بهزی

انواع قهوه بر پایه اسپرسو

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع قهوه بر پایه اسپرسو

اغلب قهوه هایی که امروزه در کافه ها ارائه می شوند بر پایه اسپرسو تهیه شده اند. امکان تهیه قهوه اسپرسو با استفاده از دستگاه های مخصوص وجود دارد که اغلب به آنها ترکیباتی مانند شیر بخار داده شده، کف شیر و همچنین شکلات اضافه می گردد. با توجه به این نکته می توان دریافت که تفاوت اغلب این قهوه ها در ترکیباتی است که در هنگام تهیه به اسپرسو اضافه می شود که در ادامه به معرفی قهوه هایی که بر پایه اسپرسو تهیه می شوند اشاره خواهیم کرد. قهوه اسپرسو - Espresso یکی از معروف ترین قهوه هایی که امروزه در بسیاری از کافه ها ارائه می شود، قهوه اسپرسو است. جهت تهیه قهوه اسپرسو لازم است تا آب جوش با فشار زیاد از میان دانه های قهوه عبور کرده و درون فنجان سرازیر گردد. تهیه قهوه اسپرسو به صورت تئوری ممکن است کار چندان سختی نباشد اما در عمل به مهارت بسیار بالایی از جانب باریستا و یا تهیه کننده قهوه نیاز دارد و می توان گفت هر کسی قادر به تهیه اسپرسو نمی باشد. اسپرسو خالص ترین نوع قهوه است و اغلب افراد قهوه خور نیز از این قهوه استفاده می کنند. همچنین لازم به ذکر است که این قهوه از طعمی تلخ برخوردار است و همین امر موجب گشته است تا از طرفداران زیادی برخوردار نباشد و افراد خاصی تمایل به نوشیدن این قهوه داشته باشند. دابل اسپرسو - Double Espresso این قهوه نیز همانگونه که از نامش می توان دریافت همان قهوه اسپرسو است با این تفاوت که در هنگام تهیه آن از دو شات اسپرسو استفاده شده است. این بدان معناست که از دو شات اسپرسو در یک فنجان استفاده شده است. قهوه امریکانو- Americano Coffee برای تهیه قهوه امریکانو لازم است تا به قهوه اسپرسو مقداری آب داغ اضافه شود. بیان شده است که به دلیل صرفه جویی در مصرف قهوه، تهیه این نوع قهوه برای اولین مرتبه توسط سربازان آمریکایی و در خلال جریان جنگ جهانی دوم ابداع گشته است. پس از پایان جنگ جهانی نیز بسیاری از باریستاها در کشور آمریکا این نوع طرز تهیه قهوه را ادامه دادند و همین امر سبب شد تا در دنیا به این نام شهرت یابد. کافه لاته - Café Latte این نوع قهوه که با نام Café AU Lait نیز شناخته می شود از قهوه های محبوب به شمار می آید که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. با ترجمه این لغت می توان دریافت که Cafe به معنای قهوه و Latte نیز به معنای شیر است که خود می تواند طرز تهیه این قهوه را آشکار سازد. این قهوه به صورت ترکیبی از شیر بخار داده شده به همراه یک شات قهوه قابل تهیه است. این قهوه از کف زیادی برخوردار است و به دلیل طعم شیرینی که دارد از محبوبیت بسیار زیادی نیز برخوردار است. کاپوچینو - Cappuccino

کاپ.چینو نیز یکی از قهوه هایی است که از محبوبیت بسیار بالایی در جهان برخوردار است. این قهوه به ترتیب دارای سه لایه شات اسپرسو، شیر بخار داده شده و شیر کف دار می باشد. در هنگام تهیه کاپوچینو ابتدا یک لایه از شات اسپرسو قرار داده می شود و پس از آن لایه ای از شیر بخاد داده شده اضافه می گردد و در آخر لایه ای از شیر کف دار به آن افروده می گردد. بسیاری از باریستاها که از خلاقیت و مهارت بالایی برخوردار هستند لایه آخر را با استفاده از پودر کاکائو تزئین می کنند و طرح های زیبایی را بر روی قهوه به نمایش می گذارند. ایتالیایی ها اغلب اسپرسو را به صورت سنتی و به همراه صبحانه مصرف می کنند. این قهوه از طعم بسیار دلنشینی برخوردار است و همین امر سبب شده است تا بسیاری از افراد که به قهوه علاقه چندانی ندارند نیز جذب آن شوند.

