پرسش
حکم شرعی کاشت مژه که برای هر تار به طور جداگانه چسبانده میشود چیست؟ آیا میتوان با کاشت مژه غسل و وضو گرفت؟
پاسخ کلی
این عمل به خودی خود ایرادی ندارد، اما اگر مانع رسیدن آب به مژهها هر چند به نحو جزئی شود و هنگام وضو یا غسل برداشتن آن ممکن نباشد؛ جایز نیست. در هر صورت کسی که کاشت مژه انجام داده، اگر نتواند در وقت وضو یا غسل مانع را برطرف کند یا برطرف کردن آن با مشقت باشد باید غسل و وضوی جبیره انجام دهد. یعنی با دست مرطوب روی مانع بکشد. البته برخی از مراجع تقلید میگویند اگر کاشت ناخن یا مژه برای غرض عقلایی مشروع، به طور مثال درمان یا زیبایی باشد منعی ندارد.
پاسخ مراجع مختلف نسبت به سؤال حکم شرعی کاشت مژه
در ادامه چند نمونه نظر مراجع مختلف راجع به حکم شرعی کاشت مژه مشاهده می کنید:
نظر آیت الله خامنهای
اگر در آوردن کاشت مژه هنگام وضو و غسل ممکن باشد و رنج و مشقت زیادی نداشته باشد؛ در چنین حالتی وضو و غسل باطل است. از طرفی اگر در آوردنش امکان پذیر نباشد و یا همراه با سختی و مشقت باشد، وجود چنین مانعی باعث تبدیل وضو و غسل به وضو و غسل جبیرهای میشود. اگر هنگام نماز نباشد مانعی ندارد، ولی در وقت نماز باید وضو و غسل را انجام دهید. در مواردی که نتوانید هنگام وضو یا غسل، مانع یا کاشت مژه را برطرف کنید یا برطرف کردن آن زحمت زیادی داشته باشد، باید غسل و وضوی جبیرهای انجام دهید یعنی با دست مرطوب مانع را مسح کنید.
نظر آیت الله سیستانی
اگر کاشت مژه مانع رسیدن آب به مژهها شود هر چند جزئی؛ جایز نیست.
نظر آیت الله صافی گلپایگانی
چنانچه آرایشگر نامحرم باشد یا مانع به گونهای باشد که آب در وضو و غسل به بدن نرسد حرام است. ولی در صورت انجام کاشت مژه، باید علاوه بر غسل و وضوی جبیرهای برای احتیاط تیمم بدل از غسل یا وضو نیز انجام دهد.
نظر آیت الله هادوی تهرانی
اگر کاشت مژه یا کاشت ناخن، برای اغراض عقلائی مشروع مانند درمان یا زیبایی باشد مشکلی ندارد.
نظر آیت الله نوری همدانی
در صورتی که مانع رسیدن آب به پوست و مواضع غسل یا وضو باشد اشکال دارد و برای غسل یا وضو باید برداشته شود.