☑️ انواع درب چوبی بر اساس تعداد پنل
☑️ درب چوبی بدون پنل ساده
درب های ساده سطحی کاملا صاف و بدون پنل دارند که بر روی آنها یک روکش چوبی قرار میگیرد. این درب ها جز ارزان قیمت ترین انواع درب های چوبی محسوب میشوند و برای خانه های مدرن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. البته شما میتوانید با توجه به سلیقه خود این درب را با روکش های طرح دار سفارش دهید که البته قیمت بالا تری دارد.
☑️ درب چوبی تک پنلی
این درب ها بیشتر مناسب خانه هایی است که به سبک تلفیقی و کوچ نشینان اسپانیایی، چیدمان شده باشد. درب چوبی تک پنلی برای فضاهایی که بیشتر لوازم آن با دست ساخته میشوند، زیبایی بیشتری دارد.
☑️ درب چوبی دو پنلی
معمولا تنوع در درب های چوبی دو پنلی در میان انواع درهای چوبی تنوع بیشتری دارد. این نوع درب بیشتر در سبک خانه های فرانسوی و تلفیقی به چشم میخورد. در داخل پنل های درب دوپنلی، شیارهایی وجود دارد که یادآور خانه های روستایی است.
☑️ درب چوبی سه پنلی
درب های چوبی سه پنلی با بسیاری از سبک های معماری متناسب است و بیشتر در خانه هایی به سبک های فرانسوی و ویکتوریایی دیده میشود. البته به راحتی میتوان این درب ها را با سبک کلاسیک و سنتی تلفیق کرد. رنگ کاری درب چوبی بر روی این درب ها انجام شده و یا یک روکش چوبی روی آن را میپوشاند. این درب ها ظاهری شیک و زیبا دارند.
☑️ درب چوبی چهار پنلی
درب چوبی چهار پنلی در میان انواع دربهای چوبی در معماری کلاسیک بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید این درب ها را به جای درب های قوسی قرار دهید و از زیبایی این درب ها استفاده کنید.
☑️ درب چوبی پنج پنلی و شش پنلی
معمولا درب های پنج پنلی و شش پنلی مورد پسند خیلی از سلیقه ها قرار میگیرد. این درب ها در انواع مختلف توپر و توخالی در بازار برای مشتریان عرضه میشوند. این درب ها ظاهری شیک داشته و برای اکثریت سبک ها مناسب است.
☑️ انواع درب چوبی بر اساس جنس
– چوب صنوبر در ساخت دربهای چوبی
چوب صنوبر نسبت به چوب کاج از استحکام بالاتری برخوردار است. از مهم ترین ویژگی های مثبت درب های چوبی صنوبر میتوان به قابلیت رنگ شدن و سیلر زنی آن اشاره کرد. البته این چوب ها به اندازه کافی استحکام ندارند و در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاوم نیستند. همچنین ممکن است این چوب ها بعد از مدتی تغییر رنگ داده و متمایل به رنگ قرمز شوند.
– چوب گردو در ساخت دربهای چوبی
چوب گردو نمونه ای از چوب مقاوم و مستحکم در میان انواع درب های چوبی، محسوب میشود. همچنین این چوب، بافت زیبا و چشم نوازی دارد و به همین دلیل از قیمت بالاتری نسبت به انواع درهای چوبی برخوردار است.
– چوب گیلاس در ساخت دربهای چوبی
استفاده از چوب گیلاس برای دربهای چوبی، زبیایی منحصر به فردی را به دکوراسیون داخلی منزل شما میبخشد. چوب گیلاس سطحی کاملا صاف و یکنواخت داشته و نسبت به آتش بسیار مقاوم است. نگهداری و مراقبت از این درها نسبت به سایر انواع درب چوبی کمی سخت تر است و این احتمال وجود دارد که به مرور زمان نیاز به تعمیر و بازسازی داشته باشد. امروزه استفاده از دربهای چوبی به عنوان یک المان برای خانه های شیک و مدرن در نظر گرفته میشود.
– چوب بامبو در ساخت دربهای چوبی
درب هایی که از چوب بامبو ساخته و تولید میشوند از مقاومت بالایی برخور دارند اما در مقابل رطوبت و آب، مقاومت چندانی ندارند. ظاهر این چوب ها در میان انواع درهای چوبی حالت پنل شیشه ای زیبایی دارند که در میان انواع چوب ها کم نظیر است. در انتها در مورد معایب چوب بامبو میتوان گفت که این چوب ها به مرور زمان رنگ پریده و یا خراشیده میشوند.
– چوب ساج در ساخت دربهای چوبی
چوب ساج به عنوان یکی از چوب های مورد استفاده در ساخت انواع درب چوبی، در برابر پوسیدگی و تغییرات دما بسیار مقاوم هستند و طول عمر بیشتری دارند. معمولا این درب ها خیلی سنگین اند و برای جابه جایی و نصب، کار سختی در پیش داریم.
– چوب ماهون در ساخت دربهای چوبی
چوب ماهون در میان انواع درب های چوبی مقاومت خوبی در برابر تغییرات دمایی داشته و به عنوان یک عایق خوب برای انرژی شناخته میشود. چوب ماهون بسیار زیباست اما به مرور زمان ممکن است رنگ آن تیره شده و کم کم به رنگ سیاه مایل شود.
چوب افرا در ساخت دربهای چوبی
درهایی که از چوب افرا ساخته و در بازار عرضه میشوند در اصطلاح نجاری میان نجارها به عنوان چوب خوش دست شناخته میشود. این درها زیبا هستند و مقاومت بالایی دارند اما اگر روی این چوب ها سیلر نخورد، به مرور زمان لکه دار میشوند.
– چوب بلوط در ساخت دربهای چوبی
تنوع دربهای چوبی از لحاظ جنس زیاد است. یکی دیگر از چوب هایی که برای ساخت درب از آن استفاده میشود، چوب بلوط است که در میان چوب های دیگر از قیمت مناسب تری برخوردار است. این چوب مقاومت و استحکام بالایی داشته و ضد آب محسوب میشود. همچنین، از چوب بلوط برای ساخت مبلمان، کابینت آشپزخانه و پنجره در طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار میگیرد.
– چوب راش در ساخت دربهای چوبی
چوب راش مانند خیلی از چوب های دیگر، مقاومت و استحکام بالایی داشته و به عنوان نمونه ای از انواع چوب برای ساخت درب های چوبی مورد استفاده قرار میگیرد.
– چوب کاج در ساخت دربهای چوبی
یکی از پر کاربرد ترین چوب ها در میان انواع درب های چوبی، چوب کاج است که یک عایق خوب صوتی و گرمایی محسوب میشود. چوب کاج امکان سیلر و نقاشی شدن را داراست. همچنین از معایب این چوب میتوان به استحکام پایین در برابر ضربه و خراش اشاره کرد.