انواع قهوه بر پایه اسپرسو

قهوه ماکیاتو - Macchiato

قهوه ماکیاتو نیز با کاپوچینو دارای شباهت هایی می باشد اما لازم به ذکر است که نحوه تهیه آن با کاپوچینو مقداری متفاوت می باشد. به منظور تهیه قهوه ماکیتو لازم است تا یک شات از قهوه اسپرسو درون فنجان ریخته شود و سپس شیر کف دار به صورت مستقیم به آن ضافه گردد. فلت وایت - Flat White این قهوه عمدتاً در مناطقی مانند استرالیا و نیوزلند مورد استفاده قرار می گیرد و از شباهت هایی با کاپوچینو نیز برخوردار است. البته ریخته نشدن کف شیر و شکلات درون این قهوه می تواند عمده تفاوت این دو قهوه با یکدیگر باشد. به منظور تهیه این قهوه نیز لازم است تا یک فنجان اسپرسو درون فنجان ریخته شود و سپس شیر بخار داده شده و بدون کف را به آن اضافه کرد. لازم به ذکر است که این نوع قهوه از محبوبیت بالایی در میان سالمندان و همچنین والدینی که لازم است تا شب ها به بچه داری بپردازند، برخوردار است. این قهوه طعمی نزدیک به کاپوچینو و اسپرسو را داراست. موکا یا موکاچینو - Mochaccino این قهوه نیز تا حدودی همان کافه لاته است که به قهوه موکا نیز شناخته می شود. طرز تهیه این قهوه شبیه به کافه لاته است که به آن پودر شکلات و یا شربت افزوده می شود و در برخی مواقع نیز روی آن مقداری خامه نیز قرار می گیرد. این قهوه برای افرادی که برای قصد دارند برای مرتبه اول شروع به خوردن قهوه نمایند بسیار مناسب است. این قهوه به دلیل استفاده از شکلات و خامه در تهیه آن طعمی میان هات چاکلت و کافه لاته را به ارمغان می آورد و همچنین در مقایسه با اسپرسو از تلخی بسیار کمتری برخوردار است. آفوگاتو - Affogato ممکن است با مراجعه به کافه و تماشای منو با این نام مواجه شوید. لازم به ذکر است که آفوگاتو قهوه نمی باشد و در واقع با ریختن آن بر روی دسری مانند بستنی سرو می شود. همچنین آفوگاتو از تلخی اسپرسو برخوردار است که البته اضافه شدن آن به دسری مانند بستنی می تواند طعمی بسیار خوب را به ارمغان آورد. قهوه سرد برای تهیه این قهوه لازم است تا دانه های قهوه را به مدت 12 تا 24 ساعت درون آب با دمای اتاق قرار داد. البته مدت زمان قرار دادن دانه های قهوه درون آب به قدرت مورد نیاز افراد بستگی دارد. از نکات مثبت این قهوه می توان به امکان رقیق کردن آن با ترکیباتی مانند آب و یا خامه اشاره نمود. جهت تهیه قهوه سرد لازم است تا پس خیساندن، دوباره با آب و یخ ترکیب شود. همچنین افرادی که تمایل دارند قهوه را شیرین بنوشند می توانند از هر ترکیب شیرین کننده ای استفاده نمایند. قهوه Black Eye و قهوه Red Eye این دو قهوه نیز از قوی ترین نوع قهوه ها به شمار می آیند. جهت تهیه قهوه Red Eye لازم است تا یک شات اسپرسو به فنجانی که درون آن قهوه Black Eye موجود است ریخته شود. همچنین امکان سرو این قهوه به صورت گرم و یا سرد وجود دارد. لازم به ذکر است که برای تهیه قوه قوی تر از Red Eye نیز می توان دو شات اسپرسو به فنجان حاوی قهوه Black Eye اضافه نمود. استفاده از این قهوه برای مواقعی که افراد احساس خستگی شدیدی دارند اما لازم است تا هوشیار بمانند بسیار مؤثر است.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.