این روزها طرح های جدید رنگ آمیزی ساختمان خیلی متنوع شده، درواقع دیگه ما تنها بارنگ های ساده روبه رو نیستیم بلکه انواع رنگ های طرح دار هم به عنوان گزینه های جدید پیش روی ماست. به همین خاطر می خوام شما را با انواع رنگ های ساختمانی جدید آشنا کنم تا بتونید از میان نمونه های مختلف، بهترین و زیباترین رنگ را با توجه به نیاز خودتون انتخاب کنید. در بازار رنگ های ساختمانی، می تونید چند نوع رنگ، پلاستیک، روغنی، اکریلیک، رنگ نانو، مولتی کالر و حتی بلکا رو پیدا کنید. ولی چقدر درباره مزایا و معایب هرکدام از این رنگ ها اطلاع دارید؟
۱. رنگ پلاستیک
این رنگ از قدیمیترین رنگ های ساختمانی است. رنگ آمیزی با این رنگ، ساده است و خودتون هم میتونین این کار رو انجام بدین. فقط اگه تصمیم به انجام این کار گرفتید، حواستون باشه که رنگ رو خیلی غلیظ و یا رقیق نسازید. چون اگه رنگ شما رقیق بشه باید چند بار بزنین (پوشش دهی ضعیف)، اگر هم غلیظ بشه روی سطح پخش نمی شه و حسابی مشکل پیدا می کنید. از اونجایی که رنگ پلاستیک زود کثیف می شه برای سقف، داخل کمدها و انباریها مناسبه؛ چون این جور محیط ها خیلی کمتر کثیف و یا لکه می شن.
مزیت های استفاده از رنگ پلاستیک
این نوع رنگ بو نداره و خیلی زود خشک می شه.
قیمت رنگ پلاستیک مناسب است.
رنگ پلاستیک، یک رنگ پایه آب است و برای حل کردن نیازی به حلالهای نفتی نداره.
به دلیل مات بودن ایرادهای کارتان رو خوب میپوشونه.
اجرای اون راحت و کم دردسر است و سرعت بالایی هم داره.
نیازی به چند دست رنگ زدن نیست، چون پوشش دهی رنگ های پلاستیک قابل قبوله.
۲. رنگ روغن
رنگ های روغنی به سه دسته مات، براق و نیمه مات تقسیم می شن که هرکدوم کاربردهای خاص خودشون رو دارن.
رنگ های روغنی براق رو استفاده می کنن چون:
مقاومت، ماندگاری و پوشش دهی خوبی دارن و برای همین انتخاب مناسبی برای تمام سطوح ازجمله در و پنجره ها هستند. ولی باید بدونید که حتی باوجود پوشش دهی خوبش، به درد مخفی کردن موج و ایرادات گچ کاری نمیخوره.
این رنگ قابل شستشوست.
به خاطر براق بودن نور را منعکس می کنه و باعث روشنایی بیشتر فضا می شه! ما از رنگ های مات استفاده می کنیم چون نور را بازتاب نمی ده، اما خیلی راحت و عالی روی دیوار می شینه
از رنگ های روغنی نیمه مات و مات استفاده میکنن چون:
به علت مات بودن نور را منعکس نمی کنه و ایرادات گچ کاری را بهتر از قبلی می پوشونه. دسته رنگ های نیمه براق خیلی ملایم و زیبا هستند. خیلی راحت تمیز می شن و می تونن یک انتخاب عالی برای فضاهای مختلف ازجمله آشپزخانه یا حال خصوصی باشن.
اما باید بدونید نسبت به رنگ روغنی براق، پوشش دهی کمتر و بوی بیشتری داره؛ و اینکه مثل رنگ های براق صد در صد قابل شست وشو نیست و به راحتی نمی شه لکه ها رو گرفت.
رنگ روغنی قابل شستشو است؛ اما به دلیل اینکه بویی داره که چندان به مذاق خیلی ها خوش نمیاد، تقریباً برای دیوارهای داخلی استفاده نمیشه. امروزه کاربرد رنگ روغنی بیشتر برای سطوح فلزی، چوبی و نیز خارج ساختمانه.
مزایای رنگ روغنی
رنگ روغنی واقعاً قابل شستشو است. راحت تمیز میشه و آب ضرری به اون نمی رسونه.
پوشش دهی اون بالاست.
این رنگ برای رنگ آمیزی چوب و فلز مناسبه
۳. رنگ های نانو
رنگ نانو به صورت مایع در دسترسه و با هر وسیله ای از قلم مو گرفته تا غلطک قابل اجراست. معمولاً بدون حلال استفاده می شه اما گاهی از آب هم استفاده می کنن.
مزیت های استفاده از رنگ های نانو
در هر شرایط جوی ای از خودش مقاومت نشون می ده، یعنی به سرمای شدید و گرمای زیاد حساس نیست، بنابراین گزینه ی خوبی برای نمای بیرونی ساختمان شماست.
روی هر سطحی قابل اجراست، مهم نیست سیمان باشه چوب باشه و یا هر چیز دیگه ای!
رنگ نانو قابلیت مقاومت به قارچ و باکتری ها رو داره و خیلی خوب با آب و صابون شست وشو می شه.
این نوع رنگ خیلی خاصه چون می شه به صورت بی رنگ (شفاف) متناسب با جنس سطحی که دارید از اون استفاده کنید. همچنین می تونید به رنگ های متنوعی تبدیلش کنید، اگر رنگ دانه های حلال در آب رو بهش اضافه کنید.
جالبه بدونید ضد اشعه UV خورشیده و همین مسئله این نوع رنگ رو در دسته رنگ هایی با مقاومت بالا قرار داده. رنگ نانویی به مرور عوض یا کدر نمی شه.