روزانه به طور تقریبی میلیون ها خودرو در سطح جاده و خیابان های کشور تردد میکنند. افزایش روز افزون وسایل نقلیه، باعث راحتی شهروندان در تردد شده است. اما بعضی اوقات این وسیله که جهت راحتی به وجود آمده باعث دردسر میشود.
در گذشته اگر خودرو دچار مشکل میشد دو راه بیشتر وجود نداشت. یا باید تعمیرکار را به محل خودرو خود میآوردید و با هزینه ای زیاد خودرو را آماده حرکت میکردید و یا شخصی را پیدا میکردید که با تجهیزات ابتدایی مانند طناب خودروی شما را تا نزدیک ترین تعمیرگاه بکسل نماید.
با پیشرفت خودرو ها و نیاز به ابزارآلات پیشرفته جهت تعمیر آن، راه اول تقریباً منسوخ شد و راه دوم به دلیل آسیب جدی که به دو خودرو وارد میکرد کم رنگ شد. در عوض به جای این دو راه یک راه مطمئن و منطقی معرفی شد و آن استفاده از خدمات “امداد خودروها” است.
امداد خودرو
مجموعه های امداد خودرو با داشتن تجهیزات مخصوص و خودرو های پرقدرت به خوبی توانستند تمام نیاز رانندگان در هنگام خرابی خودرو را برطرف نمایند.
امداد خودرو غرب با داشتن تعمیرکار در تیم امدادی خود در مرحله اول می تواند خودروهایی که مشکل جزئی دارند را برطرف و آمادهی حرکت کند و در مرحله بعد چنانچه خودرو در محل قابل تعمیر نباشد خودرو را تا تعمیرگاه تخصصی خود حمل کند.
حمل خودرو در حال حاضر به شیوههای مختلفی از جمله یدک کش، خودروبر و … انجام میشود. انتخاب این روش به میزان آسیب خودرو، میزان هزینه و … بستگی دارد. تمام این روش ها شاید در ظاهر بسیار ساده انجام شود اما دارای اصول مختص به خود است. اگر میخواهید نکات حمل خودرو با یدک کش را بدانید، این مقاله تمامی نکات را به شما آموزش خواهد داد.
تمامی نکاتی که قرار است گفته شود برای بزرگتر نشدن مشکل خودرو در راه مانده است. پس این نکات باید با دقت رعایت شود تا باعث وارد شدن خسارت بیشتر به خودروی آسیب دیده نشود.
نکات حمل خودرو با یدک کش
یدک کش ها یکی از متداول ترین روش های حمل خودرو در امداد خودرو ها هستند. احتمالاً تعدادی از آن ها را در جاده دیده باشید. این نوع یدک کش شامل ماشین های نیمه سنگین مانند نیسان میباشد که در قسمت بار آن جرثقیلی تعبیه شده است. یدککش ها در دو نوع چرخ گیر و معمولی هستند که چرخ گیرها با وسیله ویژهای که دارند در زیر لاستیکهای خودرو قرار میگیرند و خودرو را تا ارتفاع مناسبی بالا آورده و سپس خودرو را حمل می کنند. اما نوع معمولی آن جرثقیل به شاسی خودرو متصل میشود و خودرو بالا برده میشود.
قوامین یدک کشی
در صورت نیاز به دریافت خدمات یدک کشی لازم است ابتدا قوانین راهنمایی رانندگی درمورد یدککشی را بدانید و آن ها را رعایت کنید، مهمترین موارد این قوانین عبارتند از:
- یدک کشی در شرایطی مجاز است که نور کافی وجود داشته باشد.
- خودروی یدک کش باید نیرو و توان کافی جهت یدک کشی را داشته باشد.
- وسیلهای که دچار آسیب شده است باید دارای راننده مستقل باشد و راننده گواهینامه معتبر داشته باشد.
- یدک کش نمیتواند همزمان بیش از یک خودرو را یدک بکشد.
بعد از اطمینان از این که قوانین راهنمایی و رانندگی رعایت میشود نوبت به نحوه حمل خودرو با یدککش می رسد.
