آشنایی با انواع دستگاه قالیشویی چه فوایدی دارد؟ امروزه کالاهایی مانند مبل و فرش در هر منزلی یکی از اساسیترین وسیلهها به شمار میآید. از این رو، تمیزی و نگهداری صحیح از آنها نیز مسئلهای مهم و اجتنابناپذیر است. فرشهای دستباف و انواع مبلمان با توجه به میزان آلودگی هوای تهران که نتیجه ترافیک بسیار زیاد در سطح شهر است، بیشتر از سایر لوازم خانه، نیاز به شستشو و مراقبت دارند. در بسیاری از اوقات، مخصوصا در روزهای پایانی سال بیشتر از همیشه، درگیر پیدا کردن یک قالیشویی خوب هستیم که بتوانیم خدمات مناسبی برای شستشوی فرش را پیدا کنیم. با توجه به شرایط حاکم در جامعه به لحاظ لزوم رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی، امسال نیز پیشبینی میشود، همشهریان عزیز ما نیازمند استفاده بیشتر از خدمات جانبی ارائه شده در قالیشوییها مانند دستگاه شستشوی مبل و شستشوی فرش در منزل و یا کارخانه باشند. از این رو در ادامه سعی داریم شما را با برخی از تجهیزات و دستگاه شستشوی فرش خانگی و صنعتی آشنا کنیم.
آشنایی با انواع دستگاه قالیشویی
معمولاً در کارخانههای مختلف از لوازم متفاوتی برای شستشوی فرش استفاده میشود؛ انتخاب نوع دستگاه قالی شوی به میزان بودجه و هزینههای اختصاص داده شده از سوی موسسین یک کارخانه شستشوی فرش اختصاص دارد. این تجهیزات از انواع وسایل مستقر در کارخانه مانند دستگاه فرچه، دستگاه آبگیر لولهای و یا سایر دستگاه تمام اتوماتیک گرفته تا ماشین فرش شویی خانگی، همه و همه نشان دهنده میزان توانایی یک کارخانه در ارائه خدمات است. بدیهی است، کیفیت خدمات ارائه شده توسط کارخانهها، ارتباط مستقیمی با تجهیزات قالیشویی و همچنین میزان تجربه و مهارت پرسنل آن کارخانه دارد. در ادامه شما را با برخی از مهمترین آنها آشنا میکنیم.
اهمیت آشنایی با انواع تجهیزات مورد نیاز شستشوی قالی برای مشتریان
برای سفارش دهندگان، بسیار مهم است که بدانند یک قالیشویی با استفاده از کدام نوع دستگاه شستشوی فرش ،خدمات خود را ارائه میدهد. به طور مثال برای شستوشوی فرشهای دستباف، نفیس و یا تابلو فرشهای عتیقه نه تنها دانش فنی برخورد با الیاف بسیار اهمیت دارد، بلکه نوع ابزارآلات و وسایل فرش شویی نیز حائز اهمیت است.
![قالیشویی](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn-ir1.behzi.net%2Feditor%2Fcover%2F1693912932733.jpg&w=3840&q=100)
آشنایی با انواع دستگاه قالیشویی صنعتی و خانگی
امروزه در قالیشوییها از دستگاههای متفاوتی برای شستشو و تمیز کردن فرش و قالی استفاده میشود. طبعاً هر چه ماشینآلات پیشرفتهتری استفاده شوند، فرآیند شستشوی فرش و قالی نیز با کیفیت بالاتر و سرعت بیشتری انجام خواهد شد. امروزه اکثر قالیشویی های مدرن به انواع دستگاه های مدرن و پیشرفته مجهز هستند. اما تنوع این ماشین آلات و همچنین نوع آن ها ارتباط مستقیمی با کیفیت شستشوی فرش و قالی دارد. برخی از انواع این ماشین آلات به صورت تمام اتوماتیک هستند و برخی دیگر به صورت نیمه اتوماتیک و حتی دستی کار می کنند. معمولاً کیفیت ماشین آلات تمام اتوماتیک بالاتر است و فرش و قالی ها را با دقت و سرعت بالاتری تمیز می کنند. به طور معمول در نظر گرفتن تکنولوژی ها، طریقه عملکرد و مصرف انرژی ماشین آلات مورد استفاده در قالیشویی ها اهمیت زیادی دارد و معمولاً دستگاه هایی که تجهیزات مدرن تری دارند، برای قالیشویی های مکانیزه و پیشرفته انتخاب بهتری هستند.
