بهزی

روز جهانی آبنبات چوبی

تجهیزات آبنبات سازی

زمان مطالعه 1 دقیقه

روز جهانی آبنبات چوبی

روز جهانی آبنبات چوبی، روز خوشمزه‌ی پر ضرر!

در تقویم مناسبت‌های جهانی روز‌ها و مناسبت‌های عجیب و غریب زیادی وجود دارد که یکی از آن‌ها ۲۰ جولای، روز جهانی آب نبات چوبی است.
روز جهانی آبنبات چوبی یکی از روز‌های عجیب و غریب در تقویم خارجی‌ها است، برخی از کشور‌ها در ۲۰ جولای، مصادف با ۲۹ تیر هر سال این روز را جشن میگیرند. آبنبات چوبی، از مخلوط غلیظ شکر با آب به‌همراه افزودنی‌هایی خوش‌طعم‌کننده و رنگ‌دهنده ساخته شده و بعضی مواقع منجمد می‌شود. آبنبات را می‌توان با لعاب کردن سبزیجات و میوه‌ها و مواد خشک توسّط شکر محصولات قندی تولید کرد. از بعضی آبنبات‌ها بیشتر به عنوان خوشبوکننده دهان استفاده می‌شود؛ مانند آبنبات‌های که با انواع طعم‌های نعنا و دارچین و … در بازار موجود است.

تاریخچه اولین برند آبنبات چوبی

Chupa Chups نام یک برند اسپانیایی می‌باشد که در سال ۱۹۵۸ توسط انریک برنات تاسیس شد. این شرکت تولید کننده‌ی اولین آب نبات چوبی، در دنیا بود و امروزه نیز تولید کننده‌ی آب نبات چوبی و سایر شیرینی‌هاست، که محصولاتش در بیش از ۱۵۰ کشور در سراسر جهان فروخته می‌شود. در اوایل دهه ۱۹۵۰، انریک برنات (موسس برند Chupa Chups) در یک کارخانه تولیدکننده‌ی مربای سیب به نام "گرانجا آستوریاس" کار می‌کرد. ایده آبنبات چوبی، زمانی به فکر برنات رسید که فرزند او از چسبیدن شیرینی‌ها به دست هایش که در زمان خوردن آب می‌شدند، گله کرد. این اتفاق باعث شد او احساس کند که تا آن زمان هیچ شیرینی برای کودکان طراحی نشده و به همین دلیل این جمله در ذهنش نقش بست: «دنیا به محصولی نیاز دارد که مثل خوردن یک شیرینی با چنگال باشد»، سپس او ایده ساخت آب نبات چوبی را با مدیریت شرکتی که در آن کار می‌کرد مطرح کرد، اما سرمایه گذاران گرانجا آستوریاس پس از آگاهی از ایده‌های برنات، شرکت را ترک کردند. برنات در سال ۱۹۵۸ مسئولیت شرکت گرانجا آستوریاس را بر عهده گرفت و نام آن را به Chupa Chups تغییر داد، سپس ماشین‌های تولید را راه اندازی کرد و اولین آب نبات‌های دنیا که یک بن بن راه راه روی یک چوب بود را ساخت، بعد از تولید و در زمان عرضه‌ی آب نبات‌ها، برنات به مغازه داران دستور داد به جای قرار دادن این محصولات جدید در پشت پیشخوان، چوپا چوپس‌ها را در نزدیکی صندوق و در دسترس کودکان قرار دهند، زیرا این محصولات مخصوص کودکان طراحی شده بود، او با این طرفند هر کدام از آب نبات‌های چوبی تازه تولید شده را به قیمت یک پزوتا (واحد پول اسپانیا) فروخت. بعد از ساخت و عرضه‌ی اولین آبنبات چوبی‌ها، شرکت Chupa Chups به سرعت رشد کرد و در مدت کوتاهی به یکی از موفق‌ترین شرکت‌ها در اسپانیا تبدیل شد، به طوری که شیرینی‌های برنات فقط طی ۵ سال در ۳۰۰.۰۰۰ فروشگاه فروخته شدند. پس از پایان اسپانیای فرانکوئیستی (۱۹۳۹-۱۹۷۵)، این شرکت خصوصی تبدیل به یک شرکت بین المللی شد.
آبنبات

