در ابتدا فرغونها فقط دارای یک چرخ بودند و تنوع آن فقط محدود به یک با دو نوع بود اما امروز انواع مختلفی از فرغون در بازار موجود است از جمله:
فرغونهای کشاورزی
فرغونهای پروفیلی
فرغونهای لولهای
فرغونهای پروفیلی-لولهای
فرغونهای بنزینی
فرغون های بنزینی:
نوع جدیدی از فرغونها هستند که دارای امکانات بیشتری بوده و به آنها مینی لودر نیز گفته میشود. این نسل از تولیدات به دلیل تجهیزات پیشرفتهتری که دارند در فعالیتهای کشاورزی، دامداری و ساختمانی بسیار کاربرد داشته و طرفداران زیادی دارد.
یکی از دلایل برتری فرغونهای بنزینی این است که، این نوع از فرغون ها برای حمل و نقل نسبت به فرغونهای سنتی راحتتر عمل میکنند و هیچ فشاری به فرد وارد نمیکنند.
از مزایای فرغونهای بنزینی میتوان به توانایی حمل بار سنگین، امکان حرکت در سطوح شیبدار ناهموار، داشتن چهار چرخ قابل تحرک، صرفه جویی در وقت و انرژی و عدم خستگی زیاد کارگران اشاره داشت.
فرغون های کشاورزی:
با توجه به وجود زمینهای کشاورزی زیاد و مشغول بودن تعداد قابل توجهی از افراد به حرفه کشاورزی، فرغونهای کشاورزی از پرکاربردترین فرغونها است و بیشترین شباهت را با فرغونهای ساده ساختمانی دارند.
از مزیتهای این نوع فرغون ظرفیت گنجایش بالا است که این اندازه معمولا نزدیک به لیتر است که نسبت به فرغونهای ساختمانی حدود ۴۰ لیتر بیشتر است.
فرغونهای کشاورزی بسته به نوع نیاز و با توجه به کاربردی که دارند گاهی به صورت بزرگتر و دو چرخ ساخته میشوند.
اجزای فرغون ها
به طور کلی هر فرغون دارای اجزای زیر میباشد:
جعبه یا همان اتاق فرغون
چرخ ( شامل بلبرینگ،تیوپ و تایر و… )
بدنه و ساختار فلزی نگهدارنده بدنه
میله محور
میلگرد و نبشی
تسمه
سر دسته
علاوه بر اجزا، هر فرغون با توجه به کاربردی که دارد دارای اتصالات متنوعی است که در هر کدام به وسیله یک نوع اتصال قطعات به یکدیگر متصل شده اند اتصالات شامل: اتصال پیچ و مهرهای، اتصالات جوشی و اتصالات توام ( پیچ و مهرهای و جوشی).
وزن و سنگینی