روش درست لیف زدن موردی که باید بسیار به آن دقت کنید. نباید لیف کشیدن بدن به گونه ای باشد که باعث از بین رفتن سد دفاعی سطح پوست شود. همانطور که میدانید پنج دقیقه لیف زدن، برابر است با سی دقیقه آهسته دویدن.
لیف زدن باعث کاهش چربی زیر پوست و بهتر شدن تنفس پوست میشود. همچنین سموم را از بین میبرد و سلامتی و درخشندگی پوست را برای شما به ارمغان میآرود. اما روش درست لیف زدن چیست؟
لیف را در جهت پایین به بالا روی بدن بکشید، سعی کنید جهت حرکت همواره به سمت قلب باشد. دست های شما باید فشاری دائمی و یکنواخت برای تمامی قسمت های دست ها و پاها داشته باشند. برای پايين تنه، شکم و قسمت های بالای سینه و شانه ها حرکات دورانی مناسب است.
کمی پس از انجام این کار متوجه خواهید شد که جریان خون شما بسیار بهتر از گذشته شده و پوست شما حالت ارتجاعی و لطیف تری به خود گرفته و علاوه بر آن سفت شده است و در این موقع است که لیف خاصیت طب سنتی خود را روی بدن شما به اجرا در آورده است.
استفاده از یک لیف نرم و صابون، بهتر است. یک لیف نرم برای برداشتن عرق از سطح پوست کافی است. با استفاده از یک لیف نرم، آن بخش از سلول های سطحی پوست که آمادگی جدا شدن از سطح پوست را دارند، برداشته میشوند و میریزند، بنابراین لازم نیست شما با یک کیسه زبر و سفیدآب زبرتر و با فشار دست به جان طبقه سطحی پوست تان بیفتید. این کار سلامت پوست و نقش حفاظتی آن را به خطر می اندازد.
معایب شستشوی پوست با لیف
مشخص نیست که از چه زمانی مردم از لیف برای شستشوی پوست در حمام استفاده میکنند اما استفاده از آن برای از بین بردن سلولهای مرده پوست، از اوایل قرن بیستم با محبوبیت بالایی روبرو شد.
ممکن است شما نیز مانند بسیاری از افراد عاشق شستشوی پوست با لیف باشید اما بهتر است زیاد دلبسته آن نشوید! این اسکرابرهای دستی نهتنها برای پوست مضر هستند بلکه میتوانند باعث بروز برخی عفونتهای قارچی و باکتریایی شوند.
ازآنجاییکه اغلب از لیف زیر دوش استفاده میشود و معمولاً در محیط حمام از آن نگهداری میکنند بنابراین هرگز کاملاً خشک نمیشود، ازاینرو پناهگاه مناسبی برای رشد باکتریها به شمار میرود و این مسئله زمینه ابتلا به بیماریهای عفونی و قارچی را فراهم میسازد. مطمئناً شستشوی پوست با لیف تنها گزینه پیش رو برای لایهبرداری نیست بلکه میتوان از صابونها و اسکرابهای طبیعی برای شستشوی بدن استفاده کرد.
۵ نکته برای نگهداری لیف
اگر واقعاً نمیتوانید دست از شستشوی پوست با لیف بکشید لااقل موارد زیر را در نگهداری از آن رعایت کنید تا از عفونتهای قارچی و باکتریایی در امان بمانید:
🧽 بعد از هر بار استفاده لیفتان را خوب بشویید و برای خشک شدن، آن را در معرض نور آفتاب و در هوای آزاد قرار دهید. با این کار آب و باکتریهای محبوس شده در الیاف آن از بین میروند و رشد احتمالی باکتریها در آن متوقف میشود.
🧽 مهم نیست چند بار در هفته از لیف برای شستشوی بدن استفاده میکنید اما باید حداقل هفتهای یکبار آن را تمیز کنید. برای این کار لازم است آن را به مدت ۵ دقیقه در یک محلول پاککنندۀ رقیق، بخیسانید و سپس کاملاً آن را بشویید یا آن را در آب داغ بجوشانید و سپس برای خشک شدن در معرض آفتاب قرار دهید. همچنین برای ضدعفونی کردن لیف میتوانید به آب جوش کمی جوششیرین اضافه کنید.
🧽 بعد از تمیز کردن و شستشو، لیف را در فضای حمام نگه ندارید. مردم معمولاً لیف را داخل حمام نگه میدارند اما محیط مرطوب حمام محل مناسبی برای رشد باکتریها فراهم میسازد بنابراین توصیه میشود بعد از هر بار شستشوی پوست با لیف، آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
🧽 مرتباً لیفتان را عوض کنید. اگر از لیفی با الیاف طبیعی استفاده میکنید بهتر است هر ۳ تا ۴ هفته آن را با لیف دیگری جایگزین کنید . لیفهای پلاستیکی را میتوانید تا ۲ ماه نگه دارید؛ اما نه همیشه! اگر بوی کپک یا رطوبت روی لیف احساس میکنید وقت آن است که از شر آن خلاص شوید.
🧽 تا چند روز بعد از اصلاح از لیف استفاده نکنید. باکتریها میتوانند از هر شکاف یا روزنهای وارد پوست شوند بنابراین پس از اصلاح دست و پا تا چند روز هرگز از لیف استفاده نکنید. در کل برای سلامت پوستتان بهتر است بیشتر از دو بار در هفته از لیف استفاده نکنید.
🧽 هرگز از لیف برای شستشوی صورت و ناحیه تناسلی استفاده نکنید. پوست این نواحی از بدن بسیار حساس است.