بهزی

جست و جو در بهزی...

وظیفه یک بوستر پمپ تامین و ثابت نگهداشتن فشار لازم برای سیستم آبرسانی با توجه به الگوی متغیر مصرف می باشد. از این رو هنگامی که در شبکه مصرفی وجود ندارد فشار تغییر نمی کند و الکتروپمپ های بوستر پمپ خاموش می باشند اما به محض اینکه مصرف شروع میشود و فشار در شبکه افت می کند برای جبران این افت فشار اولین الکتروپمپ شروع به کار می کند و اگر این الکتروپمپ قادر به تامین فشار مورد نیاز سیستم نباشد الکتروپمپ های دیگر به ترتیب وارد مدار می شوند تا فشار را در محدوده معینی ثابت نگهدارند. از طرفی هنگامی که مصرف کم یا متوقف می شود الکتروپمپ ها نیز به ترتیب خاموش و از مدار خارج می شوند.
انواع بوستر پمپ
بوستر پمپ دور متغیر بر خلاف بوستر پمپ دور ثابت که روشن و خاموش شدن الکتروپمپ ها در یک مرحله و به صورت سخت و سریع است، الکتروپمپ ها با استفاده از برنامه و به صورت نرم روشن و خاموش میشوند. یعنی با توجه به میزان آب مصرفی و فشار آب سیستم، فرکانس برق ورودی به الکتروپمپ ها و در نتیجه سرعت چرخش آنها تغییر میکند.
بوستر پمپ دور ثابت دارای الکترود هایی با سرعت چرخش ثابت هستند که برابر با سرعت نامی آنهاست ولی در یک بوستر پمپ دور متغیر، الکتروپمپ ها دارای سرعت چرخش متغیر هستند که از صفر تا سرعت نامی آنها تغییر میکند.
در یک بوستر پمپ دور متغیر بر خلاف بوستر پمپ دور ثابت که روشن و خاموش شدن الکتروپمپ ها در یک مرحله و به صورت سخت و سریع است، الکتروپمپ ها با استفاده از برنامه و به صورت نرم روشن و خاموش میشوند. یعنی با توجه به میزان آب مصرفی و فشار آب سیستم، فرکانس برق ورودی به الکتروپمپ ها و در نتیجه سرعت چرخش آنها تغییر میکند. بزرگترین تفاوت این دو دسته از بوستر پمپ ها، هوشمند بودن بوستر پمپ دور متغیر است. در این نوع، از سنسور فشار یا همان پرشر ترانسمیتر برای دریافت اطلاعات در مورد فشار آب خروجی از بوستر پمپ و به کار انداختن الکتروپمپ ها استفاده میشود. بدین صورت که هرچقدر میزان مصرف آب بیشتر یا کمتر شود سنسور آن را حس کرده و به تابلوی فرمان هوشمند میفرستد و از آنجا تعداد الکتروپمپ های فعال و همچنین سرعت چرخش آنها توسط کنترلر تعیین میگردد. اما در بوستر پمپ دور ثابت این عمل دیده نمیشود. به طوری که الکتروپمپ اول با حداکثر سرعت به کار افتاده و فشار آب مورد نیاز را تامین میکند و اگر این فشار کمتر از میزان تعیین شده باشد سپس الکتروپمپ بعدی نیز با حداکثر سرعت به راه می افتد. لازم به ذکر است که به جز تابلوی برق و پرشر ترانسمیتر، تمام قطعات و تجهیزات یک بوستر پمپ دور متغیر مانند بوستر پمپ دور ثابت است. به عبارت دیگر تمامی قسمت های مکانیکی و هیدرولیکی بوستر پمپ های دور ثابت و بوستر پمپ های دور متغیر یکسان هستند. یعنی کافی است به تجهیزات بوستر پمپ های دور ثابت یک تابلوی برق مجهز به کنترلر و اینورتر و یک پرشر ترانسمیتر اضافه کنیم تا این بوستر پمپ های دور ثابت به بوستر پمپ های دور متغیر تبدیل شود. معمولا بوستر پمپ های آبرسانی به صورت دور متغیر طراحی میشوند. از طرفی بوستر پمپ های آتش نشانی به صورت دور ثابت ساخته میشوند چون باید بعد از وقوع حادثه به سرعت و با حداکثر قدرت وارد سیستم شوند.
انواع بوستر پمپ
بوستر پمپ های دور متغیر و بوستر پمپ های دور ثابت از نقطه نظر تعداد الکتروپمپ به دو دسته تك پمپه و دو يا چند پمپه طبقه بندي مي شوند. بوستر پمپ تك پمپه یا تک خط جهت مصارف آبرسانی با دبی كم و متوسط در طرح هاي ساختماني و صنعتي كاربرد دارد. اين نوع از بوستر پمپ كاملا يكپارچه بوده و جهت استفاده فقط كافي است كه كلكتور مکش آن به منبع ذخیره آب و كلكتور رانش آن به ورودی شبكه مصرف متصل شده و برق مورد نياز جهت تابلوي برق آن تامين گردد.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.