۱. دستگاه آبگیر قالیشویی
دستگاه آبگیر قالی شویی یکی از مهمترین ماشین آلات قالیشویی است که عموما دو نوع لولهای و خشک کن دارد. هر کدام از این دستگاهها ها به صورت تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک طراحی شده و تلاش میکند تا در سریعترین زمان ممکن، فرشها را خشک کنند. از دستگاه آبگیر دیگی معمولاً برای شستشوی سنتی و دستی استفاده میشود و دستگاه آبگیر لوله ای نیز برای قالیشویی های مدرن کاربرد دارد؛ از همین رو کیفیت و سرعت بالاتری نسبت به دستگاه آبگیر دیگی دارد. در ادامه میتوانید بیشتر با ویژگیهای انواع دستگاه آبگیر قالیشویی آشنا شوید.
دستگاه قالیشویی اتوماتیک و خشک کن لوله ای
استفاده از دستگاه قالی شویی خشک کن لوله ای موجب جلوگیری از ایجاد چروک و پارگی روی فرش شده و از ترکیب شدن رنگهای فرش نیز جلوگیری میکند. از طرف دیگر این دستگاه، مصرف برق پایینی دارد و برخی از انواع آن در مدت زمان کمتر از ۳ دقیقه، فرآیند آبگیری فرش را انجام میدهند.
دستگاه خشک کن قالیشویی دیگی
برخلاف دستگاه خشک کن لوله ای ، مدل دیگی آن به روش کاملا متفاوتی عمل میکند. این دستگاه ها که معمولا در کارخانههای قالیشویی نیمه اتوماتیک و دستی مورد استفاده قرار میگیرند، باعث چروک شدن فرش و یا حتی پارگی در آن می شوند. خشک کن قالیشویی دیگی نهایتاً ۴ فرش در خود جای میدهد و پرسنل قالیشویی باید بعد از خشک شدن، فرشها را خارج کرده و ۴ فرش دیگر در دستگاه قرار دهند. از طرف دیگر باید بدانیم که قدرت آبگیری این دستگاههای دیگی در قالیشوییها بسیار کمتر از خشک کن های لولهای است و از لحاظ بهداشتی نیز استانداردهای پایینتری دارند.
۲. دستگاه گردگیر قالیشویی
یکی دیگر از لوازم قالیشویی که در مکانهای اتوماتیک و نیمه اتوماتیک مورد استفاده قرار میگیرد، دستگاه گردگیر فرش است. این دستگاه برای از بین بردن گرد و خاک و تمیز کردن فرش از آلودگی مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه که با نام خاک گیر نیز شناخته میشود، عموما برای فرشهایی استفاده میشود که گرد و خاک بیشتری دارند. از طرف دیگر زمانی که گرد و خاک فرش قبل از شستشو تمیز نشود، با استفاده از دستگاه گردگیر فرش در زمان شستن برطرف خواهد شد.
![قالیشویی](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn-ir1.behzi.net%2Feditor%2Fcover%2F1693913305500.jpg&w=3840&q=100)
3. ماشین قالیشویی خانگی
ماشین فرش شویی خانگی یکی از جمله ابزارهای کاربردی است که توسط قالیشوییهایی استفاده میشود که خدمات شستشوی فرش، مبل و موکت را خارج از کارخانه و در محل ارائه میدهند. این دستگاه دارای قابلیت شستوشوی فرش در محل با فرچههای مناسب و میزان مواده شوینده کافی است. همچنین پس از اتمام مراحل شستشو، دستگاه آب و رطوبت باقی مانده در فرش را مکیده و زمان لازم برای خشک شدن آن را سرعت میبخشند.
4. آشنایی با انواع دستگاه قالیشویی اتوماتیک
همانطور که از نام دستگاه های قالیشویی تمام اتوماتیک مشخص است، تمام کارها بدون کوچکترین نیازی به نیروهای انسانی انجام میشود. این دستگاههای مدرن، به سیستم تمام اتوماتیک مجهز هستند که میزان آب و مواد شوینده را کنترل میکنند. در نتیجه کمترین میزان هدردهی ایجاد میشود. دستگاه قالیشویی تمام اتوماتیک از چندین برس و فرچه برای شستشوی انواع فرش اعم از دستباف و ماشینی استفاده میکنند. آنها به راحتی، ابتدا گرد و غبار نشسته بر روی تار و پود را جدا کرده و پس از تکمیل فرایند شستشو، فرشها وارد مرحله آبگیری و خشک شدن میشوند. در این مرحله، فرش و قالیها به وسیله دستگاه خشککن، آب و رطوبت خود را از دست داده و آماده ورود به گرمخانه میشوند. تمامی این موارد در کنار یکدیگر سبب میشوند تا کارخانههایی که از این نوع دستگاهها استفاده میکنند، بتوانند به راحتی هر سایز فرشی را با الیاف گوناگون و تراکمهای مختلف شستشو دهند. از تجهیزات به کار رفته در این کارخانهها میتوان به دستگاه فرش شویی ثابت، تمام اتوماتیک دیسکی، پولیشر دو فرچه، ریلی، آبگیر لولهای و آبگیر دیگی اشاره کرد.