موتور ریلی چیست؟
موتور های ریلی که با عنوان جک های ریلی نیز شناخته میشوند، دسته ای از جک های پارکینگی برقی هستند. آن ها برای باز و بسته نمودن درب پارکینگ، آن را به مانند یک کشو به سمت چپ یا راست میکشند. جک های ریلی معمولا برای درب های حداقل 500 کیلوگرم تا 2 تن مناسب هستند. میزان تحمل وزن این نوع جک ها برای درب های فوق سنگین مناسب میباشند.
انواع جک ریلی
جک های ریلی عمدتا بر اساس دو مورد مقدار تحمل وزن (قدرت موتور) و فناوری ساخت مکانیکی یا هیدرولیکی تقسیم بندی میشوند. که هر کدام از این موارد بر قیمت و عملکرد جک تاثیر دارد.
جک ریلی هیدرولیکی
این نوع جک با فشار روغن کار می کند و برای محیط های پرتردد مناسب است. زیرا از آنجایی که عملکرد آن با روغن سر و کار دارد، در صورت باز و بسته شدن به صورت مکرر به موتور آسیبی وارد نمیشود. هزینه تهیه، نگهداری و تعمیرات این نوع جک اندکی بالا است.
جک ریلی مکانیکی
جک های ریلی در مقایسه با جک های هیدرولیکی ارزان قیمت تر هستند و سیستم عملکردشان با چرخ دنده، گیربکس و به صورت کلی ابزار مکانیکی است. جک های ریلی برای محیط های کم تردد پیشنهاد میشوند، در غیر این صورت با تردد بالا، به مرور زمان به موتور دستگاه آسیب وارد میشود.
جک ریلی بر اساس قدرت موتور
هر مدل از جک های ریلی، بسته به نوع موتوری که برای آن ها در نظر گرفته شده است، قادر اند تا حداکثر یک وزن خاصی را تحمل کنند. از این جهت، در بازار، موتور های ریلی برای حمل درب ها با وزن های مختلف در انواع متنوعی تولید میشوند.
ویژگی جک ریلی
از جمله مواردی که به نوعی جز نکات مثبت موتور های ریلی محسوب میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
🔰مناسب نصب برای فضاهای کوچک
🔰قابلیت نصب به دستگاه کنترل تردد(اکثر جک های ریلی)
🔰 حمل درب های سنگین و عریض
🔰کم صدا حین عملکرد
🔰سرعت باز و بسته شدن بالا
🔰امنیت بالا