بهزی

جست و جو در بهزی...

دید در شب دوربین مداربسته چیست و چگونه عمل می کند؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

دید در شب دوربین مداربسته چیست و چگونه عمل می کند؟

دوربین مداربسته آنگونه که از اسمش پیداست برای پوشش دهی 24 ساعته از یک مکان می باشد و در تمام ساعات شبانه روز بدون وقفه باید عمل کند.هنگام روز دوربین مدار بسته به خوبی عمل کرده و وظیفه پوشش دهی و نظارت مکان را با وضوح زیاد انجام می دهد. اما سازنده های دوربین مداربسته برای رفع مشکل دریافت تصویر در شب هنگام و در نور کم چه فکری کرده اند؟ با هم به بررسی تکنولوژی های دوربین مداربسته دید در شب میپردازیم.

دید در شب بهتر با گشودگی بیشتر دیافراگم

در بسیاری از دوربین های مدار بسته برای اینکه در شب از دید بهتری برخوردار شوند از دیافراگمی با کشودگی بیشتر استفاده می شود تا سنسور بتواند در شب نور بیشتری از محیط دریافت نماید. این همان تکنولوژی است که اکنون در بسیاری از گوشی های موبایل دیده می شود. دیافراگم قطعه ای است که بعد از لنز و قبل از سنسور قرار می گیرد و میزان دریافت نور از لنز به سنسور را تعیین می کند.

هر چقدرعدد درجه بندی دیافراگم نزدیک به یک باشد از گشودگی دیافراگم بیشتری بهره می بریم و مقدار نور بیشتری در شب برخودار خواهیم شد. اما خب این تکنولوژی نیز بی نقص نیست و گشودگی زیاد دیافراگم در دوربین مداربسته دید در شب، این معضل را دارد که عمق میدان به شکل محسوسی کاهش یابد و مقدار نقاط فوکوس در یک تصویر کم شود. خوشبختانه به دلیل اتوماتیک بودن دیافراگم، این قطعه در طول روز نور کمتری را از خود عبور داده و عمق میدان گسترده ای را پوشش می دهد.

نقاط قوت استفاده از دیافراگم


دید درشب دوربین مداربسته بدون استفاده از سخت افزار ارسال نور
نا محسوس بودن مکان دوربین و سمت لنز آن در شب
دید در شب رنگی و تصویر مناسب

استفاده از امواج مادون قرمز برای دید درشب دوربین مداربسته

امواج مادون قرمز یا Infrared که در اصطلاح IR نام دارد، نوعی از امواج نوری است که با چشم غیر مسلح انسان قابل دید نمی باشد. اما سنسور دوربین مدار بسته بگونه ای طراحی شده که می توانند این نور را در محیط دریافت نمایند و اجسام را به واسطه این نور شناسایی کنند. تکنولوژی دوربین مدار بسته به واسطه Led مادون قرمز بسیار ارزان است ودوربین مداربسته دید در شب قادر است در محدوده ی پوشش دهی مادون قرمز تصاویر بسیار مناسبی را دریافت نماید.

اما بازهم تکنولوژی امواج مادون قرمز معایبی نیز دارد و آن هم برد پایین امواج مادون قرمز به نسبت نورطبیعی است، که می بایست برای پوشش دهی بیشتر از پروژکتورهای بزرگتر یا از دوربین مداربسته دید در شب با Led های مادون قرمز بیشتر استفاده گردد. همچنین امواج IR قابلیت گذر از شیشه را ندارد و اگر درب شیشه ای یا دیوار شیشه ای در مسیر باشد، دید درشب در آن سوی شیشه وجود نخواهد داشت. اما این پایان معایب این تکنولوژی نیست و دوربین مدار بسته دید در شب با تکنولوژی IR در تاریکی تصاویر سیاه و سفید تهیه می کند. علت آن هم عدم تشخیص رنگ با امواج مادون قرمز می باشد.

تکنولوژی استارلایت برای دید در شب رنگی

بگذارید به صورت ساده توضیح دهیم که دوربین های مداربسته دید در شب با تکنولوژی استارلایت به یک سنسور قوی و با حساسیت بالا و همچنین گشودگی دیافراگم بالا عرضه شده که با کمترین میزان نور تصویر رنگی را تهیه نماید، اما اگر در محیط نور آنقدر کم شود که دیگر از روش اول تصویری مطلوب دریافت نشود، دوربین از امواج مادون قرمز برای روشن کردن محیط استفاده می کند و تصاویر سیاه و سفید خواهد شد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.