یا حتی کفش اشاره کرد. عایق نبودن هر یک از تجهیزات و اجزای مورد استفاده ممکن است سبب برق گرفتگی فرد شود.
جدای از وسایل و تجهیزات کار با اجزای تابلو برق فشار ضعیف که باید کاملاً ایمن و عایق باشند، لباس و کلاه خود شخص نیز باید از جنسی باشد که در مقابل جریان برق عایق محسوب شود. به عنوان مثال در حین کار با تابلو برق فشار ضعیف باید از کلاه ایمنی و کت مخصوص استفاده کنید.
رعایت همه این موارد به شما در ایمن ماندن از خطر برق گرفتگی کمک میکند. جدای از بحث توجه به پوشش باید به این نکته هم دقت داشته باشید که استفاده از وسایل فلزی غیر ضروری هنگام کار کردن با تابلو برق ممنوع است. از جمله وسایل فلزی که همراه داشتن آن هنگام کار با تابلو برق ممنوع است میتوان به زنجیر، دستبند و... اشاره کرد.