در ابتدا راننده یدک کش باید بررسی کند که آیا با این روش خودرو قابلیت حرکت دارد یا خیر؟ اگر خودرو حرکت داده شود آسیبی به قسمت های دیگر وارد می شود یا خیر؟
برخی نقصها و مشکلات خودرو که مربوط به سیستم انتقال قدرت و یا سیستم تعلیق هستند باعث میشود که خودرو به این روش قابل حمل نباشد و روشهای دیگر باید مدنظر قرار گرفته شود.
در مرحله بعد خودرو یدک کش باید از لحاظ سلامت تضمین شده باشد. خودرویی که خود دارای عیب و نقص است نمیتواند خودروی دیگری را یدک بکشد. این سلامت باید در قسمت ترمزها و سیستم فرمان بیشتر باشد. مورد بعد اینکه ماشین یدککش حتماً برای خودروی خود لاستیک زاپاس به همراه داشته باشد.
پساز طی کردن این مراحل خودرو باید در قسمت جرثقیل یدککش قرار بگیرد. فرد یدککش باید خودرو را به میزانی بالا بیاورد که از وسعت دید خود نکاهد. هنگام بالا بردن خودرو به باد لاستیک های ماشین معیوب باید توجه کرد، زیرا فشار بیشتری نسبت به حالت عادی بر روی آنها قرار میگیرد و چنانچه باد آن کم و یا سالم نباشد ممکن است در حرکت دچار مشکل شود.
نکته بعدی که باید به آن توجه کرد این است که خودروی یدککش حتماً دارای بیمه شخص ثالث باشد. در صورت داشتن این نوع بیمه اگر به خودروی معیوب خسارت بیشتری در حین یدک کشی وارد شود بیمه هزینه آن را جبران خواهد کرد.
اگر شرکت امداد رسانی معتبر و دارای مجوز باشد قطعاً موارد فوق را رعایت میکند. به دلیل اینکه بر روی این مجموعه از طرف اتحادیه نظارت انجام میشود، مجموعه ملزم به رعایت نکات یدککشی میباشد.
نکات حمل خودرو با خودروبر ها
دیگر روش حمل خودرو، خودروبر ها هستند. استفاده از خودروبر نسبت به روشهای دیگر امنیت بیشتری دارند اما ملزومه استفاده از این روش حرکت خودرو است. چنانچه خودرو دچار مشکلی شده باشد که نتواند حرکت کند این روش مناسب حمل آن نمیباشد.
در مرحله اول تمام قوانین راهنمایی رانندگی و نکاتی که در قسمت قبل گفته شد لازم است در این روش هم رعایت شود. در مرحله بعد یک سری نکات ویژه این روش حمل است که عبارتند از:
- این نوع خودروبر ها بدلیل اینکه اغلب از نوع کامیونت های سبک هستند، باید توجه کرد که راننده آن صلاحیت رانندگی با این نوع خودروها را دارد و گواهینامه مورد نیاز را داشته باشد.
- به دلیل اینکه نحوه قرارگیری خودرو خاص میباشد، راننده باید تجربه لازم را داشته باشد. کوچکترین اشتباه در بالا بردن خودرو باعث سقوط آن میشود.
- خودروبر دارای امکانات لازم جهت ثابت نگهداشتن خودرو مانند زنجیر باشد و در حین انجام انتقال از آن ها استفاده کند.
اصلی ترین نکته در هنگام یدک کشی
هنگامیکه خودرو دچار نقص میشود و در راه از حرکت میایستد، بهنظر می رسد در دسترسترین یدککش بهترین یدککش است، اما در واقع این موضوع صحیح نیست. متأسفانه برخی از خودرو های یدککشی که در سطح جادهها حضور دارند، بدون هیچ مجوزی در حال فعالیت هستند و نظارتی بر آن ها انجام نمیشود و معمولاً این نوع یدککش ها با عیب تراشی بیهوده سعی بر این دارند که خودرو شما حتماً نیاز به انتقال به تعمیرگاه دارد و لازم است هزینه گزافی پرداخت کنید.
درصورتی که شاید مشکل شما در همان محل با هزینه بسیار کمی قابل حل باشد. درست است خلاص شدن از این وضعیت مهم است، اما باید توجه کرد که این خلاص شدن به هر قیمتی نباشد. پس نکته اصلی یدککشی این است که از مجموعه های امدادی که دارای مجوز هستند استفاده کنید تا در صورت بروز اختلاف بین شما و مجموعه امدادرسان مرجعی جهت رسیدگی به شکایت شما وجود داشته باشد.