🔹🔸 حمل بار از چهار مسیر حمل و نقل زمینی، ریلی، هوایی و دریایی امکان پذیر است. حال بسته به این که حمل بار از کدام مسیر باشد، لوازم و وسایل حمل و نقل متفاوت است. نکته مهمی که باید بدانید این است که مسیر زمینی به سبب ارازن و در دسترس بودن بیشترین تنوع ماشین آلات را دارد. به عبارت ساده تر انتخاب وسیله حمل و نقلی بر اساس نوع بار، مسیر و هزینه انجام شده می تواند کاملا متنوع باشد.
یکی از انواع این وسایل را تریلی کمرشکن می دانند. تریلی کمرشکن از دو بخش تراکتور و تریلی تشکیل شده است. بخش جلویی که شامل کابین راننده و اتصالات اصلی است را تراکتور و بخش پشتی که بار بر روی آن قرار می گیرد را تریلی می گویند. ویژگی ممتاز تریلی کمرشکن حرکت هر چهار چرخ قسمت جلویی ( تراکتور ) است. به عبارت ساده تر قسمت کابین و جلویی تریلی کمرشکن امکان حرکتی بسیار بالاتری نسبت به سایر انواع وسایل نقلیه دارد.
🔹🔸 انواع تریلی کمرشکن
همانطور که گفته شد تریلی کمرشکن بر اساس فاکتورهای مختلف به انواع مختلفی تقسیم می شوند. مهمترین فاکتور در این تقسیم نوع و وزن حمل بار با تریلی کمرشکن است. بر اساس این که بار تا چه اندازه سنگین و یا حجیم است سعی شده است که تریلی کمرشکن متناسبی طراحی و تولید شود. این فاکتورها باعث شده است که انواع تریلی کمرشکن از چند نظر با یکدیگر متفاوت باشند:
تعداد محور
طول کل – شامل طوب کابین و طول کف بارگیر
عرض کل
وزن
تعداد لاستیک
سایز لاستیک
مسئله ای که کاملا مشخص است این است که بر اساس میزان وزن بار و افزایش آن انتظار می رود که از تریلی کمرشکن با طول بیشتر و تعداد چرخ های بالاتر استفاده شود. توجه داشته باشید که هرچه طول کف بارگیر بیشتر می شود وزن بار تقسیم می شود و عملا فشار کمتری به بخش جلویی تریلی – موتور – وارد می شود.
از طرف دیگر بخش بزرگی از نیروی وزن را چرخ ها تحمل می کنند. بنابراین با افزایش وزن بار، تعداد چرخ های حمل کننده کف بارگیر بیشتر می شود و همچنین از نظر سایز نیز کمی عریض تر می شوند. با عریض تر شدن لاستیک ها عملا تحمل فشار آن ها بیشتر می شود و احتمال پارگی یا ترکیدگی تقریبا از بین می رود.