داستان قدیمی پوسیدگی دندان

آب‌نبات‎ها عموما دارای شکر هستند و شکر نیز باعث خرابی دندان‌ها می‌شود، اما فقط شکر نیست که دندان‎‌ها را خراب می‌کند بلکه انواع گوناگونی از باکتری‌ها هستند که در دهان وجود دارند و از شکر تغذیه می‌کنند و در نتیجه متابولیسم شکر توسط این باکتری ها، محیط دهان اسیدی می‎ شود و PH پایین می‌آید. در پاسخ به محیط اسیدی، مینای دندان، کانی آزاد می‌کند که این کار باعث سوراخ شدن دندان‌ها می‌شود. برای جلوگیری از این امر باید بعد از هر بار خوردن آب نبات‌ها دندان‎‌ها مسواک زده شوند. آب‌نبات‌ها، چون محکم به دندان می‌چسبند، احتمال پوسیدگی دندان را زیاد افزایش می‌دهند. آب‌نبات بعد از مصرف میزان قند خون را بالا می‌برد و نگرانی مهمی برای دیابتی‌ها به وجود می‌آورد، ولی برای افراد غیردیابتی نیز می‌تواند زیان‎آور باشد.

آموزش تهیه آب نبات چوبی خانگی

مواد لازم شکر- ۲ پیمانه شربت گلوکز- دوسوم پیمانه اسانس خوراکی دلخواه - ۲ قاشق چای‌خوری ترافل رنگی - به میزان دلخواه چوب آب نبات - ۶ عدد طرز تهیه ۱- برای شروع کار ابتدا دو عدد کاغذ روغنی را روی سطح کار پهن کنید. یک کاسه بزرگ را با آب یخ پر کنید و در کناری بگذارید. ۲- شکر را با شربت گلوکز (گلوکز مایع) و یک چهارم فنجان آب در یک شیرجوش کوچک ترکیب کنید. شیرجوش را روی حرارت ملایم قرار دهید. یک عدد دماسنج آشپزخانه را نیز داخل شیرجوش بگذارید. ۳- حرارت اجاق گاز را تا درجه‌ای بالاتر از متوسط زیاد کنید تا مخلوط شروع به جوشیدن کند. تا زمانی که شکر در مخلوط حل نشده و باقی مانده است، از هم زدن آن دست نکشید. یک قلم موی شیرینی پزی کوچک را در آب خیس کنید و به کمک آن دور داخلی ماهیتابه را خیس و نمدار کنید. این کار به حل شدن شکر و شفاف شدن مخلوط کمک می‌کند. ۴- اجازه دهید مخلوط به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد تا دماسنج آب نبات دمای ۱۵۵ درجه سانتی گراد را نشان دهد. ۵- وقتی مخلوط به این دما رسید، ماهیتابه را فوری از روی حرارت بردارید و آن را در کاسه آب یخ (که در مرحله اول آماده کرده بودید) قرار دهید. مراقب باشید ماهیتابه در آب غوطه ور نشده و قطره‌ای آب وارد آن نشود. به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه شیرجوش را در کاسه آب یخ نگه دارید تا خنک شود، سپس آن را بردارید. ۶- اگر تمایل دارید اسانسی در آب نبات چوبی تان بریزید، باید در این مرحله این کار را انجام دهید. ۷- شربتی را که تهیه کردید روی کاغذ روغنی به شکل دایره‌هایی با قطر ۵ تا ۷ سانتی متر بریزید. بین آبنبات‌ها حدود ۷ تا ۹ سانتی متر فاصله بگذارید تا مطمئن شوید به هم نمی‌چسبند. ۸- فوری چوب آب نبات را در مایع آب نبات بگذارید و به آرامی فشار دهید. ترافل‌های رنگی را روی مایع آب نبات بپاشید. اجازه دهید آب نبات‌ها کاملا خنک و سفت شوند. سپس به آرامی آب نبات‌ها را از کاغذ جدا کنید.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.